Η Apple προειδοποιεί για “μεγαλύτερους χρόνους αναμονής” για τα iPhone 14 Pro και Pro Max

Η Apple προειδοποιεί για “μεγαλύτερους χρόνους αναμονής” για τα iPhone 14 Pro και Pro Max
Advertisement

Δεν χρειάστηκε πολύ για να φανεί το αντίκτυπο στο απόθεμα των τελευταίων μοντέλων iPhone, που είχε η εγκατάλειψη των εργαζόμενων ενός κινεζικού εργοστασίου παραγωγής iPhone λόγω ξεσπάσματος COVID..

Σε ένα δελτίο τύπου, η Apple επιβεβαίωσε ότι οι περιορισμοί COVID-19 σε μια εγκατάσταση που βρίσκεται στο Zhengzhou της Κίνας, οδήγησαν σε “σημαντικά μειωμένη ικανότητα”.

Advertisement

Αυτό, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για την Apple, καθώς το συγκεκριμένο εργοστάσιο στεγάζει γραμμές συναρμολόγησης iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max τα δύο μοντέλα iPhone 14 που αποδεικνύονται να είναι εξαιρετικά δημοφιλή προς τους καταναλωτές.

Η Apple λέει ότι δίνει προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, επομένως όποιος σχεδιάζει να αποκτήσει ένα iPhone 14 Pro ή Pro Max για τις γιορτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μια πιθανή αναβολή.

Το Apple Store αναφέρει ήδη έναν χρόνο αναμονής που κυμαίνεται στις «4-5 εβδομάδες» για την αποστολή και αυτό είναι πιθανό να χειροτερέψει καθώς το δελτίο τύπου συνεχίζει λέγοντας:

Advertisement

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max. Ωστόσο, τώρα αναμένουμε λιγότερες αποστολές iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max από ό,τι αναμέναμε προηγουμένως, και έτσι οι πελάτες θα έχουν ένα πλέον μεγαλύτερο χρόνο αναμονής για να λάβουν τα νέα τους προϊόντα. »

Το Zhengzhou φιλοξενεί το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone στον κόσμο, το οποίο διαχειρίζεται η Foxconn και απασχολεί πάνω από 200.000 εργαζόμενους.

Στα μέσα Οκτωβρίου, η Foxconn εφάρμοσε μια σειρά από νέες πολιτικές εργασίας σε μια προσπάθεια να ελέγξει την εξάπλωση μιας νέας επιδημίας COVID-19. Οι εργαζόμενοι είχαν στη διάθεση τους δωρεάν φαγητό, το οποίο έπρεπε να τρώνε στους κοιτώνες τους, ενώ στους εργάτες παραγωγής των iPhone προσφέρθηκε ένα μικρό μπόνους αμοιβής και επιδοτήσεις των μεταφορών τους.

Advertisement

Παρόλα αυτά, οι έλεγχοι και τα παραπάνω κίνητρα δεν ήταν αρκετά για πολλούς από τους εργαζόμενους. Στις 31 Οκτωβρίου αρκετοί άρχισαν να φεύγουν, με ένα βίντεο να δείχνει εργάτες να κουβαλούν βαλίτσες έξω από τις εγκαταστάσεις.

Η Foxconn ανέφερε επίσης ότι 20.000 υπάλληλοι είχαν διαγνωστεί με COVID-19. Εκείνη την εποχή, έγινε πρόβλεψη ότι η παραγωγή iPhone θα μπορούσε να μειωθεί έως και 30%.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: