Ο πιο επικίνδυνος κατά συρροή δολοφόνος έμεινε στην απομόνωση 16.400 μέρες [βίντεο]

Ο πιο επικίνδυνος κατά συρροή δολοφόνος έμεινε στην απομόνωση 16.400 μέρες [βίντεο]
Advertisement

Ο Robert Maudsley, ένας από τους πιο γνωστούς κατά συρροή δολοφόνους της Βρετανία έχει στην κατοχή του το ρεκόρ με τον περισσότερο χρόνο που έχει παραμείνει κάποιος στην απομόνωση.

Πρόκειται για έναν από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της Βρετανίας, που διέπραξε τον πρώτο του φόνο το 1974.

Advertisement

Μόλις συνελήφθη, παραδέχθηκε στην αστυνομία ότι σκότωσε έναν 30χρονο και ισχυρίστηκε ότι χρειαζόταν ψυχιατρική φροντίδα αντί να πάει στη φυλακή.

Ο Maudsley έμεινε στη φυλακή 49 χρόνια. Το 1977 έκλεισε στο κελί του τον David Francis, ο οποίος είχε καταδικαστεί για παιδεραστία. Τον βασάνιζε εννέα ώρες και μετά τον σκότωσε. Το 1978 σκότωσε άλλα δύο άτομα μέσα στη φυλακή, την ίδια μέρα.

Εκείνη την ημέρα, ο Maudsley είχε σχεδιάσει να σκοτώσει άλλα επτά άτομα, αλλά δεν κατάφερε να τους παρασύρει στο κελί του. Λόγω των πράξεών του, έσπασε όλα τα ρεκόρ, καθώς έμεινε στην απομόνωση για 16.400 ημέρες.

Advertisement

Ο Maudsley θα πεθάνει στη φυλακή Wakefield, σε ένα κελί που είναι ειδικά κατασκευασμένο γι αυτόν και μακριά από άλλους κρατούμενους. Περνά 23 ώρες την ημέρα στο ειδικά διαμορφωμένο κελί.

Έχει επανειλημμένα αρνηθεί να περάσει χρόνο με άλλους ανθρώπους και δηλώνει «ευτυχισμένος και ικανοποιημένος με τη μοναξιά του».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: