Η θρυλική στάση στην Εθνική Οδό που έχουν επισκεφτεί όλοι οι Έλληνες [video]

Advertisement

Στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας υπάρχει ο θρυλικός σταθμός LEVENTIS που φέρνει πολλές όμορφες αναμνήσεις στα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που τον έχουν επισκεφτεί.

Εκτός από τα τεράστια οφέλη που προέκυψαν στον τομέα της οδικής ασφάλειας, η δημιουργία των σύγχρονων αυτοκινητόδρομων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει μειώσει σημαντικά τους χρόνους μετακίνησης των οδηγών σε όλη την επικράτεια.

Advertisement

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι έφεραν μαζί τους πολύ μικρότερους χρόνους μετακίνησης αλλά την ίδια στιγμή άλλαξαν και τον τρόπο που ταξιδεύουν οι αυτοκινητιστές, με τις πολύωρες στάσεις ή ακόμη και διανυκτερεύσεις να εξαλείφονται.

Οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι ερήμωσαν επί της ουσίας τις παλιές εθνικές οδούς δίνοντας παράλληλα τέλος στους ταξιδιωτικούς σταθμούς αυτοκινήτων όπως είναι η διάσημη στάση LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL.

Ο εν λόγω σταθμός λειτούργησε για πρώτη φορά το 1962 και από την πρώτη στιγμή, οι ταξιδιώτες αγκάλιασαν αυτό το επιχειρηματικό εγχείρημα. Χαρακτηριστική είναι η φράση «Είμαστε στου Λεβέντη», η οποία ακούστηκε από το στόμα εκατομμύρια ανθρώπων.

Advertisement

Η επιτυχία του σταθμού ήταν, πραγματικά, τεράστια, μιας και -όπως υπολόγίζεται – καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας του φιλοξένησε πάνω από 10.000.000 οχήματα παντός τύπου, από Ι.Χ. μέχρι φορτηγά και πούλμαν, όπως και αναρίθμητους επισκέπτες.

Όπως έχουν αναφέρει πολλοί από τους εργαζομένους που βρήκαν την επαγγελματική τους στέγη στον σταθμό, το LEVENTIS RESTAURANT & HOTEL, υποδεχόταν πάνω από 10.000 πελάτες την ημέρα.

Όταν βρισκόταν στο ζενίθ του, ο σταθμός είχε ξεπεράσει σε προσωπικό τα 100 άτομα και φυσικά λειτουργούσε 24 ώρες την ημέρα, με τρεις βάρδιες.

Advertisement

Για πάντα χαραγμένες στη συλλογική μνήμη των ταξιδιωτών θα μείνουν επίσης οι εικόνες με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα επάνω στη ΛΕΑ, να σχηματίζουν ουρές εκατοντάδων μέτρων τις ημέρες αιχμής.

Στις αρχές του 2008, τα οχήματα που κινούνταν από Αθήνα προς Λαμία και το αντίστροφο έπαψαν -έπειτα από 47 χρόνια- να περνούν από την παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου και τα γειτονικά Καμένα Βούρλα.

Ο νέος αυτοκινητόδρομος είναι πραγματικότητα, διευκολύνοντας τις μετακινήσεις δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών. Η φυσική εξέλιξη, ωστόσο, των πραγμάτων επέφερε και το τέλος του σταθμού, ο οποίος πλέον έχει κλείσει οριστικά, αποτελώντας μια γλυκιά ανάμνηση για σχεδόν κάθε Έλληνα.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: