Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά, μετά τα «Φώτα» θα ξέρουμε πότε θα χειμωνιάσει – Η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο

Ανοιξιάτικη Πρωτοχρονιά, μετά τα «Φώτα» θα ξέρουμε πότε θα χειμωνιάσει – Η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο
Advertisement

Με ανοιξιάτικο καιρό και τον υδράργυρο να «αγγίζει» έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου τις επόμενες ημέρες σε ορισμένες περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική – θα αποχαιρετίσουμε το έτος 2022!

Στην Αθήνα, στο Ναύπλιο, στην Καλαμάτα και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, λουόμενοι και απλοί περαστικοί απόλαυσαν τα ηλιόλουστα Χριστούγεννα, σπεύδοντας στις παραλίες και όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα οι καιρικές συνθήκες θα είναι εξαιρετικές και την εορταστική περίοδο, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αλλά και τις ημέρες που ακολουθούν.

Advertisement

Η πιο ζεστή ημέρα προβλέπεται να είναι η Κυριακή 1η Ιανουαρίου του 2023.

Ο Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία και μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο protothema, αναλύει τα καιρικά φαινόμενα των επόμενων ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «ο καιρός έως και τις 5 Ιανουαρίου θα είναι ήπιος, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία.

Δεν αναμένονται ιδιαίτερες βροχές, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι ικανοποιητικά, οι άνεμοι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες και γενικά οι θερμοκρασίες θα είναι ανεβασμένες.

Advertisement

Οι μέγιστες θερμοκρασίες ανήμερα της Πρωτοχρονιάς σε όλη την Ελλάδα θα είναι οι ακόλουθες:

Σε ότι αφορά στις περιοχές όπου υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές την Πρωτοχρονιά, είναι οι παρακάτω:

Κατά τα άλλα ο καιρός θα κυλήσει ομαλά μέχρι και τις 5 Γενάρη διότι από εκεί και στη συνέχεια ακόμη δεν μπορεί με σαφήνεια να υπάρξει προγνωστικό αποτέλεσμα, διότι κάποια προγνωστικά μοντέλα επιμένουν ότι η ζέστη (για την εποχή) θα διατηρηθεί και κάποια άλλα ότι έρχεται περισσότερο κρύο. Όλα θα ξεκαθαρίζουν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.

Advertisement

Ας δούμε όμως ποιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν μέχρι και την Πρωτοχρονιά στις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: