Το ξενοδοχείο στο οποίο μπορείς να κοιμηθείς σε δύο διαφορετικές χώρες ταυτόχρονα

Advertisement

«Είστε στο δωμάτιο εννέα, είναι ένα από τα διεθνικά μας δωμάτια», είπε χαμογελώντας ο διευθυντής του ξενοδοχείου Arbézie, δίνοντας στον πελάτη ένα παλιό μεταλλικό κλειδί.

Πρόκειται για ένα κατάλυμα το οποίο βρίσκεται σε τέτοιο σημείο στα σύνορα Γαλλίας και Ελβετίας ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κοιμηθεί στο κρεβάτι του και με μια αλλαγή πλευρού, από τη Γαλλία να βρίσκεται στην Ελβετία και τούμπαλιν.

Advertisement

Πέρα από τα δωμάτια που διαχωρίζονται από τα «αόρατα» σύνορα υπάρχουν και κάποια τα οποία βρίσκονται αποκλειστικά στη μία ή την άλλη χώρα.

Όπως είναι αναμενόμενο, αυτή η προοπτική του να μην ξέρεις σε ποια χώρα θα σε βάλουν να κοιμηθείς, τουλάχιστον μέχρι να φτάσεις στη ρεσεψιόν, έχει τραβήξει την προσοχή πολλών τουριστών που θέλουν μια πιο διεθνική εμπειρία κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στην περιοχή.

Χτισμένο σε ρουστίκ στυλ το L’Arbézie βρίσκεται στο μικροσκοπικό χωρίο La Cure στην κορυφή των βουνών Jura, τα οποία αποτελούν φυσικό σύνορο ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελβετία.

Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί χάρη στη συνθήκη του Dappes του 1862, με την οποία η Γαλλία και η Ελβετία συμφώνησαν σε μια μικρή εδαφική ανταλλαγή, προκειμένου να επιτραπεί ο πλήρης γαλλικός έλεγχος ενός κοντινού στρατηγικού δρόμου.

Advertisement

Η συνθήκη προέβλεπε ότι όλα τα κτίρια κατά μήκος των συνόρων θα παρέμεναν στη θέση τους, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ένας τοπικός επιχειρηματίας για να ανοίξει ένα κατάστημα και ένα μπαρ, προκειμένου να επωφεληθεί από το διασυνοριακό εμπόριο. Το ξενοδοχείο άνοιξε το 1921.

Ως αποτέλεσμα περίπου το μισό ξενοδοχείο βρίσκεται στη Γαλλία και το άλλο μισό στην Ελβετία, με τα διεθνή σύνορα να διχοτομούν το εστιατόριο και αρκετά από τα δωμάτια.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: