19χρονη TikToker κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο, συγκέντρωσε 37.300$- Αλλά ήταν απάτη

19χρονη TikToker κατέγραφε τη μάχη της με τον καρκίνο, συγκέντρωσε 37.300$- Αλλά ήταν απάτη
Advertisement

Η Μάντισον Ρούσο κατέγραφε στα social media τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η 19χρονη TikToker κατάφερε να συγκεντρώσει δωρεές ύψους 37.300 δολαρίων μέσω του GoFundMe, από ανθρώπους που συγκίνησε η ιστορία της.

Όμως, όλη η επιχείρηση ήταν μια απάτη, σύμφωνα με την αστυνομία της Αϊόβα.

Advertisement

Η 19χρονη TikToker συγκέντρωσε περισσότερα από 37.300 δολάρια από 439 δωρητές, ισχυριζόμενη ψευδώς ότι έπασχε από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία, καρκίνο στο πάγκρεας 2ου σταδίου και ότι ένας όγκος «στο μέγεθος μπάλας» είχε δημιουργηθεί «γύρω από τη σπονδυλική στήλη της», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Πολίτες «με ιατρική εμπειρία» επεσήμαναν τις «ιατρικές ασυνέπειες» στην παρουσία της Ρούσο στα social media και το ανέφεραν στην αστυνομία. Αφού εξετάστηκαν τα ιατρικά αρχεία της, διαπιστώθηκε ότι «δεν είχε διαγνωστεί ποτέ με καρκίνο, οποιουδήποτε τύπου, ή με όγκο» σε κανένα από τα νοσοκομεία της περιοχής ή των γύρω πόλεων.

Έτσι, η 19χρονη συνελήφθη για κλοπή μέσω απάτης, στις 23 Ιανουαρίου. Η αστυνομία ακόμη προσπαθεί να ταυτοποιήσει τα θύματα της Ρούσο. Πέρα από τις δωρεές μέσω του GoFundMe, λάμβανε και ιδιωτικά άλλες από επιχειρήσεις, ΜΚΟ, σχολεία και πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία.

Advertisement

Το GoFundMe αφαίρεσε τη σελίδα του εράνου της, της απαγόρευσε να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα και επέστρεψε τα χρήματα σε όλους τους δωρητές.

«Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής στην κατάχρηση της πλατφόρμας μας και συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου σε έρευνες για όσους κατηγορούνται για παραβάσεις», ανέφερε το GoFundMe σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ σημείωσε πως η πλατφόρμα προσφέρει πλήρη αποζημίωση στις «σπάνιες περιπτώσεις» που κάτι δεν πάει καλά.

Πέρα από τις αναρτήσεις της στα social media, η Ρούσο έδινε συνεντεύξεις σε τοπικά ΜΜΕ, ενώ είχε εκφωνήσει και ομιλίες σε πανεπιστήμια και ιδρύματα για καρκινοπαθείς.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: