Τι έλεγαν οι Αθηναίοι για τους ομοφυλόφιλους το 1996 -Το γκάλοπ και οι απίστευτες ατάκες [βίντεο]

Advertisement

Ένα απολαυστικό, ρετρό βίντεο της ιδιωτικής τηλεόρασης του 1996, αποτυπώνει την κοινή γνώμη για την ομοφυλοφιλία και τη δημόσια εκδήλωση τρυφερότητας μεταξύ δύο ανδρών μέσω ενός γκάλοπ στους δρόμους της Αθήνας.

Ορισμένες ακραία συντηρητικές απαντήσεις καθιστούν ξεκάθαρο πως το βίντεο είναι τραβηγμένο προ εικοσαετίας, ενώ η διαφορά μεταξύ των απόψεων των νεότερων και γηραιότερων συμμετεχόντων είναι ξεκάθαρη.

Advertisement

Όπως είναι αναμενόμενο, οι νέοι φαίνονται ως επί το πλείστον πιο προοδευτικοί από τους ηλικιωμένους ομόλογούς τους.

Στην ερώτηση «Θα σας σόκαρε να βλέπατε δύο άνδρες να φιλιούνται στο δρόμο» νέοι άνδρες απάντησαν «Δημοκρατία έχουμε, ο καθένας κάνει ο,τι νομίζει», «Αφού τη βρίσκουν», «Ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του» αυτό ενώ ένας θεούλης απαντάει με την επική ατάκα «καθόλου άσχημη ιδέα!».

Βέβαια, δεν θα μπορούσε να λείπει η τοξική αρρενωπότητα από ένα τέτοιο βίντεο, με νέους άνδρες να δηλώνουν πως «Ξεφτιλίζεται το ανδρικό φύλο» και «δεν είναι πράγματα αυτά». Προφανώς ακούστηκε και το διαχρονικό «Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην προσωπική τους ζωή αλλά όχι στον δρόμο».

Advertisement

Μέσα από το σύντομο αυτό βίντεο αντιλαμβάνεται κανείς επίσης πως παρωχημένες -πλέον- απόψεις που βλέπουν την ομοφυλοφιλία ως ψυχική ασθένεια φαίνεται να ήταν αρκετά διαδεδομένες στα μέσα του 90′. «Σίγουρα μπορεί να γιατρευτεί αρκεί να υπάρχει θέληση» δηλώνει ένας νεαρός.

Τέλος, το βίντεο κλείνει με μία ατάκα-ύμνο στην παράνοια της καλτ ελληνικής ματσίλας: «Οι Έλληνες βγάζουν άντρες, να μου πεις για τους Άγγλους, για τους Ιταλούς ναι…»

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: