Ποιος ήταν ο playboy εραστής της Νταϊάνα, Ντόντι Φαγέντ: Τα ναρκωτικά, οι εμμονές και ο θάνατος της μητέρας του που τον στιγμάτισε

Ποιος ήταν ο playboy εραστής της Νταϊάνα, Ντόντι Φαγέντ: Τα ναρκωτικά, οι εμμονές και ο θάνατος της μητέρας του που τον στιγμάτισε
Advertisement

Ακόμα και μια ολόκληρη σειρά του The Crown θα δυσκολευόταν να χωρέσει όλη την «άγρια» ζωή και του Ντόντι Αλ Φαγέντ.

Η σειρά του Netflix εστιάζει στο τελευταίο επεισόδιο στη διάσημη σχέση του παραγωγού ταινιών με την πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Advertisement

Σε αυτό βλέπουμε έναν άβουλο Dodi να παρακαλά τον πολυεκατομμυριούχο πατέρα του Mohamed Al-Fayed να βάλει προκαταβολή για μια έπαυλη στο Μαλιμπού για εκείνον, να σνιφάρει κοκαΐνη και να κάνει έρωτα με την τελευταία του κοπέλα σε ένα ιδιωτικό τζετ που πλήρωσε ο πατέρας του.

Αυτό, όμως, είναι μόνο ένα μικρό δείγμα του αναφερόμενου ακόλαστου τρόπου ζωής του μεγαλύτερου γιου του πρώην ιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Harrods και της ποδοσφαιρικής ομάδας Fulham.

Ο Ντόντι, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 42 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι μαζί με την Νταϊάνα πριν από 25 χρόνια, είχε τη φήμη ότι έπαιζε με όπλα, ήταν παρανοϊκός με την υγεία του και είχε τεράστια χρέη.

Advertisement

Μεγάλο μέρος των χρημάτων ξοδεύτηκε για να εντυπωσιάσει μια σειρά από όμορφα μοντέλα και ηθοποιούς.

Ο πατέρας του Ντόντι λέει στο The Crown: «Το μόνο πράγμα στο οποίο έχεις ταλέντο είναι οι γυναίκες».

Ο playboy συνδέθηκε με την ηθοποιό Brooke Shields, την πρώην σύζυγο του Val Kilmer, Joanne Whalley, την πρωταγωνίστρια του Stranger Things, Winona Ryder και την κόρη του Frank Sinatra, Tina.

Στα μοντέλα που λέγεται ότι φλέρταρε περιλαμβάνονται η Koo Stark, η Traci Lind και η Marie Helvin.

Advertisement
Ο Ντόντι με την πρώην σύζυγό του Suzanne Gregard

Ο Ντόντι περιγράφηκε ως γοητευτικός από πολλές πρώην, αλλά δεν ήταν όλες ερωτευμένςε με τη συμπεριφορά του.

Συνάντησε για πρώτη φορά την Νταϊάνα σε έναν αγώνα πόλο το 1989, αλλά δεν τα έφτιαξαν μέχρι που ο Ντόντι κάλεσε την πριγκίπισσα να μείνει στη βίλα 30 υπνοδωματίων του πατέρα του στο Σεν Τροπέ τον Ιούλιο του 1997.

Εκείνη την εποχή εκείνη είχε μια σχέση on-off με τον χειρουργό Hasnat Khan, ενώ ο Ντόντι ήταν αρραβωνιασμένος με το μοντέλο από τις ΗΠΑ, Kelly Fisher.

Advertisement

Όταν οι φωτογραφίες παπαράτσι αποκάλυψαν την Νταϊάνα να αγκαλιάζεται με τον Ντόντι σε ένα γιοτ, η Κέλι εξοργίστηκε τόσο πολύ που έκανε μήνυση στον αρραβωνιαστικό της.

Η Kelly είπε: «Δεν γνώριζα ευτυχώς ότι ο άντρας που προσπαθούσε να γίνει πατέρας του παιδιού μου είχε βάλει στο στόχαστρο την Νταϊάνα».

Έχοντας κοιμηθεί με την αρραβωνιαστικιά του, ο Ντόντι θα γλιστρούσε σε άλλο γιοτ για να περάσει το υπόλοιπο της νύχτας με την πριγκίπισσα.

Αλλά το μοντέλο Suzanne Gregard, που ήταν παντρεμένη με τον Ντόντι για οκτώ μήνες μετά τον γάμο τους το 1986, ήταν πιο ευγενική για τον πρώην της.

Advertisement
Η Brooke Shields και ο Dodi Al Fayed

Η ίδια είπε: «Την ημέρα που παντρευτήκαμε το τηλέφωνο χτυπούσε ασταμάτητα με δικηγόρους για προγαμιαία συμβόλαια. Δεν υπογράψαμε ποτέ κανένα. Ο Ντόντι ένιωθε ότι θα ήταν μη ρομαντικό και με εμπιστευόταν».

Ο Ντόντι, λάτρης των πάρτι, ζούσε τη μεγάλη ζωή με τους φίλους του στο χώρο του θεάματος που είχε αποκτήσει όταν λειτουργούσε ως κινηματογραφικός παραγωγός.

Σύμφωνα με μερικές πηγές, αυτό περιελάμβανε και το σνιφάρισμα μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης.

Ο Mark Fleischman, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης του κλαμπ Studio 54 της Νέας Υόρκης μεταξύ 1981 και 84, έγραψε στην αυτοβιογραφία του: «Ο Ντόντι αγαπούσε τα Quaaludes, την καλής ποιότητας κοκαΐνη και τις καυτές γυναίκες και είχε πάντα άφθονα από αυτά».

Advertisement

Και θυμήθηκε κατά τη διάρκεια μιας πρωτοχρονιάτικης κραιπάλης : «Έχασα την αίσθηση του τι μέρα ήταν, ξέχασα τα σχέδιά μου για αργότερα και διασκέδασα όλη τη νύχτα σε μια σουίτα στο Plaza Hotel με τον Dodi».

Η φίλη του Nona Summers δήλωσε στο περιοδικό Vanity Fair: «Του άρεσε η κοκαΐνη. Μου είπε ότι το είχε κάνει, ότι έμπλεξε και σταμάτησε».

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Traci Lind ισχυρίστηκε ότι ο Ντόντι την απείλησε κάποτε με ένα όπλο Beretta των 9 χιλιοστών όταν αρνήθηκε να τον παντρευτεί.

Το πρώην μοντέλο, που έβγαινε με τον playboy όταν ήταν 16 και 21 ετών, ισχυρίστηκε ότι είχε τρομερή ιδιοσυγκρασία. Η ίδια είπε: «Ένας από τους λόγους που άφησα τον Dodi ήταν ότι τράβηξε όπλο εναντίον μου».

Advertisement

Εν τω μεταξύ, η Kelly Fisher είπε πως ο Dodi ήταν περιτριγυρισμένος από όπλα, κάποια που ανήκαν στον ίδιο και άλλα στους σωματοφύλακές του. Είδε ένα υποπολυβόλο Uzi και ένα όπλο που μπορούσε να μεταμφιεστεί.

Η Κέλι ανέφερε χαρακτηριστικά: «Καυχιόταν ότι ήταν ο τύπος του όπλου που θα μπορούσε να μπει λαθραία σε ένα αεροδρόμιο ή σε ένα αεροπλάνο».

Ο θρύλος λέει ότι ο Al-Fayed έδωσε στον γιο του τον πρώτο του σωματοφύλακα όταν ο Dodi ήταν μόλις 15 ετών. Η οικογένεια είχε μια τεράστια ομάδα ασφαλείας που τους ακολουθούσε παντού.

Η Kelly υποπτευόταν ότι ο Dodi έβαλε τους άνδρες του να την κατασκοπεύουν και να ερευνούν το παρελθόν της.

Advertisement

Υπήρχαν επίσης ενδείξεις ότι φοβόταν να κολλήσει κάποια ασθένεια, καθώς χρησιμοποιούσε συχνά υγρά μαντηλάκια και είχε κοντά του φιάλες οξυγόνου.

Πριν ο Ντόντι γίνει αρκετά μεγάλος για να οδηγήσει, ο πατέρας του του είχε αγοράσει μια Rolls- Royce με σοφέρ.

Μέχρι τη στιγμή που γνώρισε την Νταϊάνα, η συλλογή του από ακριβά αυτοκίνητα περιελάμβανε δύο Aston Martin, ένα Range Rover και μια Ferrari.

Κάποια στιγμή ο Μοχάμεντ έκανε τον γιο του διευθυντή μιας αντιπροσωπείας Ferrari που είχε αγοράσει κοντά στο Λονδίνο. Αυτό σήμαινε ότι ο Ντόντι είχε στα χέρια του μια Testarossa αξίας περίπου 150.000 λιρών.

Advertisement

Ο τραγικός θάνατος της μητέρας του

Ο Ντόντι περιγράφηκε ως το παιδί της μαμάς που τηλεφωνούσε στη μητέρα του, Σαμίρα, κάθε μέρα.

Ήταν συντετριμμένος όταν πέθανε από καρκίνο και καρδιακή προσβολή το 1986. Ο Ντόντι είχε πει κάποτε: «Αν σήμαινε να εγκαταλείψω όλα όσα έχω – αυτοκίνητα, πλούτο και γυναίκες – θα το έκανα για να φέρω πίσω τη μητέρα μου».

Πολλοί πρώην συνεργάτες περιέγραψαν τον Μοχάμεντ ως ελεγκτικό και η Νταϊάνα πείραζε τον Ντόντι λέγοντας «ο Θεός καλεί» όταν του τηλεφωνούσε ο πατέρας του.

Ο Αιγύπτιος Μοχάμεντ, 93 ετών, ήταν γιος ενός δασκάλου από την Αλεξάνδρεια, ο οποίος στη συνέχεια έγινε δισεκατομμυριούχος. Κάποια στιγμή συνεργάστηκε με τον Σαουδάραβα επιχειρηματία και έμπορο όπλων Αντνάν Κασόγκι, ο οποίος ήταν αδελφός της πρώτης του συζύγου.

Advertisement
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγέντ όταν απολάμβαναν τις διακοπές τους στο Saint-Tropez

Τα τεράστια χρέη

Παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του, του έδινε επίδομα 85.000 λιρών τον μήνα, ο Ντόντι δημιούργησε τεράστια χρέη.

Μέσα σε μόλις δύο μήνες ανέβασε το ίδιο ποσό στην American Express Gold Card του και η εταιρεία πιστωτικών καρτών αυτοκινήτων τον μήνυσε το 1994 επειδή δεν κατάφερε να τα αποπληρώσει.

Οι σπάταλες δαπάνες του Ντόντι περιλάμβαναν την ενοικίαση ενός παραθαλάσσιου σπιτιού στο Λος Άντζελες, τη δαπάνη 10.000 λιρών σε γούνες, 12.000 λιρών σε κοσμήματα και 8.000 λιρών σε ρούχα Armani. Οι φίλοι του έλεγαν πως τους έδινε χαβιάρι ως δώρο.

Advertisement

Είχε επιδείξει ταλέντο ως κινηματογραφικός παραγωγός, κερδίζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, 8 εκατομμύρια λίρες βοηθώντας στην παραγωγή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας Chariots of Fire το 1981.

Όμως η ταινία του 1995 με την Ντέμι Μουρ και τον Γκάρι Όλντμαν «The Scarlet Letter» απορρίφθηκε από τους κριτικούς και αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: