Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο: «Δεν τρώνε όλοι γαλοπούλα και χοιρινό»

Τα πιο συνηθισμένα και τα πιο παράξενα πιάτα των γιορτών

Τα δημοφιλέστερα χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο: «Δεν τρώνε όλοι γαλοπούλα και χοιρινό»
Advertisement

Οι ημέρες των Χριστουγέννων είναι μια ακόμη ευκαιρία συνάντησης με αγαπημένα πρόσωπα.

Το κρέας, στις περισσότερες περιπτώσεις, έχει την τιμητική του και «παντρεύεται» με πατάτες, ρύζι αλλά και ιδιαίτερες σαλάτες.

Advertisement

Με αφορμή τα εορταστικά τραπέζια, η γαστρονομική ιστοσελίδα Chef’s Pencil δημιούργησε έναν χάρτη που δείχνει ποια είναι τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα πιάτα σε όλο τον κόσμο.

Χριστούγεννα με γαλοπούλα

Η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα και προτιμάται στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα πάντα με το Chefs’ Pencil, η γαλοπούλα φαίνεται να είναι και το δημοφιλέστερο χριστουγεννιάτικο πιάτο και στη χώρα μας.

Advertisement

Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αν και το χοιρινό κρέας είναι ένα παραδοσιακό βασικό προϊόν, η γαλοπούλα είναι δημοφιλής από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν η ανώτερη τάξη δέχθηκε επιρροή από τη γαλλική μαγειρική. Συνήθως είναι γεμιστή με κιμά, κουκουνάρια και κάστανα».

Σε άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία, επιλέγουν, μεταξύ άλλων, θαλασσινά. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ψάρι συνδέεται με την θρησκεία και η παραμονή των Χριστουγέννων θεωρείται τελευταία ημέρα της νηστείας, όποτε το κρέας μένει εκτός μενού.

Για παράδειγμα στην Αυστρία, το δείπνο της παραμονής των Χριστουγέννων περιλαμβάνει κυπρίνο τηγανισμένο σε βούτυρο με ποικιλία λαχανικών και πατάτες, ενώ στην Πολωνία τον πανάρουν και τον τηγανίζουν.

Advertisement

Δημοφιλές πιάτο σε χώρες του κόσμου είναι, φυσικά, το χοιρινό. Στην Ισπανία το σιγοψήνουν και το σερβίρουν με καραμελωμένες πατάτες και κρεμμύδια.

Από την άλλη στη Σουηδία, πρωταγωνιστής του τραπεζιού είναι το Julskinka, χοιρινό ζαμπόν, του οποίου πρώιμες «συνταγές» αναφέρονται ακόμα και σε μύθους σκανδιναβικών θεών.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: