Κίμπαλ Μασκ: Ο δισεκατομμυριούχος σεφ που είναι αδελφός του Έλον Μασκ [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Όταν ακούμε το επίθετο Μασκ, αμέσως σκεφτόμαστε τον Έλον Μασκ τον μεγιστάνα επιχειρηματία που ηγείται της TESLA και της SpaceX, και ο οποίος τους τελευταίους μήνες εξαγόρασε τη διεθνή πλατφόρμα του Twitter.

Πίσω όμως από τον Έλον, υπάρχει και ο αδελφός του, ο Κίμπαλ Μασκ, ένας σεφ από την Πραιτόρια της Νοτίου Αφρικής, που θεωρείται ο πλουσιότερος άνθρωπος στο χώρο της εστίασης παγκοσμίως.

Advertisement

Ο Κίμπαλ, μετά το διαζύγιο των γονιών του, έμεινε αρχικά με τον αδελφό του κοντά στον πατέρα τους στη Νότια Αφρική, μέχρι το 1989 που εγκαταστάθηκαν στον Καναδά με την οικογένεια της μητέρας τους. Αργότερα σπούδασε μαγειρική στο FrenchCulinaryInstitute στη Νέα Υόρκη.

Ο Κίμπαλ είναι το μεσαίο παιδί της οικογένειας Μασκ, και κατόρθωσε να σιγουρέψει ένα κεφάλαιο γύρω στα 500 εκατομμύρια δολάρια, επενδύοντας (και αργότερα πουλώντας την) στην εταιρεία software «Zip2», και στη συνέχεια έγινε ένας από τους πρώτους επενδυτές του «Paypal».

Το επόμενο βήμα του ήταν να εγκατασταθεί στο Κολοράντο όπου και μαθήτευσε δίπλα στον σεφ Χιούγκο Μάθισον με τον οποίο έστησαν την μη κερδοσκοπική εταιρεία «TheKitchenCommunity», η οποία θα δίδασκε στα παιδιά των φτωχών κοινοτήτων τον τρόπο να φτιάχνουν φάρμες λαχανικών, μέσα στο αστικό περιβάλλον. Η οργάνωση αυτή κατάφερε να δημιουργήσει κήπους «LearningGardens» σε 330 σχολεία των ΗΠΑ, στηρίζοντας έτσι 100.000 παιδιά κάθε χρόνο.

Advertisement

Ταυτόχρονα, ο Κίμπαλ Μασκ δημιούργησε μια ολόκληρη αλυσίδα εστιατορίων με το όνομα «TheKitchenRestaurantGroup», με ναυαρχίδα το εστιατόριο «TheKitchen» το οποίο ανακηρύχθηκε από το έγκυρο περιοδικό Food & Wine, ως το καλύτερο αυτό-τροφοδοτούμενο εστιατόριο (from farm to table) στην πολιτεία του Κολοράντο.

Το εστιατόριο αποτελεί πρότυπη οικολογική επιχείρηση, αφού όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και βιολογικά, ενώ ακόμα και τα χαρτιά κουζίνας και τα χαρτόνια των μενού είναι απολύτως βιο-διασπώμενα.

Πέρα όμως από τη συμμετοχή του στις κολοσσιαίες αυτές εταιρείες, ο Κίμπαλ Μασκ, κατέπληξε τους ανθρώπους της εστίασης με το καινούριο του εγχείρημα.

Πρόκειται για την εταιρεία «SquareRoots», μια εταιρεία που εφαρμόζει το «verticalfarming», καλλιεργώντας λαχανικά σε κοντέινερς που είναι τοποθετημένα κάθετα το ένα πάνω στ’ άλλο, δημιουργώντας μια κλειστή κάθετη φάρμα, στο Μπρούκλιν, που μπορεί να εφοδιάζει την πόλη της Νέας Υόρκης με φρέσκα προϊόντα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Advertisement

Ο Κίμπαλ Μασκ, ο πλουσιότερος σεφ του κόσμου, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να σκέφτεται «έξω από το κουτί», μακριά από την πεπατημένη, ένας άνθρωπος που του αρέσει να φορά το καουμπόικο καπέλο του (σήμα κατατεθέν του), και να γιορτάζει τα γενέθλιά του οργανώνοντας ένα δυνατό «punk party» για να το γλεντήσει με τους φίλους του.

Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μοιράζεται τα όνειρα και τα μελλοντικά σχέδια με τον επίσης πρωτοπόρο αδελφό του, Έλον.

Έτσι, δεν είναι καθόλου απίθανο οι πρώτοι άνθρωποι που θα ταξιδέψουν κάποτε με τα διαστημόπλοια της «SpaceX» του Έλον Μασκ προκειμένου να αποικίσουν τον πλανήτη Άρη, να ετοιμάζουν τα διαστημικά τους γεύματα με φρέσκα λαχανικά από τις κάθετες φάρμες του Κίμπαλ Μασκ που θα βρίσκονται στο έδαφος του κόκκινου πλανήτη.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: