Θα αφήνατε ποτέ το καρότσι με το μωρό στο δρόμο για να πιείτε καφέ; Αμερικανίδα περιγράφει τη ζωή στη Δανία

Advertisement

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσετε το μωρό σας μέσα στο καρότσι και έξω στο δρόμο, για να κοιμηθεί; Μάλλον το βρίσκετε ανήκουστο, ωστόσο είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στη Δανία.

«Δανία: Όπου τα μωρά κοιμούνται έξω μόνα τους» εξηγεί η μητέρα τεσσάρων παιδιών Άνι Σαμπλς σε ένα viral TikTok, που δείχνει τα παιδικά καρότσια να παρατάσσονται σε έναν δρόμο και μάλιστα παρκαρισμένα σε ειδικές θέσεις για καρότσι με την ένδειξη «P».

Advertisement

«Η πρακτική της Δανίας να κοιμάται το μωρό σας έξω στο καρότσι του δεν είναι μόνο ένας πολιτιστικός κανόνας, αλλά συνιστάται ακόμη και από τις μαίες και τις βρεφονηπιοκόμους μας» αναφέρει, προσθέτοντας πως ο καθαρός αέρας έχει σκοπό να κρατήσει τα μωρά υγιή και να τα βοηθήσει να κοιμηθούν καλύτερα.

@annieineventyrland♬ path of the wind ~ my neighbor totoro lofi – Closed on Sunday

Η Αμερικανίδα μαμά -η οικογένεια της οποίας έχει μετακομίσει στην Κοπεγχάγη- εξήγησε ότι τα μωρά ντύνονται με ελαφρά μάλλινα ρούχα και έχουν ένα πουπουλένιο πάπλωμα για να τα κρατά ζεστά, χωρίς να υπερθερμαίνονται.

«Είναι σύνηθες να αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται έξω ενώ εσείς πηγαίνετε για ψώνια ή κάθεστε σε ένα καφέ», εξήγησε.

Advertisement

«Τα μωρά εδώ δεν τα απάγουν γιατί κανείς δεν θέλει την ευθύνη του παιδιού κάποιου άλλου, ειδικά όταν το σύστημα υγείας μας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όποιον θέλει να αποκτήσει ένα μωρό με ελάχιστο έως καθόλου κόστος», πρόσθεσε.

Βέβαια, όπως λέει η ίδια, παρακολουθεί πάντα στενά το μωρό της και μάλιστα βάζει ένα μικρό μόνιτορ στο καρότσι, όταν το αφήνει να κοιμάται έξω.

Πάνω από 73.000 άνθρωποι έχουν σχολιάσει το βίντεό της -το οποίο έχει πάνω από 15,8 εκατομμύρια προβολές- και αρκετοί ήταν δύσπιστοι με την ευκολία με την οποία αφήνει το μωρό της.

Advertisement

«Καταλαβαίνω να το κάνετε αυτό στο σπίτι, στην αυλή ή στο μπαλκόνι, αλλά με κανέναν τρόπο σε δημόσιο χώρο», έγραψε κάποιος. «Είναι σαν να αφήνεις ένα αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη».

Άλλοι πάλι, και κυρίως γονείς από την Αμερική, έσπευσαν να κάνουν τη σύγκριση. «Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ δεν μπορείτε να αφήσετε τα κουτιά της Amazon έξω για πολλή ώρα» ανέφερε καυστικά κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Είμαι από το Τέξας. Το καρότσι με το παιδί θα παρασυρόταν από τα κουνούπια».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: