«Αυτά τα αρνάκια θα ήταν στο τραπέζι σου»: Έξαλλος on air ο Μπέος μετά τον σάλο για τα ζωντανά ζώα στην φάτνη

«Αυτά τα αρνάκια θα ήταν στο τραπέζι σου»: Έξαλλος on air ο Μπέος μετά τον σάλο για τα ζωντανά ζώα στην φάτνη
Advertisement

Στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό» του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε σήμερα ο Αχιλλέας Μπέος. Ο δήμαρχος του Βόλου μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για την ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.

Α.ΜΠ.: Με τι ασχολείται πραγματικά η τηλεόραση…

Advertisement

Γ.Λ.: Με τι να ασχοληθούμε κύριε Μπέο; Ελάτε εδώ να κάνουμε μαζί τη ροή της εκπομπής, να μας βοηθήσετε κιόλας.

Α.ΜΠ.: Για τρέλα είναι, Γιώργο, αυτό το πράγμα.

Ο Αχιλλέας Μπέος είπε στη συνέχεια: «Η κυρία Καϊλή βιώνει μια άσχημη κατάσταση αυτή τη στιγμή, έχει παιδάκι, δεν ξέρει τι της ξημερώνει κι εμείς να κάνουμε κριτική… Η δουλειά σας είναι αυτή, μία μέρα, δύο μέρες, πόσο; Έχει έναν Γολγοθά η κυρία Καϊλή, μακάρι να έχει αίσιο τέλος».

Advertisement

Κλείνοντας το θέμα της Εύας Καϊλή, ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

Γ.Λ.: Εσείς την είχατε γνωρίσει την Εύα Καϊλή; Είχατε έτσι μια προσωπική επαφή κάποια στιγμή ή όχι;

Α.ΜΠ.: Στον ύπνο μου την έβλεπα καμιά φορά.

Γ.Λ.: Καλό είναι κι αυτό. Ωραίο όνειρο θα ήταν, φαντάζομαι δεν ήταν εφιάλτης, γιατί είναι όμορφη γυναίκα.

Μπέος: «Δεν ντρέπεστε, δήθεν φιλόζωοι»

Την ίδια ώρα, φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση καταγγέλλει τον Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, για τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η φιλοζωική μη κερδoσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals», στη μία φάτνη έχουν δεθεί ένα πόνυ και τρία αρνάκια και στην άλλη ένα πόνυ και δύο αρνάκια.

Advertisement

Εκτός από τα πολύχρωμα λαμπάκια σε πλατείες, δρόμους και τα στολισμένα δέντρα, στο εορταστικό σκηνικό υπάρχουν και οι φάτνες των Δήμων.

Όπως καταγγέλλει τα ζώα βρίσκονται περιορισμένα μέσα στο χώρο της ξύλινης φάτνης, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και χωρίς να έχουν χώρο να κινηθούν, τα αρνάκια είναι μικρά σε ηλικία, ταλαιπωρημένα και τα πόνυ είναι δεμένα:

Η ανακοίνωση

«Δημόσια Έκθεση και Κακοποίηση Ζώων στο Δήμο Βόλου

Η φιλοζωική μη κερδοσκοπική οργάνωση «A Promise to Animals» καταγγέλλει την εκμετάλλευση και τη βάναυση μεταχείριση ζώων από το Δήμο Βόλου.

Advertisement

Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή στον Βόλο τοποθέτησε δύο φάτνες, στο πλαίσιο του στολισμού της πόλης, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, στις οποίες βρίσκονται δεμένα ζώα που εκτίθενται ως δημόσιο θέαμα, σε αντίξοες συνθήκες.

Στη μία φάτνη βρίσκεται ένα πόνυ και τρία αρνιά ενώ στη δεύτερη ένα πόνυ και δύο αρνιά.

Τα ζώα που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον, είναι εγκλωβισμένα στις ξύλινες κατασκευές της κάθε φάτνης και έχουν μεγάλο περιορισμό ως προς την φυσιολογική τους κίνηση.

Τα αρνιά είναι μικρά σε ηλικία και είναι εκτεθειμένα στο κρύο συνεχόμενα για πάρα πολλές ώρες, ενώ τα πόνυ είναι δεμένα και δεν μπορούν να κινηθούν.

Advertisement

Ο μόνος λόγος που παραμένουν εγκλωβισμένα τα ζώα είναι διότι χρησιμοποιούνται ως «ατραξιόν» στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, δηλαδή ως δημόσιο θέαμα.

Με δεδομένο ότι οι παραπάνω ενέργειες του Δήμου Βόλου παραβιάζουν τα άρθρα 23, παρ. 1 και 24 παρ. 1 του Νόμου 4830/2021, η οργάνωση «A Promise to Animals» γνωστοποίησε τα γεγονότα στην Εισαγγελία Βόλου και στην Εισαγγελία Προστασίας Ζώων Αθηνών και ζήτησε:

Να σταματήσει η έκθεση, κακοποίηση και εκμετάλλευση των ζώων.

Να παραδοθούν τα ζώα στην οργάνωσή μας προκειμένου να ελεγχθεί η φυσική τους κατάσταση από κτηνίατρο και να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα και φιλοξενία.

Να διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα για τη διαπίστωση της διάπραξης τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την κακοποίηση, κακή ή βάναυση μεταχείριση των ζώων, συμπεριλαμβανομένης της πρόκλησης έντονου σωματικού πόνου ή σωματικής εξάντλησης.

Advertisement

Η φιλοζωική οργάνωση «A Promise to Animals» θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την επιβολή του Νόμου που προστατεύει τα ζώα.

Είναι χρέος μας να καταγγέλλουμε παράνομες ενέργειες ή παραλείψεις και να υπερασπιζόμαστε αυτούς που δεν έχουν φωνή να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.

«Ασχοληθείτε, δήθεν φιλόζωοι με σοβαρά προβλήματα»

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, απάντησε στις καταγγελίες υπογραμμίζοντας πως δίδεται ιδιαίτερη φροντίδα στα ζώα, υπογραμμίζοντας πως οι «δήθεν φιλόζωοι» επιχειρούν να αμαυρώσουν το γιορτινό κλίμα.

Συγκεκριμένα μετέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram:

Advertisement

«Οι φάτνες θα συνεχίσουν να λειτουργούν στην πόλη μας γιατί δίνουν χαρά στα μικρά παιδιά που τρέχουν να δουν τα ζωάκια και να τα απολαύσουν.

Όλα γίνονται με βάση τη νομιμότητα και με ιδιαίτερη φροντίδα για τα ζώα, φαγητό, νερό, καθαριότητα.

Ασχοληθείτε οι δήθεν φιλόζωοι με τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου και μην επιχειρείτε να αμαυρώσετε το γιορτινό κλίμα που απολαμβάνουν οι συμπολίτες μας και το έχουμε όλοι ανάγκη».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: