Μήνυση στη L’Oreal για πρόκληση καρκίνου από προϊόντα ισιωτικής μαλλιών

Μήνυση στη L’Oreal για πρόκληση καρκίνου από προϊόντα ισιωτικής μαλλιών
Advertisement

Τη L’Oreal μήνυσε μια γυναίκα από τις ΗΠΑ, η οποία ισχυρίζεται ότι εμφάνισε καρκίνο της μήτρας ως αποτέλεσμα της χρήσης προϊόντων ισιωτικής μαλλιών της γαλλικής εταιρείας καλλυντικών.

Η μήνυση, που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο, ήρθε λίγες μέρες μετά τη μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Ασφάλειας Υγείας των ΗΠΑ (NIEHS) που διαπίστωσε ότι τα προϊόντα ισιωτικής μαλλιών μπορεί να αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου της μήτρας στους συχνούς χρήστες.

Advertisement

Η ενάγουσα, Τζένιφερ Μίτσελ, είπε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο της μήτρας το 2018, αφού χρησιμοποιούσε τα προϊόντα της L’Oreal από το 2000 περίπου, όταν ήταν 10 ετών. Ζητά από το δικαστήριο να υποχρεώσει τη L’Oreal να καταβάλει απροσδιόριστη χρηματική αποζημίωση και να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα.

Η δικηγόρος της Μίτσελ, είπε ότι υπάρχουν ήδη κι άλλοι πελάτες σε παρόμοιες συνθήκες. Είπε ότι πιθανότατα θα υπάρξουν περισσότερες μηνύσεις στο μέλλον, καθώς «πολλές γυναίκες θα εμφανιστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες για να κάνουν την εταιρεία να λογοδοτήσει».

Ο καρκίνος της μήτρας είναι ο πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με τα ποσοστά να αυξάνονται, ιδιαίτερα μεταξύ των μαύρων γυναικών.

Advertisement

Ο ερευνητής του NIEHS, Che-Jung Chang, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η νέα μελέτη θα μπορούσε να σχετίζεται με τις μαύρες γυναίκες, επειδή τείνουν να χρησιμοποιούν ισιωτικά μαλλιών πιο συχνά και ξεκινούν σε μικρότερες ηλικίες από άτομα άλλων φυλών.

Η Μίτσελ, που είναι μαύρη, κατηγορεί τη L’Oreal ότι προωθούσε σκόπιμα τα προϊόντα ισιωτικής μαλλιών σε μαύρες γυναίκες και κορίτσια και δεν προειδοποίησε για κινδύνους, παρόλο που γνώριζε τουλάχιστον από το 2015 ότι περιείχαν δυνητικά επικίνδυνες χημικές ουσίες.

Η εταιρεία «επωφελήθηκε σημαντικά» από «ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά, η οποία ανάγκασε την ενάγουσα να αγοράζει και να χρησιμοποιήσει ένα επικίνδυνο και ελαττωματικό προϊόν», ανέφερε η αγωγή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: