Η νέα μάστιγα: Έτσι κλέβουν τα αυτοκίνητα με iPhone

Advertisement

Η πρόοδος της τεχνολογίας κάνει την καθημερινότητα πιο εύκολη για όλους, όμως στα λάθος χέρια μπορεί άνετα να στραφεί εναντίον μας και στις κλοπές αυτοκινήτων.

Φανταστικές συσκευές που έκαναν μέχρι πριν από λίγα χρόνια την εμφάνισή τους σε κατασκοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας είναι πλέον διαθέσιμα στο ευρύ κοινό με κόστος μάλιστα που θεωρείται προσιτό για την μεγαλύτερη μερίδα του αγοραστικού κοινού.

Advertisement

Οι εν λόγω συσκευές αποτελούν την καλύτερη απόδειξη για την ταχύτατη πρόοδο που σημειώνει η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια και ανάμεσα σε αυτές βρίσκονται και τα gadgets που δίνουν την δυνατότητα εντοπισμού μας θέσης μέσω κινητού τηλεφώνου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα μικρά σε μέγεθος AirTags της Apple, τα οποία έχουν λανσαριστεί στην αγορά ως ένας εύκολος τρόπος για να βρει κάποιος τα χαμένα κλειδιά του ή του αυτοκίνητο που έχει παρκάρει σε ένα μεγάλο χώρο στάθμευσης, εύκολα και γρήγορα και χωρίς άγχος.

Συσκευές εντοπισμού όπως τα AirTags μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες σε περίπτωση κλοπής του αυτοκινήτου σου, το οποίο ενδέχεται να έχει… μπει στο μάτι επίδοξων ληστών, αφού προσφέρουν άμεση πληροφόρηση για την τοποθεσία στην οποία μπορεί να βρίσκεται.

Advertisement

Αυτό το τόσο πρακτικό gadget που έχει αναπτύξει η αμερικάνικη εταιρεία μετατρέπεται σε «όπλο» κατασκοπείας στα λάθος χέρια και συγκεκριμένα σε εκείνα των κλεφτών αυτοκινήτων.

Πολλοί επιτήδειοι έχουν μετατρέψει τα AirTags σε εργαλεία κλοπής αφού τοποθετούν τις συσκευές στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου, σε κρυφά σημεία όπου δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές από τον κάτοχο ή τον οδηγό του οχήματος.

Στη συνέχεια και με την βοήθεια των AirTags οι επιτήδειοι κλέφτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το όχημα και τις συνήθειες του οδηγού του, χωρίς φυσικά να γίνονται αντιληπτοί από αυτόν και μόλις ευδοκιμήσουν οι συνθήκες μπορούν να αποπειραθούν να το κλέψουν έχοντας μάλιστα το ελάχιστο δυνατό ρίσκο να πιαστούν στα πράσα.

Advertisement

Τα περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων με την βοήθεια των συσκευών εντοπισμού που επικοινωνούν με smartphones αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό σε πολλές γωνιές του πλανήτη, με τους ληστές να βάζουν στο στόχαστρο κυρίως πολυτελή αυτοκίνητα, αφού αυτά αποφέρουν και το μεγαλύτερο κέρδος ως ανταλλακτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι μόνο τα AirTags της Apple τα οποία χρησιμοποιούνται ως συσκευές εντοπισμού. Αντίστοιχα gadget είναι διαθέσιμα και από άλλες εταιρείες, όπως είναι για παράδειγμα η Samsung, τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν στο αυτοκίνητό μας και να προδώσουν τη ακριβή θέση του με την ίδια ευκολία που το κάνει και το προϊόν της Apple.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: