Η Νέα Υόρκη απαγορεύει στα pet shop να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια

Advertisement

Τα pet shop στη Νέα Υόρκη θα απαγορεύεται, σύντομα, να πωλούν σκύλους, γάτες και κουνέλια στο πλαίσιο νόμου ο οποίος αποσκοπεί να μπει ένα τέλος στην πώληση ζώων από κέντρα αναπαραγωγής, τα οποία, σύμφωνα με ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, υποβάλλουν τα κατοικίδια σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η νομοθεσία που υπέγραψε η κυβερνήτης Kathy Hochul την Πέμπτη σημαίνει ότι η Νέα Υόρκη συντάσσεται με λίγες ακόμα πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Καλιφόρνιας και του Ιλινόις, που έχουν θεσπίσει παρόμοιες απαγορεύσεις με σκοπό να πατάξουν τα λεγόμενα εργοστάσια εκτροφής κουταβιών ή γατιών.

Advertisement

Απαγορεύοντας την πώληση των ζώων από τα περίπου 80 καταστήματα πώλησης κατοικίδιων στη Νέα Υόρκη, οι αξιωματούχοι ελπίζουν να σταματήσουν τη δράση των εκτροφέων, οι οποίοι – κατά πολλούς – κακοποιούν τα ζώα ή και πουλούν άρρωστα κατοικίδια. Στη συνέχεια, αυτά καταλήγουν σε οικογένειες που βρίσκονται αντιμέτωπες με μεγάλους κτηνιατρικούς λογαριασμούς.

«Ο τερματισμός του αγωγού παραγωγής κουταβιών στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης σηματοδοτεί το θρίαμβο της συμπόνιας έναντι των κακών μίας σκληρής βιομηχανίας, που επιδιώκει κέρδη υποβάλλοντας αθώα ζώα σε βάρβαρη μεταχείριση» δήλωσε η βουλευτής των Δημοκρατικών Linda Rosenthal, η οποία στήριξη το νομοθέτημα.

Τα pet shop αντιτάχθηκαν, σθεναρά, στις εξελίξεις, αναφέροντας πως ουσιαστικά τίθενται εκτός λειτουργίας.

Advertisement

Ανέφεραν, επίσης, πως η απαγόρευση θα οδηγήσει σε μια σειρά απρόβλεπτων συνεπειών που θα δυσκόλευε τους πολίτες της Νέας Υόρκης να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο και ενδεχομένως θα τούς έστρεφε στην παράνομη αγορά ζώων.

Ένας συνασπισμός ιδιοκτητών καταστημάτων κατοικίδιων ζώων – People United to Protect Pet Integrity, ή PUPPI – δήλωσε ότι η γενική απαγόρευση θα έπληττε άδικα τα υπεύθυνα καταστήματα κατοικίδιων ζώων που πωλούν κουτάβια μεγαλωμένα με φροντίδα, και θα έκανε ελάχιστα για να κλείσει τις εμπορικές εγκαταστάσεις αναπαραγωγής, οι περισσότερες από τις οποίες είναι εκτός πολιτείας.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: