Γιώργος Καπουτζίδης: «Πέρασα δύσκολα επειδή ήθελα έναν γκέι πρωταγωνιστή. Εγώ δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Πέρασα δύσκολα επειδή ήθελα έναν γκέι πρωταγωνιστή. Εγώ δεν έχω πειράξει ούτε μυρμήγκι»
Advertisement

Ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και σε πάνελ συζήτησης μίλησε για τον ελληνικό κινηματογράφο και τις σειρές στην τηλεόραση, αλλά και για την δική τους εμπειρία στον χώρο.

Ο ηθοποιός, μάλιστα, αναφέρθηκε στη δύσκολη εμπειρία που είχε, ώστε να συμπεριλάβει στα έργα του ως πρωταγωνιστή, κάποιο γκέι άτομο.

Advertisement

Όπως υπογράμμισε ο Γιώργος Καπουτζίδης «πάρα πολλοί σεναριογράφοι έχουν δολοφονήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στις σειρές τους, έχουν προξενήσει μεγάλα κακά σε οικογένειες με χωρισμούς. Εγώ ωστόσο δεν έχω πειράξει μυρμήγκι. Ήθελα απλώς να έχω έναν γκέι πρωταγωνιστή και πέρασα παρά πολύ δύσκολα».

Για την ελληνική τηλεόραση, επεσήμανε «το θέμα με την κωμωδία είναι ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ελληνική τηλεόραση. Ξεκινούν τα δράματα από τις 9, έχουν γίνει δίωρα τα επεισόδια και παίζει μία κωμωδία μια Παρασκευή που έχει μείνει μία. Παίζει η Μουρμούρα 10 χρόνια. Κανείς από εμάς δεν θα ζει για να δει το τελευταίο επεισόδιο της Μουρμούρας».

Και συμπληρώνει ο Γιώργος Καπουτζίδης «πας στα κανάλια και σου λένε “θέλουμε μια κωμωδία για όλη την οικογένεια”. Θέλουν μια κωμωδία για τον παππού, τη γιαγιά, τον μπαμπά, τη μαμά, τον γιο, την κόρη και το παιδί.

Advertisement

Στο κεφάλι τους νομίζουν ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται στο σπίτι και βλέπουν όλοι μαζί τηλεόραση, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι μαζεύονται μία μέρα το χρόνο, το Πάσχα και αυτό για το αρνί».

Όσον αφορά το δικό του coming out, σημείωσε πως είχε ετοιμάσει κάποια σειρά για όλη την οικογένεια και στην συνέχεια «πήγα και έκανα coming out, δηλαδή εκεί γ@ το σύμπαν», με το κοινό να ξεσπά σε γέλια.

Σχετικά με την κωμική σειρά που πρότεινε, του είχαν πει χαρακτηριστικά να μην υπάρχει στο έργο κάποια γυναίκα, η οποία να είναι πολύ ανοιχτή για την σeξουαλικότητα της, ή ένας γκέι που είναι ανοιχτός με την σeξουαλικότητα του. Δεν επιτρέπονται αυτά.

Advertisement

Ωστόσο άμα έχει κανένα χοντροφοβικό αστείο δεν πειράζει, αν έχει κάποιο ομοφοβικό αστείο και πάλι δεν πειράζει, άμα έχει κάποιο τρανσφοβικο αστείο, δεν πειράζει.

Καταλήγοντας, ο Γιώργος Καπουτζίδης τόνισε στο κοινό να δίνει περισσότερη προσοχή στο τι διαβάζει και τι παρακολουθεί.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: