Μία απίστευτη ιστορία: Οι δίδυμες αδελφές που σκοτώθηκαν σε τροχαίο και έναν χρόνο μετά… «μετενσαρκώθηκαν» [βίντεο]

Advertisement

Ένα μυστήριο περιτριγυρίζει τις αδελφές Ζακλίν και Τζοάνα, οι οποίες το 1957 σκοτώθηκαν, αλλά την επόμενη χρονιά λέγεται πως «μετενσαρκώθηκαν».

Τον Μάιο του 1957, στη μικρή πόλη Χέξαμ της Αγγλίας, η 11χρονη Τζοάνα Πόλοκ και η μικρότερη αδελφή της, η 6χρονη Ζακλίν, πήγαιναν στην εκκλησία με τον φίλο τους Άντονι όταν τους χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

Advertisement

Σχεδόν ακαριαία, οι δύο νεαρές αδελφές σκοτώθηκαν. Ο Άντονι, μόλις εννέα ετών, πέθανε στον δρόμο προς το νοσοκομείο.

Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι η οδηγός, μια ντόπια γυναίκα που βρισκόταν υπό την επήρεια διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, είχε χτυπήσει σκόπιμα τα τρία παιδιά, αφού είχε αποχωριστεί βίαια τα δικά της παιδιά.

Η υπόθεση έγινε αργότερα πρωτοσέλιδο σε όλη τη Βρετανία, με τη γυναίκα να οδηγείται τελικά σε ψυχιατρική κλινική.

Advertisement

Μετά το θάνατο της Τζοάνα και της Ζακλίν, οι γονείς των κοριτσιών, Τζον και Φλόρενς Πόλοκ, ήταν συντετριμμένοι.

Όταν όμως η Φλόρενς έμεινε αργότερα έγκυος, ο Τζον πείστηκε ότι τα δύο κορίτσια θα ξαναγεννιόντουσαν στην οικογένεια ως δίδυμα.

Το ζευγάρι, που ήταν ευσεβείς καθολικοί, διαφωνούσε συχνά για την υπόθεση της μετενσάρκωσης, με τη Φλόρενς να απορρίπτει έντονα τις πεποιθήσεις του Τζον.

Αργότερα αναφέρθηκε ότι απειλήθηκε ακόμη και ολόκληρος ο γάμος του ζευγαριού ως αποτέλεσμα αυτής της αντιπαράθεσης, με τη Φλόρενς να είναι έτοιμη να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Advertisement

Επίσης, δεν υπήρχε ιστορικό διδύμων στην οικογένεια κανενός από τους δύο γονείς και ο γιατρός της Φλόρενς είχε προβλέψει μία μόνο γέννηση, πράγμα που σημαίνει ότι η πιθανότητα διδύμων ήταν μικρή.

Ωστόσο, η Φλόρενς γέννησε δίδυμα κορίτσια στις 4 Οκτωβρίου 1958. Τα δίδυμα ονομάστηκαν Τζίλιαν και Τζένιφερ.

Τα σημάδια των… σημαδιών στις αδελφές

Ενώ οι αδελφές ήταν πανομοιότυπες, είχαν διαφορετικά σημάδια στο σώμα τους εκ γενετής, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Η Τζένιφερ είχε ένα μικρό σημάδι στο αριστερό της ισχίο, το οποίο μιμούνταν ένα σημάδι που είχε η Ζακλίν στο δικό της αριστερό ισχίο. Είχε επίσης ένα εκ γενετής σημάδι στο μέτωπό της, το οποίο ήταν παρόμοιο με μια μικρή ουλή που είχε η Ζακλίν στο ίδιο σημείο.

Advertisement

Όταν τα δίδυμα ήταν τριών μηνών, η οικογένεια μετακόμισε στο Γουίτλι Μπέι, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Χέξαμ.

Καθώς τα κορίτσια μεγάλωναν, ωστόσο, έγινε σαφές ότι η Τζίλιαν και η Τζένιφερ έμοιαζαν να θυμούνται το Χέξαμ με λεπτομέρειες, παρά το γεγονός ότι δεν μεγάλωσαν στη μικρή πόλη.

Ήξεραν την πόλη χωρίς να την έχουν επισκεφθεί ποτέ

Όταν η οικογένεια επέστρεψε στο Χέξαμ ενώ τα κορίτσια ήταν τεσσάρων ετών, οι δίδυμες έδειξαν και ονόμασαν αξιοθέατα που δεν είχαν ξαναδεί, όπως το σχολείο στο οποίο είχαν φοιτήσει η Ζακλίν και η Τζοάνα, το αβαείο του Χέξαμ και μια παιδική χαρά που αγαπούσαν οι αδελφές τους που είχαν πεθάνει. Οι αδελφές φαίνοντας μάλιστα να γνωρίζουν τον δρόμο για την παιδική χαρά χωρίς να την έχουν δει ποτέ.

Ομοίως, τα δίδυμα ήταν επίσης σε θέση να αναγνωρίσουν τα παιχνίδια των αδελφών τους με το όνομά τους.

Advertisement

Παρόλο που η μητέρα τους είχε αποθηκεύσει τα παιχνίδια των αδικοχαμένων κοριτσιών, οι δίδυμες αδελφές άρχισαν να ζητούν ορισμένα παιχνίδια πίσω. Στην πραγματικότητα, ήταν σχεδόν σαν τα δίδυμα να θυμόντουσαν τα παιχνίδια ως δικά τους.

Ήταν σε θέση να ονομάσουν τα παιχνίδια τους με τα ονόματα που τους είχαν δοθεί προηγουμένως και μάλιστα μοίραζαν τα παιχνίδια ακριβώς όπως έκαναν οι αδελφές τους. Αναφέρονταν επίσης στο γεγονός ότι τα παιχνίδια προέρχονταν από τον Άγιο Βασίλη -κάτι που ήταν αλήθεια.

Οι γονείς τους παρατήρησαν, επίσης, ότι τα δίδυμα είχαν πολύ παρόμοιες προσωπικότητες σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες αδελφές τους.

Ανατριχιαστική ομοιότητα με τις αδικοχαμένες αδελφές τους

Ενώ η Τζοάνα ήταν πολύ προστατευτική με τη μικρότερη αδελφή της Ζακλίν, η Τζίλιαν φαινόταν πιο ώριμη από τη δίδυμη αδελφή της. Η Τζίλιαν, η οποία γεννήθηκε 10 λεπτά πριν από την Τζένιφερ, φρόντιζε επίσης συχνά τη δίδυμη αδελφή της, όπως η Τζοάνα φρόντιζε τη Ζακλίν.

Advertisement

Οι γονείς παρατήρησαν επίσης ότι οι δίδυμες απολάμβαναν πέρα από τα ίδια παιχνίδια ακόμα και τα ίδια φαγητά με τις αδερφές τους.

Για τα πρώτα χρόνια της ζωής των διδύμων, η Φλόρενς συνέχισε να έχει άρνηση ως προς ιδέα της μετενσάρκωσης του άντρα της, Τζον.

Αφού όμως βρήκε τα δίδυμα να μιλούν για το τροχαίο ατύχημα, άλλαξε γνώμη.

Μια φορά, η Φλόρενς άκουσε τα κορίτσια να παίζουν ένα παιχνίδι όπου αναπαριστούσαν το ατύχημα των αδελφών τους. Η Τζίλιαν κρατούσε το κεφάλι της Τζένιφερ και της έλεγε: «Το αίμα βγαίνει από τα μάτια σου. Εκεί σε χτύπησε το αυτοκίνητο».

Σε μια άλλη περίπτωση, η Τζίλιαν έδειξε το σημάδι στο μέτωπο της Τζένιφερ και της είπε: «Αυτό είναι το σημάδι που απέκτησε η Τζένιφερ όταν έπεσε πάνω σε έναν κουβά».

Advertisement

Είναι ενδιαφέρον ότι τα δίδυμα κορίτσια φαίνεται να φοβούνταν επίσης τα αυτοκίνητα. Στα νεαρά τους χρόνια, οι δίδυμες αδελφές έβλεπαν επαναλαμβανόμενους εφιάλτες ότι τις χτύπησε αυτοκίνητο.

Η Τζίλιαν και η Τζένιφερ φοβόντουσαν και αγχώνονταν όταν βρίσκονταν κοντά σε αυτοκίνητα. Όταν ένα αυτοκίνητο έβαλε μπροστά τη μηχανή του σε ένα σοκάκι, ο πατέρας τους θυμάται ότι τα κορίτσια άρπαξαν το ένα το άλλο από τρόμο και φώναξαν: «Το αυτοκίνητο έρχεται να μας πιάσει!».

Λίγο αφότου τα δίδυμα έγιναν πέντε ετών, οι αναμνήσεις από τις «προηγούμενες ζωές» τους άρχισαν σιγά σιγά να σβήνουν, καθώς συνέχισαν να ζουν κανονικές ζωές.

Ενώ τα δίδυμα έχασαν εντελώς τις αναμνήσεις τους από το ατύχημα, η Τζίλιαν θυμήθηκε αργότερα ότι έβλεπε οράματα του εαυτού της να παίζει σε ένα σκάμα με άμμο σε ένα σπίτι στο Γουίκχαμ. Ενώ η Τζίλιαν δεν είχε πάει ποτέ στο Γουίκχαμ, ήταν σε θέση να περιγράψει τέλεια το σπίτι και τον κήπο που ταίριαζαν με το σπίτι στο οποίο η Τζοάνα είχε κάποτε ζήσει με τους γονείς της σε ηλικία τεσσάρων ετών.

Advertisement

Ενώ η περίπτωση των διδύμων Πόλοκ αναφέρεται εδώ και χρόνια ως «απόδειξη» της μετενσάρκωσης, πολλοί άνθρωποι έχουν υποστηρίξει ότι οι αναμνήσεις των διδύμων μπορεί να έχουν επηρεαστεί από τα τέσσερα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Ο Τζον και η Φλόρενς ισχυρίζονται ότι δεν μίλησαν στα δίδυμα για τις νεκρές αδελφές τους μέχρι να μεγαλώσουν, είναι πολύ πιθανό τα δίδυμα να έμαθαν την ιστορία τους από τα αδέρφια τους.

Κάτι παραπάνω από πιθανό, δηλαδή.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: