«Έχει μόλις 1% για να ζήσει, ο κορωνοϊός σκοτώνει το παιδί μου»: Κατέρρευσε ο πατέρας του 2,5 ετών κοριτσιού

Advertisement

Στο νοσοκομείο Κορίνθου, διεκομίσθη το πρωί της Πέμπτης ένα κοριτσάκι 2,5 ετών που είναι θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, το παιδί ήταν σε σοβαρή κατάσταση και οι γιατροί έδωσαν μάχη για περίπου τρεις ώρες για να το σώσουν.

Advertisement

Η μικρή διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς δεν έχει διαφύγει ακόμα τον κίνδυνο.

Το παιδί, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ δεν φέρεται να είχε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Ο κορωνοϊός μπήκε στη ζωή της μικρής και πολύ γρήγορα άρχισε να απειλεί την ίδια της, τη ζωή.

Ο πατέρας της, με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Με τους γιατρούς όπως λέει, να εμφανίζονται για την ώρα απαισιόδοξοι και τις ελπίδες που του δίνουν, να προκαλούν στον ίδιο και στη γυναίκα του απόγνωση.

Πλέον χρειάζεται ένα θαύμα που ευελπιστεί να γίνει τα φετινά Χριστούγεννα. Για να σταθεροποιηθεί αρχικά η κατάσταση της μικρής και στη συνέχεια να ανταποκριθεί στην αγωγή των γιατρών. Τα πράγματα όμως είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Advertisement

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι οι γιατροί του ανακοίνωσαν πως το παιδί έχει 1% πιθανότητες να καταφέρει να κρατηθεί στην ζωή, καθώς οι επιπλοκές από τον κορωνοϊό, διαλύουν σταδιακά το νευρικό και άλλα συστήματα του οργανισμού της μικρούλας.

«Το παιδί από τον κορωνοϊό, έχει μαζέψει υγρό στο κρανίο. Η φλεγμονή δεν είναι στο δεξί ή στο αριστερό ημισφαίριο, αλλά είναι στον κεντρικό άξονα του κρανίου και δεν μπορούν οι γιατροί να κάνουν κάτι για αυτό.

Παραλύει το νευρικό σύστημα του παιδιού σιγά – σιγά. Το παιδί είναι δυνατό, αντέχει η καρδούλα του» είπε με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας του κοριτσιού, λέγοντας πως προσεύχονται όλοι για να ζήσει.

Ο πατέρας, μιλώντας με λυγμούς, ευχαρίστησε τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Κορίνθου και όλους όσοι προσεύχονται μαζί με την οικογένεια για να καταφέρει το κοριτσάκι να κερδίσει την μάχη για την ζωή του. Αρχικώς το παιδί μεταφέρθηκε, σε σοβαρή κατάσταση, στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Advertisement

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τους γιατρούς του νοσοκομείου, που πάλευαν για τρεις ολόκληρες ώρες προκειμένου να το σώσουν, όπως ενημέρωσε σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία τονίζει ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε άλλα προβλήματα υγείας.

Το παιδί διασωληνώθηκε και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων, στην Αθήνα.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: