Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 39χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα 37χρονο Αλβανό διαρρήκτη -«Βρισκόμουν σε νόμιμη άμυνα»

Advertisement

Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος που πυροβόλησε 37χρονο διαρρήκτη στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, ενώ ποινική δίωξη του άσκησε ο εισαγγελέας για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 39χρονος που πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα 37χρονο διαρρήκτη, όταν εκείνος αποπειράθηκε να μπει στο σπίτι του, στο Νέο Ρύσιο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στο πόδι.

Advertisement

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (σ.σ. η δεύτερη πράξη επειδή δεν τήρησε τους κανόνες φύλαξης της καραμπίνας, την οποία κατέχει νόμιμα). Ο 39χρονος, που δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι εργάζεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ζήτησε αναβολή και το αίτημά του έγινε δεκτό, ενώ αφέθηκε ελεύθερος.

Ο υπερασπιστικός του ισχυρισμός είναι ότι βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα. «Αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απειλή, γι’ αυτό πυροβόλησα» δήλωσε διά του συνηγόρου του, προσθέτοντας ότι άκουσε πρώτα το σκύλο του να γαβγίζει και στη συνέχεια αντιλήφθηκε τον διαρρήκτη να επιχειρεί να παραβιάσει την πόρτα του σπιτιού του.

Την ίδια ώρα, ο 37χρονος τραυματίας, με καταγωγή από την Αλβανία, νοσηλεύεται φρουρούμενος σε νοσοκομείο, με την υγεία του να μη διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: