H Tζένιφερ Άνιστον έγινε 54: Τα «Φιλαράκια», οι έρωτες της ζωής της και το Χόλιγουντ

H Tζένιφερ Άνιστον έγινε 54: Τα «Φιλαράκια», οι έρωτες της ζωής της και το Χόλιγουντ
Advertisement

Η Τζένιφερ Άνιστον, μια από τις πιο αναγνωρίσιμες και αγαπητές ηθοποιούς του Χόλιγουντ έκλεισε στις 11 Φεβρουαρίου τα 54 της χρόνια.

Με μια καριέρα που εκτείνεται σε περισσότερες από τρεις δεκαετίες, η Άνιστον έχει καταφέρει να γίνει μία από τις διασημότερες προσωπικότητες στη βιομηχανία του θεάματος.

Advertisement

Από την ερμηνεία της ως Ρέιτσελ Γκριν στα «Φιλαράκια» μέχρι την πρόσφατη δουλειά της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η ηθοποιός έχει γοητεύσει το κοινό με το πνεύμα και τη γοητεία της.

Είτε πρωταγωνιστεί σε μια ρομαντική κωμωδία είτε σε μια δραματική ταινία, η Άνιστον προσφέρει πάντα μια ξεχωριστή ερμηνεία που κάνει το κοινό να θέλει περισσότερα.

Τα Φιλαράκια

Η Άνιστον έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1990 ως Ρέιτσελ Γκριν στη δημοφιλή κωμική σειρά του NBC «Friends». Η σειρά κυκλοφόρησε για 10 σεζόν, από το 1994 έως το 2004, και έγινε ένα πολιτιστικό φαινόμενο, που αγαπήθηκε από το κοινό σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Η ερμηνεία της Άνιστον ως συνειδητοποιημένη ως προς τη μόδα και ρομαντική Ρέιτσελ, έτυχε ευρείας αποδοχής και γρήγορα έγινε μια από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ.

Η μεγάλη οθόνη

Μετά το τέλος του «Friends», η Άνιστον συνέχισε να γοητεύει το κοινό με τις ερμηνείες της στη μεγάλη οθόνη. Πρωταγωνίστησε σε μια σειρά από επιτυχημένες ρομαντικές κωμωδίες, όπως το «Marley & Me» (2008), το «The Break-Up» (2006) και το «Along Came Polly» (2004).

Αυτές οι ταινίες ανέδειξαν την ικανότητά της να φέρνει τόσο χιούμορ όσο και πάθος στους ρόλους της και εδραίωσαν τη θέση της ως μία από τις βασικές πρωταγωνίστριες των ρομαντικών κομεντί.

Advertisement
H Tζένιφερ Άνιστον με τον συμπρωταγωνιστή της στο «Marley & Me», Όουεν Γουίλσον

Ο Μπραντ Πιτ

Η σχέση και ο γάμος της Τζένιφερ Άνιστον και του Μπραντ Πιτ απασχόλησαν τα μέσα ενημέρωσης για πάνω από δύο δεκαετίες. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1998 και παντρεύτηκε το 2000, σε έναν γάμο που χαρακτηρίστηκε παραμυθένιος. Ωστόσο, ο γάμος τους έληξε το 2005 και ο χωρισμός τους και οι μετέπειτα σχέσεις τους έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως.

Η σχέση της Άνιστον και του Πιτ θεωρήθηκε αρχικά μία από τις πιο δυνατές στο Χόλιγουντ και το ζευγάρι θεωρήθηκε ένα από τα πιο όμορφα και γοητευτικά της σόουμπιζ.

Όμως, η σχέση τους δεν έμεινε ανεπηρέαστη από προκλήσεις και το 2005 το ζευγάρι ανακοίνωσε τον χωρισμό του. Η είδηση του χωρισμού τους προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές τους και τα ξένα media έσπευσαν να κάνουν εικασίες για τους λόγους του χωρισμού.

Advertisement

Στα χρόνια που ακολούθησαν, τόσο η Άνιστον όσο και ο Πιτ προχώρησαν σε νέες σχέσεις και γάμους, με την Άνιστον να παντρεύεται τον ηθοποιό Τζάστιν Θερού το 2015 και τον Πιτ να παντρεύεται την ηθοποιό Αντζελίνα Τζολί το 2014.

Η Τζολί δε, όπως είναι πλέον γνωστό, ήταν και η αιτία του διαζυγίου της Άνιστον με τον Πιτ, αφού ο ηθοποιός την ερωτεύτηκε στα γυρίσματα του φιλμ «Mr. & Mrs. Smith».

Με την πάροδο των χρόνων, υπήρξαν πολλές φήμες και αναφορές για μια πιθανή συμφιλίωση μεταξύ των δύο, με πολλούς να εικάζουν ότι μπορεί μια μέρα να αναζωπυρώσουν το ειδύλλιό τους.

Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Άνιστον όσο και ο Πιτ έχουν σχολιάσει τη σχέση τους, με την πρώτη να εκφράζει ότι δεν κρατάει κακία στον πρώην σύζυγό της και ότι και οι δύο έχουν προχωρήσει στη ζωή τους. Ο Mπραντ Πιτ έχει ομοίως μιλήσει για τη σχέση τους, δηλώνοντας ότι και οι δύο έχουν μεγαλώσει και εξελιχθεί από τότε που ήταν μαζί.

Advertisement

O Τζάστιν Θερού

H Τζένιφερ Άνιστον γνωρίστηκε με τον Τζάστιν Θερού το 2007 στα γυρίσματα της ταινίας «Tropic Thunder», αλλά ξεκίνησαν να βγαίνουν το 2011.

Αφού έβγαιναν για αρκετά χρόνια, η Άνιστον και ο Θερού αρραβωνιάστηκαν το 2012 και ο γάμος τους ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα γεγονότα στο Χόλιγουντ. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου σε μια ιδιωτική τελετή στο κτήμα τους στο Bel-Air το 2015, περιτριγυρισμένο από στενούς φίλους και συγγενείς.

Όμως, τον Φεβρουάριο του 2018, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους μετά από δυόμισι χρόνια γάμου. Η είδηση προκάλεσε για ακόμη μία φορά δυσάρεστη έκπληξη για τους φαν της ηθοποιού, οι οποίοι είχαν αγαπήσει το ζευγάρι και ήλπιζαν σε έναν μακροχρόνιο γάμο.

Advertisement

Στον απόηχο του χωρισμού τους, η Άνιστον και ο Θερού μίλησαν και οι δύο για τους λόγους που τράβηξαν χωριστούς δρόμους, ξεκαθαρίζοντας ότι επρόκειτο για κοινή απόφαση και ότι αποφάσισαν να τερματίσουν το γάμο τους με φιλικούς όρους.

Η Άνιστον δήλωσε ότι «είμαστε δύο καλύτεροι φίλοι που αποφασίσαμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας ως ζευγάρι, αλλά ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την πολύτιμη φιλία μας».

Η μικρή οθόνη

Τα τελευταία χρόνια, η Άνιστον έχει αναλάβει πιο δραματικούς ρόλους, αναδεικνύοντας το εύρος της ως ηθοποιός. Πρόσφατα, έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για την ερμηνεία της στην τηλεοπτική σειρά «The Morning Show» (2019), στην οποία υποδύεται μια παρουσιάστρια ειδήσεων που περιηγείται στον σκληρό κόσμο της δημοσιογραφίας.

Η απεικόνιση του χαρακτήρα της Άνιστον, μιας γυναίκας που παλεύει τόσο με τις προσωπικές όσο και με τις επαγγελματικές προκλήσεις, της χάρισε μια υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και εδραίωσε ακόμα περισσότερο την καλή της φήμη.

Advertisement

Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Η Τζένιφερ Άνιστον διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια μια άψογη σιλουέτα. Από τις πρώτες μέρες της ως Ρέιτσελ Γκριν στο «Friends» μέχρι τους πρόσφατους ρόλους της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, η ηθοποιός έχει επαινεθεί πολλές φορές για την γυμνασμένη και υγιή εμφάνισή της.

Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό της για να παραμένει σε φόρμα;

Η ρουτίνα γυμναστικής της Άνιστον αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και της δέσμευσής της στη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Είναι φανατική λάτρης της γυμναστικής και η ρουτίνα της είναι ένας συνδυασμός αεροβικής άσκησης και γιόγκα. Δίνει επίσης μεγάλη σημασία στην υγιεινή διατροφή, με έμφαση σε πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά τροφές.

Μία από τις αγαπημένες προπονήσεις της Άνιστον είναι η γιόγκα, την οποία εξασκεί εδώ και πολλά χρόνια. Όπως έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις της, τη βοηθά να διατηρεί την ευλυγισία και την ισορροπία της και συχνά ενσωματώνει τη γιόγκα στην καθημερινότητά της για να βελτιώσει τη συνολική υγεία και ευεξία της.

Η Άνιστον απολαμβάνει επίσης το τρέξιμο, το οποίο, όπως λέει, τη βοηθά να καθαρίσει το μυαλό της και να ανακουφιστεί από το στρες.

Advertisement

Η Άνιστον δίνει επίσης μεγάλη έμφαση στην εκγύμναση των μυών του κορμού της. Της αρέσουν επίσης οι προπονήσεις με αντιστάσεις, οι οποίες, όπως υποστηρίζει, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσει και να σμιλέψει τους μυς της χωρίς να χρειάζεται να σηκώσει πολλά βάρη.

Αναφορικά με τη διατροφή της, προτιμάει φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχη πρωτεΐνη και προσπαθεί να περιορίσει την πρόσληψη επεξεργασμένων τροφίμων και ζάχαρης.

Πίνει άφθονο νερό, το οποίο λέει ότι είναι απαραίτητο για να παραμένει ενυδατωμένη και να διατηρεί το δέρμα της υγιές και λαμπερό. Εκτός από τη ρουτίνα γυμναστικής της, η Άνιστον θεωρεί πως ο επαρκής ύπνος, είναι απαραίτητος για τη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.

Advertisement

Το φιλανθρωπικό έργο

Η Τζένιφερ Άνιστον δεν είναι γνωστή μόνο για τη μεγάλη καριέρα της ως ηθοποιός, αλλά και για τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, η ηθοποιός έχει ασχοληθεί με διάφορους οργανισμούς και σκοπούς και έχει αφιερώσει τον εαυτό της στην ευαισθητοποίηση και τη συγκέντρωση χρημάτων για σημαντικά θέματα.

Η Άνιστον έχει ασχοληθεί με τους «Φίλους του El Faro», μια οργάνωση που παρέχει φαγητό και υποστήριξη σε μη προνομιούχα παιδιά στο Λος Άντζελες.

Μέσω της συμμετοχής της σε αυτόν τον οργανισμό, η Άνιστον μπόρεσε να βοηθήσει στην παροχή γευμάτων σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, ενώ έχει καταφέρει να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με το θέμα της παιδικής πείνας και να ενθαρρύνει κι άλλους να συμμετάσχουν.

Η ηθοποιός είναι επίσης ένθερμη υποστηρίκτρια των δικαιωμάτων των ζώων και έχει εμπλακεί σε διάφορες οργανώσεις που εργάζονται για την προστασία της ευημερίας των ζώων.

Advertisement

Είναι μακροχρόνια υποστηρίκτρια της «Συμμαχίας Αδέσποτων Γάτων», η οποία παρέχει φροντίδα και υποστήριξη σε αδέσποτες γάτες στο Λος Άντζελες, και έχει επίσης εμπλακεί με τη «Humane Society of the United States», η οποία εργάζεται για την προστασία των ζώων από τη σκληρότητα και την κακοποίηση.

Εκτός από τις φιλανθρωπικές της προσπάθειες, η Άνιστον έχει συγκεντρώσει χρήματα για διάφορους άλλους σημαντικούς σκοπούς, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία των γυναικών, η καταπολέμηση καταστροφών, ενώ έχει εργαστεί και στο «Stand Up to Cancer», που συγκεντρώνει χρήματα για την έρευνα για τον καρκίνο.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: