Σέρρες: Το οικογενειακό δράμα και η τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη

Σέρρες: Το οικογενειακό δράμα και η τραγική ειρωνεία πίσω από τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη
Advertisement

Το τελευταίο αντίο στον 11χρονο Βασίλη που έχασε ακαριαία τη ζωή του μετά από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του στις Σέρρες είπαν το μεσημέρι της Τρίτης συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές.

Νωρίτερα, ο θείος του 11χρονου παιδιού, Θεόδωρος Καντάς, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega αποκάλυψε πως εκείνη την τραγική ημέρα, ο ανιψιός του είχε δηλώσει πως δεν θέλει να πάει στο σχολείο.

Advertisement

«Ο Βασίλης εκείνη τη μέρα δεν ήθελε να πάει σχολείο», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι πολύ δύσκολη για την οικογένεια και τους γονείς, καθώς έχασαν το παιδί τους. Είναι ένα απίστευτο γεγονός.

Το μόνο που ζητά η οικογένεια είναι να μην πάει “χαμένος” ο θάνατος του γιου τους και από εδώ και πέρα να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία. Ο κάθε άνθρωπος να αφήνει το παιδί του στο σχολείο, να είναι ασφαλές και να μην συμβαίνουν τέτοια πράγματα», πρόσθεσε.

Ο θείος του άτυχου παιδιού ανέφερε επίσης πως στο σχολείο βρισκόταν και η μικρότερη αδερφή του, η οποία είδε τον 11χρονο την ώρα που τον μετέφεραν στο ασθενοφόρο.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι έχουν συλληφθεί ο εργολάβος και ο ηλεκτρολόγος που έκαναν τις εργασίες στο λεβητοστάσιο εκείνη την ημέρα. «Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν και να εφαρμοστεί ο νόμος» δήλωσε ο κ. Καντάς.

Η οικογένεια του 11χρονου που σκοτώθηκε στο σχολείο είχε μετακομίσει στις Σέρρες πριν ένα χρόνο
Οι γονείς και η μικρότερη αδελφή του άτυχου μαθητή πριν από ένα χρόνο ήρθαν από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά τους.

Συγκλονιστική ήταν η εικόνα του μικρού Μάνου, που την ώρα της έκρηξης έπαιζε με το άτυχο συμμαθητή του στην αυλή. Έξω από την εκκλησία κρατούσε στα χέρια του λευκά τριαντάφυλλα και ένα λευκό φύλλο χαρτιού που έγραφε: «Κάντε χώρο εκεί ψηλά έρχεται να παίξει ο Βασίλης. Μάνος».

Advertisement

Ο θείος του 11χρονου μαθητή, φανερά συγκλονισμένος, μιλώντας στους δημοσιογράφους ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους ώστε να μην υπάρξει άλλο τέτοιο τραγικό περιστατικό.

Από νωρίς το πρωί μαθητές, γονείς και φίλοι επισκέφθηκαν το κλειστό δημοτικό σχολείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 11χρονος αφήνοντας λίγα λουλούδια και μηνύματα συμπαράστασης. Στον εξωτερικό τοίχο της σχολικής μονάδας έχει αναρτηθεί πανό που γράφει: «Ο θάνατος σου δεν θα ξεχαστεί. Θέλουμε σχολεία ασφαλή. Μαθητές Σερρών».

«Κάποιοι μετέτρεψαν σε ωρολογιακή βόμβα το σχολείο»

Να αποδοθούν ευθύνες ζητά η οικογένεια του άτυχου Βασίλη, δια μέσου του δικηγόρου της ο οποίος σε δηλώσεις του σήμερα το πρωί και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι κάποιοι μετέτρεψαν σε ωρολογιακή βόμβα το σχολείο.

Advertisement

Νωρίτερα το μεσημέρι, συνελήφθησαν στις Σέρρες, ο ανάδοχος και ο ηλεκτρολόγος του έργου μετατροπής καυστήρα θέρμανσης σε αντλία θερμότητας γεωθερμίας στο 9ο δημοτικό σχολείο στο λεβητοστάσιο του οποίου σημειώθηκε η φονική έκρηξη.

Οι δυο άντρες που συνελήφθησαν λίγες ώρες πριν από τη λήξη της αυτόφωρου διαδικασίας κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, των σωματικών βλαβών κατά συρροή από αμέλεια και της έκρηξης από αμέλεια.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: