150 πεινασμένες γάτες γύρω από το νεκρό ζευγάρι: Μυστήριο με τα δύο πτώματα που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι [εικόνες + βίντεο]

Advertisement

Δύο πτώματα και εκατοντάδες πεινασμένες γάτες βρέθηκαν μέσα σε ένα σπίτι, στην κομητεία Γουέσττσεστερ της Νέας Υόρκης, αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, η αστυνομία κλήθηκε από μέλος της οικογένειας να πραγματοποιήσει έλεγχο στο σπίτι του ζευγαριού, την περασμένη Δευτέρα και βρέθηκε αντιμέτωπη με 150 γάτες και δυο νεκρούς.

Advertisement

Τα τετράποδα είχαν παγιδευτεί σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, σύμφωνα με την αστυνομία του Yorktown και τη SPCA Westchester και προκειμένου να μπορέσουν οι αστυνομικοί να «σφραγίσουν» το σημείο που βρέθηκαν τα δύο πτώματα, χρειάστηκε να καλέσουν την ομάδα διάσωσης του SPCA, ώστε να απομακρύνει τις περισσότερες γάτες.

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού, που βρέθηκαν νεκροί, δεν αναγνωρίστηκαν αμέσως από την αστυνομία, αλλά εικάζεται ότι ήταν σύζυγοι.

Η αστυνομία υπογράμμισε ότι δεν έγινε παραβίαση της οικίας, ωστόσο, η έρευνα για τους θανάτους «παρεμποδιζόταν» από «τον τεράστιο όγκο των γατών μέσα στην κατοικία», επεσήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Yorktown.

Advertisement

Όλες οι γάτες φαίνεται να έχουν υποστεί «χρόνια παραμέλησης», ενώ υπήρχαν πολλές που εγκυμονούσαν, σημείωσε η οργάνωση διάσωσης των ζώων.

Τα κατοικίδια υπέφεραν από λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, των ματιών και του δέρματος, υποσιτισμό, αφυδάτωση – και μερικές γάτες είχαν «πιο σοβαρούς τραυματισμούς που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα», τόνισε η SPCA.

Όλες οι γάτες λιμοκτονούσαν και το πιθανότερο ήταν να μην είχαν τίποτα να φάνε ή να πιουν, εδώ και μέρες.

Advertisement

Ενώ περίπου 100 γάτες απομακρύνθηκαν, οι υπόλοιπες βρίσκονται στο σπίτι, διότι τα τοπικά καταφύγια δεν ήταν σε θέση να τις φιλοξενήσουν και κρίθηκε ασφαλέστερο να παραμείνουν εκεί, με εθελοντές να αναλαμβάνουν να τις ταΐζουν.

Η SPCA Westchester αποκαλεί τη διάσωση τη μεγαλύτερη στην ιστορία της, ενώ η κτηνιατρική φροντίδα και αποκατάσταση των τετράποδων αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 40.000 δολάρια και η SPCA ζητά δωρεές.

Τα αίτια του θανάτου του ζευγαριού δεν έχουν γίνει γνωστά, με την αστυνομία να αποκλείει προς το παρόν την εγκληματική ενέργεια.

Advertisement

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: