Πρώην αεροσυνοδός περιγράφει τα 11 λάθη που κάνουν συχνά οι ταξιδιώτες -Τι να προσέξετε

Πρώην αεροσυνοδός περιγράφει τα 11 λάθη που κάνουν συχνά οι ταξιδιώτες -Τι να προσέξετε
Advertisement

Μια πρώην αεροσυνοδός, ανέφερε αναλυτικά τα λάθη που έχει δει να επαναλαμβάνουν πολλοί ταξιδιώτες.

Η αεροσυνοδός, η οποία έχει διασχίσει τον κόσμο πολλές φορές, έχει εξυπηρετήσει όπως λέει στο Insider, κάθε καμπίνα και έχει καθίσει σχεδόν σε κάθε θέση του αεροπλάνου, από μια σουίτα της πρώτης θέσης μέχρι το μεσαίο κάθισμα στην τελευταία σειρά της οικονομικής θέσης. Με αυτόν τον τρόπο, έμαθε πολλά από τα κόλπα του επαγγέλματος.

Advertisement

Παρακάτω, ακολουθούν αυτά που έχει παρατηρήσει ότι πολλοί ταξιδιώτες κάνουν, συνειδητά ή υποσυνείδητα, για να σαμποτάρουν την άνεση και τη συνολική τους εμπειρία σε διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Προσοχή στη λήψη υπνωτικών χαπιών σε πτήσεις

Ορισμένοι δυσκολεύονται να ξυπνήσουν μετά τη λήψη υπνωτικών χαπιών στον αέρα.

«Ορισμένα υπνωτικά χάπια μπορεί να οδηγήσουν σε υπνηλία και άλλες παρενέργειες, και πρέπει να είστε σε θέση να είστε ξύπνιοι και σε εγρήγορση σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος ή άλλων έκτακτων περιστατικών στο αεροπλάνο», περιγράφει η αεροσυνοδός και συνεχίζει.

Advertisement

«Αν δυσκολεύεστε να σηκωθείτε αφού δοκιμάσετε για πρώτη φορά υπνωτικά βοηθήματα, αν έχετε ισχυρότερη αντίδραση σε αυτά από ό,τι συνήθως ή αν πάρετε πάρα πολλά, μπορεί να ξυπνήσετε με μια απογοητευμένη αεροσυνοδό μπροστά στο πρόσωπό σας.

Μιλάτε πάντα με το γιατρό σας πριν πάρετε συνταγογραφούμενα φάρμακα στον αέρα. Και αν παίρνετε μη συνταγογραφούμενα βοηθήματα ύπνου, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες.

Σκεφτείτε πριν πάρετε μαζί σας τα μαξιλάρια λαιμού

Πολλοί αποτυγχάνουν να δοκιμάσουν τα ογκώδη μαξιλάρια λαιμού τους πριν από την πτήση και τελικά δεν τα χρησιμοποιούν.

Advertisement

«Μερικοί άνθρωποι λατρεύουν αυτά τα κλασικά μαξιλάρια λαιμού σε σχήμα U. Όμως, τις περισσότερες φορές, έχω δει επιβάτες να τα κουβαλάνε σε όλο τον κόσμο, μόνο και μόνο για να τα κρεμάσουν στο αεροπλάνο, αφού τα βρίσκουν άβολα.

Πριν επιβαρύνετε τον εαυτό σας με μια τόσο ογκώδη προσθήκη στη χειραποσκευή σας, δοκιμάστε το μαξιλάρι στο σπίτι για να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει καλά», σημειώνει η αεροσυνοδός.

Μην αφήνετε τα παιδιά σας να βλέπουν σειρές και ταινίες σε όλη την πτήση

Οι επιβάτες που αφήνουν τα παιδιά τους να παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης μπορεί να έχουν να αντιμετωπίσουν jet lag την επόμενη μέρα.

«Ως μητέρα δύο παιδιών, δεν κρίνω τους γονείς που χαλαρώνουν τους συνήθεις κανόνες τους για να περάσουν τα παιδιά τους τις πολύωρες πτήσεις. Ο μεγαλύτερός μου θα έμπαινε ευχαρίστως στη μεγαλύτερη πτήση του κόσμου μόνο και μόνο για την ευκαιρία να βλέπει τηλεόραση και ταινίες καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Advertisement

Η ποσότητα των παιδικών τηλεοπτικών εκπομπών, ταινιών και παιχνιδιών στις περισσότερες διεθνείς πτήσεις είναι πολύ καλή, αλλά αν δεν συνδυάσετε και κάποιες επιλογές αναλογικής ψυχαγωγίας – όπως βιβλία ζωγραφικής, αυτοκόλλητα ή λαβύρινθους – τα παιδιά σας θα είναι πιθανότατα πολύ καλωδιωμένα για να χαλαρώσουν και να κοιμηθούν. Και χωρίς ύπνο, πιθανότατα θα παρουσιάσουν τζετ λαγκ την επόμενη μέρα».

 Μην περπατάτε στο αεροπλάνο χωρίς παπούτσια ή κάλτσες

«Έχω δει ταξιδιώτες να περπατούν στην καμπίνα χωρίς παπούτσια ή κάλτσες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βολευτείς σε μια μακρά πτήση βγάζοντας τα παπούτσια σου και φορώντας ένα άνετο ζευγάρι κάλτσες, μια ευκολία που τα μέλη του πληρώματος συχνά μοιράζουν στην πρώτη θέση.

Αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να φοράτε αυτές τις κάλτσες όταν κάθεστε στο κάθισμά σας, όχι όταν περπατάτε στην καμπίνα.

Advertisement

Όταν εργαζόμουν ως αεροσυνοδός, πολλά χαλιά αεροπλάνων δεν καθαρίζονταν σε βάθος πολύ συχνά. Επειδή η καμπίνα μπορεί να γίνει ανώμαλη όταν το αεροπλάνο περνάει μέσα από αναταράξεις, το υγρό στο πάτωμα της τουαλέτας μπορεί να μην είναι νερό.

Αν θέλετε να περπατάτε χωρίς παπούτσια, πάρτε μαζί σας μερικές παντόφλες για να αποφύγετε την άμεση επαφή με το πάτωμα».

Επιλέξτε καλά τα ρούχα που θα φοράτε στην πτήση

«Μερικοί άνθρωποι δεν είναι σωστά ντυμένοι και είτε ζεσταίνονται είτε κρυώνουν πολύ. Είναι δύσκολο να τους ευχαριστήσεις όλους, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη θερμοκρασία μέσα σε ένα αεροπλάνο που διασχίζει τον κόσμο χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, κάποια στιγμή, η καμπίνα να είναι πολύ ζεστή ή πολύ κρύα για τις προτιμήσεις σας.

Advertisement

Μπορείτε να ζητήσετε από μια αεροσυνοδό να ρυθμίσει τη θερμοκρασία, αλλά να έχετε υπόψη σας ότι ένας άλλος επιβάτης μπορεί να έχει μόλις ζητήσει αλλαγή προς την αντίθετη κατεύθυνση. Παίξτε με ασφάλεια, φορώντας κομμάτια που είναι εύκολο να συσσωρευτούν ή να αφαιρεθούν».

Μην επαναπαύεστε στα μέσα ψυχαγωγίας του αεροπλάνου

Πολλοί ταξιδιώτες βασίζονται στην ψυχαγωγία κατά τη διάρκεια της πτήσης, η οποία δεν λειτουργεί πάντα.

«Μια πτήση μεγάλων αποστάσεων είναι μια τέλεια ευκαιρία να παρακολουθήσετε μια νέα κυκλοφορία ταινιών ή μια τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται σε ένα κανάλι στο οποίο δεν είστε συνδρομητές στο σπίτι.

Αλλά οι τηλεοράσεις που βρίσκονται στην πλάτη του καθίσματος μπορεί να είναι απαιτητικές, οπότε υπάρχει πιθανότητα να μην λειτουργεί αυτή που βρίσκεται μπροστά σας. Αν δεν είστε από τους ανθρώπους που μπορούν να κοιμηθούν όλη τη νύχτα στο αεροπλάνο, φέρτε μαζί σας τη δική σας ψυχαγωγία».

Advertisement

Μην ξεχάσετε να έχετε φορτίσει τις συσκευές σας

Πολλοί επιβάτες δεν φορτίζουν τις συσκευές τους πριν από την επιβίβαση, επειδή υποθέτουν λανθασμένα ότι οι πρίζες δίπλα στις θέσεις τους θα λειτουργούν.

«Είναι έξυπνο να φορτίζετε τις συσκευές σας πριν από μια μεγάλη πτήση. Απλώς βεβαιωθείτε ότι οι συσκευές σας είναι πλήρως φορτισμένες πριν επιβιβαστείτε, επειδή δεν είναι ασυνήθιστο οι πρίζες σε ένα κάθισμα, μια σειρά ή ολόκληρο το αεροπλάνο να σταματήσουν να λειτουργούν.

Για να είστε ιδιαίτερα ασφαλείς, πάρτε μαζί σας ένα βιβλίο ή κατεβάστε μερικά podcasts, τα οποία δεν θα αδειάσουν την μπαταρία σας και θα σας βοηθήσουν να διασκεδάσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Μην πίνετε πολύ αλκοόλ εν πτήσει ή και πιο πριν

Οι άνθρωποι που πίνουν πολύ αλκοόλ μπορεί να συμπεριφέρονται εκτός εαυτού.

Advertisement

«Λόγω των μειωμένων επιπέδων οξυγόνου στο αίμα από τη χαμηλή πίεση της καμπίνας και της αφυδάτωσης από τη χαμηλή υγρασία, οι επιπτώσεις του αλκοόλ μπορεί να νιώσετε ότι χτυπούν πολύ πιο έντονα στον αέρα.

Έχω δει μεθυσμένους επιβάτες να έρχονται σε δύσκολη θέση, να ξεκινούν καυγάδες και να κάνουν εμετό αφού καυχιούνται για το πόσο αλκοόλ μπορούν να αντέξουν.

Δεν λέω ότι δεν μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι κρασί με το δείπνο – σπανίως αφήνω την ευκαιρία να πάει χαμένη – αλλά να έχετε υπόψη σας ότι, ακόμη και αν δεν φέρεστε άσχημα, το πολύ αλκοόλ και η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσουν σε μια βίαιη περίπτωση τζετ λαγκ».

Να πίνετε πολύ νερό

«Πολλοί ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με αεροπλάνο δεν πίνουν αρκετό νερό και φτάνουν στον προορισμό τους αφυδατωμένοι.

Advertisement

Αν ο κυβερνήτης ενεργοποιεί και απενεργοποιεί συνεχώς την ένδειξη της ζώνης ασφαλείας ή αν πρέπει να σκαρφαλώνετε πάνω από άλλους ανθρώπους για να πάτε στην τουαλέτα, μπορεί να είναι δελεαστικό να περιορίζετε την πρόσληψη νερού στις πτήσεις.

Όμως, ο ξηρός αέρας και το μεγάλο υψόμετρο μπορούν να συμβάλουν στην αφυδάτωση, η οποία μπορεί στη συνέχεια να επιδεινώσει τα συμπτώματα του jet-lag ή να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα υγείας.

Οι αεροσυνοδοί θα πρέπει να σαρώνουν συχνά την καμπίνα προσφέροντας νερό, αλλά αν αυτό δεν συμβαίνει, μη διστάσετε να ζητήσετε περισσότερο.

Για να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο της κατάστασης, μπορείτε να φέρετε το δικό σας μπουκάλι νερό στο αεροπλάνο. Τα περισσότερα αεροδρόμια διαθέτουν σταθμούς νερού, οπότε σκεφτείτε να φέρετε μαζί σας ένα άδειο μπουκάλι για να το γεμίσετε μόλις περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας».

Advertisement

Μην ξεχάσετε τα μικροπράγματα που κάνουν τη διαφορά

«Οι άνθρωποι δεν θυμούνται πάντα να φέρνουν μαζί τους μικρά αντικείμενα, όπως ωτοασπίδες και ενυδατικές κρέμες, που κάνουν το ταξίδι σημαντικά πιο άνετο.

Εάν βρίσκεστε σε premium καμπίνα, μια αεροσυνοδός μπορεί να σας δώσει ένα χαριτωμένο amenity kit. Αλλά αν βρίσκεστε στην πίσω θέση, μάλλον θα πρέπει να φέρετε το δικό σας.

Ο αέρας στις καμπίνες των αεροπλάνων τείνει να έχει χαμηλή υγρασία, οπότε πάρτε μαζί σας balm για τα χείλη σας για να μη σκάσουν και λοσιόν για να μην ξεφλουδίσει το δέρμα σας.

Αν δεν έχετε ακουστικά με προστασία από τον θόρυβο, πάρτε μαζί σας ωτοασπίδες για να αποκλείσετε τον ήχο των ανθρώπων που μασάνε, φλυαρούν, βήχουν και βηματίζουν πάνω-κάτω στους διαδρόμους.

Advertisement

Μια μάσκα ματιών σας βοηθά να καλύψετε τα μάτια σας από τις οθόνες της τηλεόρασης που αναβοσβήνουν, τους φακούς των αεροσυνοδών και το φως που εισέρχεται από τυχόν ανοιχτά παραθυρόφυλλα.

Και μετά από μια κουραστική νύχτα με φαγητό στο αεροπλάνο, κρασί και ξύπνημα με πρωινό και καφέ, θα εκτιμήσετε την ύπαρξη οδοντόκρεμας και οδοντόβουρτσας σε μέγεθος ταξιδιού. Ή τουλάχιστον, πάρτε μαζί σας μια τσίχλα για να φρεσκάρει η αναπνοή σας».

Προσέξτε τα φαγητά που προκαλούν φούσκωμα

Οι άνθρωποι συχνά στρέφονται σε φαγητά που φουσκώνουν και πίνουν ανθρακούχα ποτά.

«Ορισμένα φαγητά στο αεροπλάνο είναι πολύ επεξεργασμένα, οπότε είναι λογικό οι ταξιδιώτες να θέλουν να γεμίσουν με σαλάτες και φρέσκα λαχανικά στο αεροδρόμιο.

Advertisement

Οπότε, βάλτε τα δυνατά σας για να αποφύγετε οτιδήποτε μπορεί να σας προκαλέσει αέρια, συμπεριλαμβανομένων των ανθρακούχων ποτών. Η χαμηλή πίεση του αέρα σε ύψος πτήσης προκαλεί τη διόγκωση των αερίων.

Αυτός είναι ο λόγος που η σακούλα με τα πατατάκια σας φουσκώνει σαν μπαλόνι και εξηγεί γιατί πρέπει να χαλαρώσετε τη ζώνη σας για να φιλοξενήσετε το φούσκωμα κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Όλος αυτός ο εγκλωβισμένος αέρας μπορεί να είναι βασανιστικός, γι’ αυτό και η αεροπορική μου εταιρεία εκπαίδευσε τους αεροσυνοδούς της να τοποθετούν τους επιβάτες σε θέσεις φιλικές προς τον μετεωρισμό για να απαλύνουν τον πόνο τους».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: