Γονείς… Πουαρό δίνουν 500 ευρώ για παρακολούθηση των παιδιών τους – Τι είναι το Kid Security

Γονείς… Πουαρό δίνουν 500 ευρώ για παρακολούθηση των παιδιών τους – Τι είναι το Kid Security
Advertisement

Η παραβατικότητα των ανηλίκων βρίσκεται σε έξαρση και δεν είναι λίγοι οι γονείς που απευθύνονται σε ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να παρακολουθούν τα παιδιά τους!

«Έρχονται γονείς και μας αναθέτουν την έρευνα του ανήλικου παιδιού τους», δήλωσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Ευστράτιος Γεωργαντίδης.

Advertisement

Το κόστος για την παρακολούθηση ενός παιδιού φτάνει μέχρι και τα 500 ευρώ, ενώ υπάρχει και υπηρεσία «Kid Security» με ανθρώπους που παρακολουθούν τα παιδιά από και προς το σχολείο.

«Μπορεί το παιδί μου να το εμπιστεύομαι αλλά δεν εμπιστεύομαι τους άλλους. Έξω από το σχολείο γίνονται πολλά, μέχρι και ναρκωτικά έχω ακούσει και επειδή όλα αυτά με έχουν κάνει να φοβηθώ ακόμα πιο πολύ και θέλω να ξέρω το παιδί μου αν είναι εντάξει», δήλωσε μητέρα που παρακολουθεί την 14χρονη κόρη της στο MEGA.

Ο κλάδος των ιδιωτικών ντετέκτιβ γνωρίζει μια πρωτοφανή άνθιση με όλο και περισσότερους γονείς να ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. «Ξεκίνησα εγώ μία προσπάθεια τα απογεύματα, που τον αφήναμε να πάει καμιά βόλτα, να ξεκινήσω εγώ να βλέπω που πηγαίνει.

Advertisement

Απλά επειδή με ξέρανε, αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε κάποιον που δεν θα τον ήξερε, με την προϋπόθεση να δούμε τι γίνεται, τις παρέες, αν είναι κάτι πιο σοβαρό», είπε πατέρας 14χρονου. Αιτία για αυτό το δραστικό μέτρο, όπως αποκαλύπτει ιδιωτικός ερευνητής, είναι η ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά των εφήβων.

«Περισσότερα νεύρα. Να μην σηκώνει τα τηλέφωνα. Να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες», αναφέρει. «Ξεκίνησαν κάποιες συμπεριφορές που δεν τις είχε μέχρι τότε, το παιδί μόλις πήγε β’ γυμνασίου και από συμπεριφορά απέναντι μας και από συμπεριφορά σε δασκάλους στο σχολείο. Ξεκίνησαν κάποια παράπονα, κάποιες χειρονομίες», είπε πατέρας.

«Πώς ο ντετέκτιβ έσωσε τον γιο μου»

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζει η μαρτυρία ενός γονιού για το bullying που δεχόταν το παιδί του στο σχολείο και το πως η στενή παρακολούθηση από ειδικό ξεσκέπασε την κόλαση την οποία βίωνε: «Δεν ήταν το παιδί μας αυτό, φαινόταν ότι κάτι άλλο συνέβαινε.

Advertisement

Μια δυο φορές καταλάβαμε με την σύζυγο ότι έλειπαν λεφτά από το πορτοφόλι της ή από το πορτοφόλι μου, αργούσε να γυρίσει μετά το σχολείο». Το παιδί που έκρυβε τα όσα βίωνε στο σχολείο έφτασε στο σημείο να κάνει παρέα με τους νταήδες του σχολείου για να μην τον πειράζουν άλλο: «Σαν άμυνα και από την στιγμή που δεν μας είχε μιλήσει, δεν μας είχε πει τίποτα, επέλεξε να ενσωματωθεί με τους νταήδες του σχολείου.

Που θα ήταν πιο προστατευμένος ή που θα ήταν και αυτός ένας από αυτούς. Στις βόλτες, ήταν, που το είδα αυτό, το είδα και καταγεγραμμένο ότι “πάρε αυτά τα χαρτάκια από το τάδε περίπτερο και τρέχα, κλέψε τα”. Το προλάβαμε σχετικά νωρίς, όσο νωρίς μπορεί να θεωρείτε, μιλήσαμε στο παιδί, με κουβέντα, με καθηγητές, με έναν ψυχολόγο», ανέφερε ο πατέρας.

Ιδιωτικός ντετέκτιβ έσωσε αγόρι

Η έρευνα σε μια άλλη περίπτωση παιδιού έφτασε μέχρι και στην αστυνομία καθώς στο τσακ αποτράπηκε ένα 14χρονο παιδί να συναντήσει έναν ενήλικο άντρα, ο οποίος τον είχε προσεγγίσει από ψεύτικο προφίλ στα social media.

Advertisement

«Δυστυχώς καταλήξαμε ότι είχε γνωρίσει ένα κύριο από το ίντερνετ και ευτυχώς προλάβαμε να το αποτρέψουμε», δήλωσε ο ιδιωτικός ντετέκτιβ.

«Καταλαβαίνετε ότι στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο πιο απρόσωπα τα πράγματα δηλαδή δεν ξέρεις τους γονείς, των άλλων παιδιών, είναι δύσκολο. Επειδή φοβάμαι με αυτά που ακούω στην τηλεόραση, αυτά με έχουν κάνει, να νιώθω μία ανασφάλεια», είπε η μητέρα.

Αλλά πόσο κοστίζει να βάλεις ένα ντετέκτιβ να παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το παιδί σου; Ο ιδιωτικός ερευνητής Ευστράτιος Γεωργαντίδης εξηγεί πως έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας και το πόσοι ντετέκτιβ θα επιστρατευτούν για να παρακολουθήσουν το παιδί. Το κόστος μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 ευρώ.

Advertisement

Kid Security

Ο ειδικός θεμάτων ασφαλείας, Γιώργος Σαριδάκης, αναφέρει πως πλέον υπάρχουν γονείς που βάζουν ειδικούς να φυλάνε τα παιδιά του με διακριτικότητα: «Οι υπηρεσία αυτή ονομάζεται “Kid Security” και αφορά όποια στιγμή θέλει ο γονέας, δηλαδή από την ώρα που φεύγουν από το σχολείο μέχρι να γυρίσουν.

Μετά τον κορoνοϊό αυξήθηκαν οι γονείς που θέλουν τα παιδιά τους προστατευμένα. Συνήθως, αφορά περισσότερο ηλικίες από 14 ετών και πάνω. Ενδεικτικά, η τιμή κυμαίνεται στα 10 -15 ευρώ την ώρα. Τα άτομα είναι άριστα εκπαιδευμένα και δεν είναι ορατοί ενώ τα παιδιά δεν το γνωρίζουν πως ακολουθούνται, ειδικά στην εφηβεία».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: