Το YouTube άλλαξε, με νέες λειτουργίες στα κινητά- Τι είναι το κόλπο «pinch to zoom» [βίντεο]

Advertisement

Το YouTube ανακοίνωσε αλλαγές στον σχεδιασμό της πλατφόρμας και νέες λειτουργίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στο άμεσο μέλλον σε όλους τους χρήστες.

Ανάμεσα στις νέες λειτουργίες είναι ένα πολύ εύχρηστο κόλπο, το οποίο ισχύει μόνο για την εφαρμογή του YouTube στα κινητά και πρόκειται για τη δυνατότητα zoom στην οθόνη.

Advertisement

Το «pinch to zoom», όπως ονομάζεται το νέο χαρακτηριστικό είναι μια εντολή που μπορεί να δώσει ο χρήστης για να κάνει zoom σε μια εικόνα ή σε ένα βίντεο και μετά από τις αρκετές δοκιμές στους χρήστες των πακέτων Premium, έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε όλους.

Εκτός από το νέο χαρακτηριστικό, που επιτρέπει στον χρήστη να ζουμάρει μέχρι το τελευταίο pixel στο βίντεο που παρακολουθεί, το YouTube θα αρχίσει να γεμίζει με χρώμα ανάλογο του περιεχομένου και το background της οθόνης του χρήστη, ενώ τέλος το dark mode θα προσφέρει ακόμη πιο έντονο μαύρο.

Τέλος, εισάγεται επίσης το χαρακτηριστικό «precise seeking» που δίνει περισσότερη ακρίβεια στο Rewind και το Fast Forward για να βρίσκει ο χρήστης πιο εύκολα το σημείο που επιθυμεί, πηγαίνοντας καρέ-καρέ το βίντεο.

Advertisement

Πώς λειτουργεί το «pinch to zoom»

Αρχικά βεβαιωθείτε ότι έχετε τη νεότερη ενημέρωση της εφαρμογής του YouTube σε Android και iOS συσκευή σας.

Έπειτα στο βίντεο που παρακολουθείτε κάντε ζουμ με δύο δάχτυλα, όπως θα κάνατε σε μια φωτογραφία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: