«Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη»: Η Βάνα Μπάρμπα μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη»: Η Βάνα Μπάρμπα μετά την συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Advertisement

Το πρωί της Τετάρτης η Βάνα Μπάρμπα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» και αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ήταν πολύ αποτελεσματικός και αυτό είναι προς τιμήν του. Χάρηκα που τον συνάντησα» είπε η Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ήταν στενοχωρημένος, είναι πολλά τα βάρη. Παρά ταύτα μας άκουσε», σχολίασε.

Advertisement

Η Βάνα Μπάρμπα αναφέρθηκε στο παρασκήνιο πίσω από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και όπως είπε εκείνη αποφάσισε να του στείλει mail.

«Σαν Ελληνίδα πολίτης αυτό που ήθελα να κάνω πάντα και είχα ως όραμα ήταν να μπορούμε να εξάγουμε το πολιτιστικό μας κομμάτι παντού.

Πιστεύω ότι ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός έχει πολλά να δώσει κι αντί να βρισκόμαστε μόνο στα ελληνικά φεστιβάλ, που είναι εξαιρετικά, γιατί να μην έχουν περισσότερη δουλειά οι Έλληνες καλλιτέχνες μέσω των πρεσβειών, του απόδημου ελληνισμού, του υπουργείου Εξωτερικών και να τους φέρουμε σε επαφή αυτό που αγαπάει ο κόσμος σε μας; Δεν είναι μόνο η θάλασσα, ο ήλιος, η ομορφιά του τόπου μας. Είναι και ο πολιτισμός», είπε.

Advertisement

Η έμπνευση στο εγχείρημα της Βάνας Μπάρμπα ήταν η Μελίνα Μερκούρη και το σχέδιό της για τα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. «Σκεφτήκαμε το εξής: Γιατί να μην ξεκινήσουμε το ίδιο πράγμα όπου υπάρχει πολιτισμός; Η πατρίδα μας έχει εξαιρετικό υλικό σε καλλιτέχνες».

«Δεν με έχει ανάγκη το ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ασχοληθώ με το κομμάτι των συναυλιών, των θεάτρων και των φιλανθρωπιών» δήλωσε και πρόσθεσε στη συνέχεια για τον χώρο της υποκριτικής «Έχει κλείσει το κεφάλαιο υποκριτική για μένα, γιατί δεν έχω την ανάγκη. Είμαι 56 χρονών, έζησα, χόρτασα. Εάν θα έκανα κάτι θα το έκανα ερασιτεχνικά, μόνο και μόνο για να προσφέρω».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: