Η τιμή ρεκόρ για μια διάσημη Ferrari που δεν μπορεί να οδηγήσει κανείς και η ιστορία που κρύβει [βίντεο]

Advertisement

Με πλούσια καριέρα στη μεγάλη οθόνη, η Ferrari 250 GT California που πρωταγωνίστησε στην ταινία ‘Ferris Bueller’s Day Off’ κρύβει ένα ένοχο μυστικό το οποίο της «απαγορεύει» να πατήσει τους τροχούς της στην άσφαλτο.

Το βαρύ βιογραφικό της και η σύντομη αλλά εντυπωσιακή καριέρα της στον μαγικό κόσμο του Hollywood αποδείχθηκαν αρκετά για τη Ferrari 250 GT California, η οποία πρόσφατα άλλαξε χέρια έναντι του ποσού των 337.000 δολαρίων παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ώστε να βγει στην άσφαλτο.

Advertisement

Επί της ουσίας πρόκειται για μια ρέπλικα της Ferrari 250 GT California, η οποία χρησιμοποιήθηκε στην ταινία ‘Ferris Bueller’s Day Off’ και ειδικότερα σε εκείνη τη σκηνή όπου το ιταλικό sportscar σπάει μια τζαμαρία και προσγειώνεται στο έδαφος μπροστά στα έκπληκτα μάτια τριών εφήβων.

Για ευνόητους λόγους οι παραγωγοί της ταινίας επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν ένα αντίγραφο της Ferrari 250 GT California, η αξία της οποία σήμερα προσεγγίζει τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά το γεγονός, βέβαια, ότι συγκεκριμένη Ferrari ουδεμία σχέση έχει με την αυθεντική, σε πρόσφατη δημοπρασία «έπιασε» τα 337.000 δολάρια.

Advertisement

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο αντίγραφο της Ferrari 250 GT California δεν φιλοξενεί κάποιο κινητήρα κάτω από το μακρύ καπό του, ενώ μετά την πτώση του επισκευάστηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων επισκευάστηκε ώστε να χρησιμοποιηθεί ως έκθεμα.

Ανάλογη απ’ ότι φαίνεται θα είναι και η χρήση του στο μέλλον, μιας και κάποιος συλλέκτης και φανατικός οπαδός του αμερικανικού κινηματογράφου θέλησε να το προσθέσει στη συλλογή του δαπανώντας ένα ποσό το οποίο θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια ολοκαίνουργια Ferrari και όχι κάποιο αντίγραφο.

Στην περίπτωση, πάντως, που τα 337.000 δολάρια σάς ακούγονται πολλά για μια ρέπλικα που δεν διαθέτει κινητήρα, αξίζει να αναφέρουμε ότι το πουλόβερ του πρωταγωνιστή, Matthew Broderick πωλήθηκε έναντι 143.750 δολαρίων.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: