Εφαρμογή της Google στέλνει προειδοποίηση για σεισμό- Πώς θα την ενεργοποιήσετε

Advertisement

Ένα νέο σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης από την Google ενεργοποιήθηκε και στην Ελλάδα, στη διάρκεια του πρόσφατου σεισμού στην Εύβοια.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού, που έγινε αισθητός και στην Αθήνα, πολλοί χρήστες Android κινητών τηλεφώνων έλαβαν ειδοποίηση από την Google, σχεδόν πριν αντιληφθούν ότι γίνεται σεισμός.

Advertisement

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, συγκεκριμένα στην ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της Google, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος.

Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει ένα όντως συμβαίνει σεισμός.

Advertisement

Πώς θα λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις

– Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

– Πατήστε Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη. Ειδοποιήσεις σεισμού. Αν δεν βρείτε την επιλογή Ασφάλεια και έκτακτη ανάγκη, πατήστε Τοποθεσία για προχωρημένους. Ειδοποιήσεις σεισμού.

– Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις σεισμού.

Σημαντικό: Για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το Wi-Fi ή τα δεδομένα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: