Χρειάστηκαν 22.710 λίτρα νερού για να σβήσει η φωτιά σε αυτό το Tesla Model S

Χρειάστηκαν 22.710 λίτρα νερού για να σβήσει η φωτιά σε αυτό το Tesla Model S
Advertisement

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Σακραμέντο χρειάστηκε να ρίξει 22.710 λίτρα νερό (6.000 γαλόνια) για να καταφέρει να σβήσει τελείως την φωτιά προκλήθηκε εντελώς ξαφνικά, σε ένα Tesla Model S που κινούνταν σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να τονίζει πως η φωτιά ξεκίνησε από τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου και το ευτυχές ήταν πως κανείς δεν τραυματίστηκε.

Advertisement

Όταν η πυροσβεστική υπηρεσία ρωτήθηκε εάν ο αφρός θα ήταν πιο αποτελεσματικός, είπε:

«Δυστυχώς όχι. Ο αφρός λειτουργεί για να καταπνίξει το οξυγόνο, το οποίο σπάει το τρίγωνο της φωτιάς της παραδοσιακής διαδικασίας καύσης.

Όταν καίγονται οι μπαταρίες λιθίου, το υλικό της καθόδου διασπάται και απελευθερώνει το δικό του οξυγόνο, έτσι θα συνεχίσει να καίγεται αν ρίχνεις αφρό.

Advertisement

Το πιο ασφαλές για τη κατάσβεση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι να το σηκώνει γερανός και να το βάλει μέσα σε μια μεγάλη δεξαμενή γεμάτη με νερό και να το αφήσει εκεί για πολλές ώρες.»

Να σημειωθεί πως ένα αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης απαιτεί περίπου 1.900 και 3.800 λίτρα για την κατάσβεση του.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: