Πέρασε από τα διόδια 115 φορές χωρίς να πληρώσει – Συνελήφθη για οφειλές 19.600 ευρώ

Πέρασε από τα διόδια 115 φορές χωρίς να πληρώσει – Συνελήφθη για οφειλές 19.600 ευρώ
Advertisement

Θα μπορούσε να ανήκει και στο βιβλίο Guinness, ως σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό που κατάφερε ένας Ρουμάνος οδηγός φορτηγού που πέρασε δεκάδες φορές από διόδια χωρίς να πληρώσει.

Συνήθειο και μάλιστα επικερδές φαίνεται πως έγινε το πέρασμα από διόδια… άνευ πληρωμής για έναν 41χρονο Ρουμάνο οδηγό φορτηγού στη Γαλλία.

Advertisement

Σε διάστημα ενός έτους (2020-2021) ο οδηγός του βαρέως οχήματος πέρασε χωρίς να πληρώσει από διόδια 115 συνολικά φορές, εκμεταλλευόμενος προφανώς και τους όποιους περιορισμούς υπήρχαν τότε στην κυκλοφορία του κοινού, ελέω covid, προς όφελός του.

Μάλιστα όπως αναφέρουν και τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ο 41χρονος οδηγός της νταλίκας χρησιμοποιούσε το ίδιο του το φορτηγό για να περάσει τζάμπα από τα διόδια και αυτό προκαλούσε κάθε φορά ζημιές στις μπαριέρες των σταθμών.

Τελικά ο Ρουμάνος συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία πριν από μερικές ημέρες και καταδικάστηκε από δικαστήριο της πόλης Μπαγιόν σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή.

Advertisement

Προς υπεράσπισή του ο Ρουμάνος επικαλέστηκε βλάβη που είχε παρουσιάσει το σύστημα αυτόματης πληρωμής που του είχε προμηθεύσει η εταιρεία του και είχε μέσα στο φορτηγό, μια δικαιολογία η οποία για προφανή λόγο δεν έγινε δεκτή.

Ο οδηγός ανέφερε επίσης ότι είχε ενημερώσει την εταιρεία του για τη συγκεκριμένη βλάβη στο αυτόματο σύστημα πληρωμής, η οποία δεν έκανε κάτι για να λύσει το πρόβλημα (δεν αντικατέστησε το σύστημα), με τον ίδιο τον οδηγό να μην παρουσιάζεται πρόθυμος να πληρώνει από την τσέπη του τα διόδια.

Παράλληλα οι εταιρείες που διαχειρίζονται το συγκεκριμένο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου έχουν κινηθεί εναντίον τόσο του οδηγού όσο και της εταιρείας του για τις ζημιές που προκάλεσε ο 41χρονος στους σταθμούς των διοδίων, κάθε φορά που περνούσε παράνομα.

Advertisement

Οι ζημιές εκτιμώνται από τις ίδιες τις εταιρείες διαχείρισης στα 19.600 ευρώ, δηλαδή κοντά στα 170 ευρώ για κάθε διέλευση του επαγγελματία οδηγού.

Να σημειωθεί ότι από τη σύλληψή του και έπειτα από τις γαλλικές αρχές, η εταιρεία μεταφορών στην οποία εργάζεται ο Ρουμάνος έχει εφοδιάσει όλους τους οδηγούς της και με πιστωτική κάρτα…

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: