Η Rolex αλλάζει το παιχνίδι: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε ένα πιστοποιημένο μεταχειρισμένο απευθείας από την Rolex

Advertisement

Τα προγράμματα πιστοποιημένων μεταχειρισμένων αντικειμένων έχουν σαρώσει τον κόσμο του εμπορίου, είτε αυτά αφορούν πώληση απευθείας από μια φίρμα είτε ιστότοπους τρίτων.

Κι ενώ έχουμε ήδη δει τέτοια προγράμματα να εκπονούνται κυρίως από φίρμες επώνυμων ενδυμάτων και sneakers, ποτέ μια ωρολογοποιία δεν δραστηριοποιήθηκε στη μεταπώληση μεταχειρισμένων μοντέλων της, αφήνοντας την αγορά ρολογιών από δεύτερο χέρι αποκλειστικά σε τρίτους.

Advertisement

Τώρα, η Rolex έρχεται να αλλάξει το παιχνίδι. Με το νέο πρόγραμμα που μόλις ανακοίνωσε πιστοποιεί την αυθεντικότητα των μεταχειρισμένων μοντέλων της και τα διαθέτει σε νέους ιδιοκτήτες.

Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει τη νομιμότητα και το ήθος των διάσημων ρολογιών της, το νέο πρόγραμμα της ελβετικής εταιρείας έρχεται να αποτελέσει την εγγυημένη λύση για όσους επιθυμούν να αγοράσουν ένα μεταχειρισμένο Rolex απευθείας από τον κατασκευαστή.

Με την τήρηση των τυπικών υψηλών προτύπων και την εφαρμογή της εγγενούς γνώσης που διακρίνει τους ειδικούς της Rolex σε όλο τον κόσμο, τα μεταχειρισμένα μοντέλα της αποκτούν πλέον επίσημη πιστοποίηση.

Advertisement

Επιπλέον, τα ρολόγια που πληρούν τις προϋποθέσεις πρέπει να είναι τουλάχιστον τριών ετών ενώ οι αγοραστές λαμβάνουν διετή κάρτα διεθνούς εγγύησης που επιβεβαιώνει τη γνησιότητά τους.

Άλλες λεπτομέρειες σχετικά με την παρουσίαση κάθε πιστοποιημένου μεταχειρισμένου Roloex περιλαμβάνουν μια θήκη, τυπικό φυλλάδιο σέρβις, φυλλάδιο εγγύησης και, το πιο εντυπωσιακό από όλα, τη σφραγίδα Rolex Certified Pre-Owned, που διαφημίζεται από την ωρολογοποιία ως «σύμβολο αριστείας» και χρησιμεύει ως ένα επιπλέον ενθύμιο για την –κατά μία έννοια- «νέα» αγορά.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο κατασκευαστής λαμβάνει σοβαρά υπόψη τη μακροζωία και τη δεξιοτεχνία κάθε ρολογιού όταν πρόκειται για μη πιστοποιημένες αγορές.

Advertisement

Μάλιστα, απευθυνόμενη στην αγορά μεταπώλησης, η Rolex αναφέρει: «Τα ρολόγια Rolex – καινούργια ή μεταχειρισμένα – πρέπει να αγοράζονται μόνο από επίσημους λιανοπωλητές Rolex, οι οποίοι είναι εξουσιοδοτημένοι να πωλούν και να φροντίζουν ρολόγια Rolex».

Τα ρολόγια Rolex Certified Pre-Owned θα διατίθενται αυτόν τον μήνα στις συμμετέχουσες μπουτίκ Bucherer σε έξι χώρες: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και, φυσικά, Ελβετία.

Οι έμποροι λιανικής που επέλεξαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα αρχίσουν να πωλούν τα πιστοποιημένα μεταχειρισμένα Rolex την άνοιξη του 2023.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: