Ζούσε 18 χρόνια στο αεροδρόμιο: Έφυγε από τη ζωή ο άντρας που αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία του Τομ Χανκς

Ζούσε 18 χρόνια στο αεροδρόμιο: Έφυγε από τη ζωή ο άντρας που αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία του Τομ Χανκς
Advertisement

Ο Ιρανός Μεχράν Καρίμι Νασέρι που έζησε επί 18 χρόνια σε γαλλικό αεροδρόμιο και ενέπνευσε με τη ζωή του το Χόλιγουντ για την ταινία, «Terminal» άφησε την τελευταία του πνοή.

Συγκεκριμένα σήμερα γνωστοποιήθηκε πως ο Ιρανός που ζούσε σε ένα αεροδρόμιο του Παρισιού επί 18 χρόνια πέθανε.

Advertisement

Παγιδευμένος σε ένα διπλωματικό αδιέξοδο, ο Μεχράν Καρίμι Νασέρι έκανε σπίτι του, το 1988, μια μικρή περιοχή του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ». Μάλιστα, η εμπειρία του ενέπνευσε την ταινία του 2004 με τίτλο «The Terminal», στην οποία πρωταγωνίστησε ο Τομ Χανκς.

Σύμφωνα με το BBC, στον Ιρανό δόθηκε τελικά το δικαίωμα να ζήσει στη Γαλλία, αλλά κατέληξε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο πριν από λίγες εβδομάδες, όπου και πέθανε από φυσικά αίτια.

Ποιος ήταν ο άνδρας που ζούσε στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Γεννημένος το 1945 στην ιρανική επαρχία Κουζεστάν, ο Μεχράν Καρίμι Νασέρι έφτασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, αναζητώντας τη μητέρα του.

Advertisement

Πέρασε μερικά χρόνια στο Βέλγιο, αφού είχε απελαθεί από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Γερμανία επειδή δεν είχε τα σωστά έγγραφα. Στη συνέχεια, πήγε στη Γαλλία, όπου έκανε σπίτι του τον τερματικό σταθμό 2F του αεροδρομίου «Σαρλ ντε Γκωλ».

Ο ίδιος περνούσε το χρόνο του, γράφοντας για τη ζωή του σε ένα σημειωματάριο και διαβάζοντας τόσο βιβλία όσο και εφημερίδες. Η ιστορία του προσέλκυσε την προσοχή των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά και του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία «The Terminal».

Ο Τομ Χανκς με το «Terminal» μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του Ιρανού

Μετά την κυκλοφορία της ταινίας, οι δημοσιογράφοι θέλησαν να μιλήσουν με τον άνθρωπο που είχε εμπνεύσει την ταινία. Κάποια στιγμή, ο Μεχράν Καρίμι Νασέρι, ο οποίος αποκαλούσε τον εαυτό του «Σερ Άλφρεντ», έδινε έως και έξι συνεντεύξεις την ημέρα, όπως αναφέρει η «Le Parisien».

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι του χορηγήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα και το δικαίωμα παραμονής στη Γαλλία το 1999, παρέμεινε στο αεροδρόμιο μέχρι το 2006, όταν διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λόγω ασθένειας. Στη συνέχεια, έζησε σε ξενώνα χρησιμοποιώντας τα χρήματα που είχε λάβει για την ταινία, σύμφωνα με τη «Libération».

Ο Ιρανός επέστρεψε στο αεροδρόμιο πριν από μερικές εβδομάδες, όπου έζησε μέχρι τον θάνατό του, όπως δήλωσε αξιωματούχος του αεροδρομίου. Μάλιστα, ο ίδιος βρέθηκε με αρκετές χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: