Νέο περιστατικό στην Τουρκία: Βρετανή πήγε για λιποαναρρόφηση στη μισή τιμή και… νέκρωσε το δέρμα της

Advertisement

Τις δραματικές στιγμές που έζησε για μία απλή λιποαναρρόφηση στη Τουρκία εξιστόρησε 50χρονη Βρετανή, η οποία έφτασε μία ανάσα πριν το θάνατο.

Μετά το σάλο που είχε προκληθεί από Βρετανούς που επισκέπτονταν την Τουρκία για φθηνούς οδοντίατρους, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούσαν τους ιατρικές πρακτικές της Δύσης, μία νέα καταγγελία 50χρονης γυναίκας που επισκέφτηκε τη γείτονα για μία απλή λιποαναρρόφηση και έφτασε ένα βήμα πριν το θάνατο, σοκάρει ξανά.

Advertisement

Η 50χρονη Τζάνετ Σμάλι με αφορμή τα γενέθλια της αποφάσισε να κάνει λιποαναρρόφηση και ταξίδεψε στην Τουρκία, αφού βρήκε τη συγκεκριμένη ιατρική επέμβαση διαθέσιμη στην τιμή των 5.000 ευρώ περίπου, δηλαδή στο μισό κόστος σε σύγκριση με την χώρα της, σύμφωνα με τη «SUN».

Η Τζάνετ επισκέφτηκε λοιπόν τη Κωνσταντινούπολη στις 26 Σεπτεμβρίου και όταν συνάντησε τον γιατρό, την ενημέρωσε ότι πρώτα χρειάζονταν λιποαναρρόφηση, ώστε να προχωρήσουν τη διαδικασία. Εκείνη συμφώνησε αμέσως και έκανε τις δύο θεραπείες, ενώ στη συνέχεια παρέμεινε στη μεγαλούπολη της Τουρκίας, ώστε να αναρρώσει.

Παρόλα αυτά, άρχισε να βιώνει έντονος πόνους, με τα δόντια της να τρέμουν, ενώ σταδιακά γέμισε με κόκκινες πρησμένες φουσκάλες. «Πονάς πολύ, αλλά δεν ξέρεις αν είναι φυσιολογικό ή όχι και έτσι συνεχίζεις να το υπομένεις», είπε χαρακτηριστικά.

Advertisement

Μετά από τρεις μέρες όμως, η κατάσταση χειροτέρεψε και επικοινώνησε με το νοσοκομείο στο οποίο υποβλήθηκε στις συγκεκριμένες θεραπείες, ωστόσο την ενημέρωσαν ότι δεν είχε κάτι ανησυχητικό, αφού αυτή είναι η διαδικασία ανάρρωσης, ενώ της ανέφεραν πως τα δερματικά ζητήματα που αντιμετώπιζε οφείλονταν περισσότερο σε άγχος.

Η Τζάνετ Σμάλι επέστρεψε στη Βρετανία με τους Τούρκος γιατρούς να αναφέρουν ότι δεν χρειαζόταν να επισκεφτεί κάποιο νοσοκομείο, αφού τη διαβεβαίωσαν ότι όλα ήταν υπό έλεγχο. Έτσι, πέρασαν τέσσερις μέρες και μετά από έντονη παρότρυνση της κόρης της επισκέφθηκε έναν γιατρό.

Ο γιατρός έμεινε άναυδος και την ενημέρωσε ότι το δέρμα της είχε νεκρώσει σε αρκετά σημεία, όπως στην πλάτη και την κοιλιά, με αποτέλεσμα να πάθει σήψη και να χρειαστεί επειγόντως θεραπεία, ώστε να σώσει τη ζωή της.

«Μου είπαν ότι είχα νεκρωτικό δέρμα και ρώτησα τι σημαίνει αυτό;. Τότε μου απάντησαν πως »το δέρμα σου είναι νεκρό». Ήμουν πραγματικά αναστατωμένη», ανέφερε η 50χρονη Τζάνετ για την σοκαριστική περιπέτεια υγείας που πέρασε.

Advertisement

Έκτοτε, έμεινε για εννέα μέρες στο νοσοκομείο και ξεκίνησε να λαμβάνει αντιβιοτικά σε καθημερινή βάση, όπως και να επισκέπτεται μια φορά το μήνα το νοσοκομείο, για να καθαρίσουν τις πληγές της.

Η πλειοψηφία των συμπτωμάτων υποχώρησε γρήγορα, όμως όχι σε όλο το σώμα, οπότε μπορεί να χρειαστεί να βάλει μόσχευμα δέρματος στο μέλλον. Μάλιστα, ένα κομμάτι τριών εκατοστών στην κοιλιά της έχει νεκρώσει τελείως και ενδέχεται να πρέπει να κάνει εγχείρηση σε αυτό το σημείο.

«Ήθελα κοιλιοπλαστική και πήγα στην Τουρκία γιατί ήταν πιο φθηνά. Απλά μην το κάνετε. Το μετανιώνω τόσο πολύ και πραγματικά δεν αξίζει τον κόπο», είπε για την περιπέτεια της υγείας της.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: