Ο ιπτάμενος λαγός και ο καρφωμένος καρχαρίας σε οροφή σπιτιού – Αυτά είναι τα απίστευτα στιγμιότυπα που έπιασε η κάμερα της Google στους δρόμους

Ο ιπτάμενος λαγός και ο καρφωμένος καρχαρίας σε οροφή σπιτιού – Αυτά είναι τα απίστευτα στιγμιότυπα που έπιασε η κάμερα της Google στους δρόμους
Advertisement

H Google σαρώνει για καλό σκοπό όλους τους δρόμους του κόσμου, καταγράφοντας μέσα από τον φωτογραφικό απίστευτες στιγμές που άλλοτε προκαλούν γέλιο και άλλοτε απορία.

Για τις ανάγκες των εφαρμογών που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν και μάλιστα σε καθημερινή βάση, η Google σαρώνει τους δρόμους του πλανήτη συγκεντρώνοντας το απαραίτητο υλικό ώστε να υποστηρίξει τη λειτουργία των δημοφιλέστατων apps και την πιστότητα των υπηρεσιών της.

Advertisement

Πέρα, λοιπόν, από τη χαρτογράφηση των περιοχών την οποία και αξιοποιεί το περίφημο Google Maps, η τεχνολογικός κολοσσός προχωρά και στη φωτογράφιση των δρόμων και των παρακείμενων κτιρίων, «τροφοδοτώντας» κατά αυτόν τον τρόπο το Street View και χαρίζοντας τη δυνατότητα στους χρήστες του να έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το περιβάλλον της τοποθεσίας που αναζητούν.

Η διαδικασία της απεικόνισης των τοποθεσιών γίνεται με οχήματα τα οποία φέρουν ειδικό φωτογραφικό εξοπλισμό, συγκεντρώνοντας χιλιάδες καρέ τα οποία συνθέτουν την τελική εικόνα των δρόμων.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, οι κάμερες της Google -του μεγάλου αδερφού για κάποιους- έχουν καταγράψει στιγμές, οι οποίες προκαλούν γέλιο αλλά και απορία για τις συνήθειες και τις επιλογές ορισμένων συνανθρώπων μας.

Advertisement

Οι σούπερ ήρωες είναι παντού

Ορισμένοι από εμάς παραμένουν για πάντα παιδιά, αξιοποιώντας την παραμικρή αφορμή για να βγάλουν από την ντουλάπα τους τη στολή του αγαπημένου σούπερ ήρωα και να βγουν στον δρόμο με αυτήν.

Αυτή τουλάχιστον θα μπορούσε να αποτελέσει μια λογική εξήγηση για το γεγονός ότι η κάμερα της Google έχει απαθανατίσει ουκ ολίγους Batman και Spiderman στους δρόμους του πλανήτη, χωρίς παρ’ όλα αυτά να έχει βρεθεί στα γυρίσματα κάποιας ανάλογης ταινίας.

Ο καρχαρίας στην οροφή σπιτιού

Ανάμεσα στις 10 πιο περίεργες συναντήσεις του αυτοκινήτου της Google είναι και εκείνη με τον καρχαρία που βρίσκεται καρφωμένος στην οροφή ενός σπιτιού.

Advertisement

Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση, γνωστή από τα μέσα της δεκαετίας του 1980 στους κατοίκους της Οξφόρδης, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προκαλεί έκπληξη σε εκείνους που θα περιηγηθούν μέσω του street view στον συγκεκριμένο δρόμο της βρετανικής πόλης.

Οι πολύχρωμοι άνθρωποι της Ρωσίας

Στους παγωμένους δρόμους της Ρωσίας το τελευταίο πράγμα που περιμένει κανείς να δει τέσσερις περαστικούς με έγχρωμες στολές να κοιτούν επίμονα τις βιτρίνες των καταστημάτων, να ανοίγουν ταχυδρομικές θυρίδες και να περπατούν σαν υπνωτισμένοι.

Ένα αποτυχημένο σκετς, μια κακόγουστη φάρσα ή ένας τρόπος να δηλώσουν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού να καταγράψει τους δρόμους μιας ρωσικής πόλης;

Advertisement

Ένας άνθρωπος που μεταμορφώθηκε σε άλογο

Ένα ακόμα ανεξήγητο… φαινόμενο εντόπισε ο φωτογραφικός φακός της Google, απαθανατίζοντας τον οδηγός ενός pickup της Ford, ο οποίος πλησιάζει το όχημά του έχοντας μεταμορφωθεί σε… άλογο.

Ας ελπίσουμε ότι υπήρχε σοβαρός λόγος για τον οποίο ο συγκεκριμένος οδηγός επέλεξε να βγει στον δρόμο με φορώντας το κεφάλι ενός αλόγου, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είμαστε να μιλήσουμε για… σκοτεινά κίνητρα, αναπτύσσοντας κάποια ευφάνταστη θεωρία συνωμοσίας.

Ο ιπτάμενος λαγός

Στην περίπτωση του ιπτάμενου λαγού δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια λιγότερο ή περισσότερο ακραία ενδυματολογική επιλογή αλλά με ένα τυχερό στην ατυχία του ζωάκι, το οποίο στη θέα του αυτοκινήτου της Google έκανε ό,τι μπορεί ώστε να προστατευθεί.

Advertisement

Αξιοποιώντας, λοιπόν, τις αλτικές τους ικανότητες, ο λαγός απογειώθηκε στον αέρα και ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε αυτή τη στιγμή, εξασφαλίζοντας σε όλους εμάς ένα σπάνιο, ομολογουμένως, στιγμιότυπο με μοναδικό πρωταγωνιστή τον ιπτάμενο λαγό.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: