Στον τάφο του γράφει «άγνωστο παιδί»: Το νεκρό αγόρι μέσα στο κουτί και το μυστήριο που λύθηκε 65 χρόνια μετά

Advertisement

Μία από τις παλαιότερες άλυτες υποθέσεις δολοφονίας εξιχνίασαν αστυνομικοί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που κατάφεραν να εντοπίσουν το όνομα του ενός αγοριού που είχε βρεθεί νεκρό πριν από 65 χρόνια.

Πρόκειται για τον Τζόζεφ Ογκούστους Ζαρέλι, που είχε εντοπιστεί στις 26 Φεβρουάριο 1957 κοντά στη Φιλαδέλφεια, σε δασική έκταση, όταν ήταν μόλις τεσσάρων ετών.

Advertisement

Οι αστυνομικοί δεν ανέφεραν το όνομα των γονιών του παιδιού που πλέον δεν ζουν, είπαν όμως ότι το αγόρι έχει αδέλφια που είναι εν ζωή.

Η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά ως προς το σκέλος της ανθρωποκτονίας και καλούν το κοινό να δώσει όσες πληροφορίες έχει για το ζήτημα.

Για τον εντοπισμό της ταυτότητας χρειάστηκε η βοήθεια ειδικού της Σήμανσης για την επεξεργασίας ενός δείγματος DNA που αρχικά φαινόταν ανεπαρκές για να βρεθεί η ταυτότητα του παιδιού.

Ο μικρός Τζόζεφ είχε βρεθεί τυλιγμένος με κουβέρτα μέσα σε κιβώτιο. Το αγόρι ήταν γυμνό, είχε πολλούς μώλωπες και ζύγιζε λιγότερο από 15 κιλά από την ασιτία. Στο σώμα του είχε πολλά μικρά τραύματα και, κατά την αστυνομία, τον είχαν ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου.

Advertisement

Για δεκαετίες -και παρά την πρόοδο της τεχνολογίας του DNA- η υπόθεση παρέμενε άλυτη, αναφέρει το BBC. Η αστυνομία αλλά και πολλοί ερασιτέχνες είχαν ασχοληθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το αγόρι είναι θαμμένο σε κοιμητήριο της περιοχής ενώ στον τάφο υπάρχει η επιγραφή «Το Άγνωστο Παιδί της Αμερικής».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: