Πρόστιμο «μαμούθ» πάνω από 300.000 ευρώ στον ΑΒ Βασιλόπουλο και σε 3 ακόμα αλυσίδες για άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο

Πρόστιμο «μαμούθ» πάνω από 300.000 ευρώ στον ΑΒ Βασιλόπουλο και σε 3 ακόμα αλυσίδες για άλλη τιμή στο ράφι και άλλη στο ταμείο
Advertisement

Την επιβολή προστίμων σε 4 αλυσίδες σούπερ μάρκετ για παραβίαση του ποσοστού κέρδους και για διαφορετικές τιμές στο ράφι και στο ταμείο επέβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για το «καλάθι της σαρακοστής».

Το μεγαλύτερο πρόστιμο ύψους 319.900 ευρώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης επιβλήθηκε στην αλυσίδα ΑΒ Βασιλόπουλος ενώ για υποτροπή επιβλήθηκε πρόστιμο κάτω από 50.000 ευρώ στις αλυσίδες Lidl, Γαλαξίας και ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός.

Advertisement

Όπως είπε ο υπουργός, διαπιστώθηκε παραβίαση του νόμου για αισχροκέρδεια και παραβίαση της νομοθεσίας για διαφορετική τιμή στο ράφι και άλλη τιμή στο ταμείο.

Τα πρόστιμα είπε ο υπουργός «τα υπέγραψα πριν από λίγη ώρα κατόπιν εισήγησης της ΔΙΜΕΑ αφού ολοκληρώθηκε σειρά ελέγχων σε πολλά σούπερ μάρκετ».

Ο ίδιος σημείωσε: «τα πρόστιμα δεν σημαίνει ότι οι αλυσίδες αυτές κατά κανόνα παραβιάζουν τον νόμο. Σε μια αλυσίδα οι έλεγχοι απέδειξαν ότι υπήρξε παραβίαση του ποσοστού κέρδους και σε ένα κομμάτι προϊόντων που είναι εντός καλαθιού αλλά και σε μεγάλο κομμάτι προϊόντων που είναι εκτός καλαθιού».

Advertisement

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τις αλυσίδες να είναι αρκετά προσεκτικές και συμπλήρωσε «δεν θέλω να πιστέψει κανείς ότι είμαστε διατεθειμένοι να χαριστούμε. Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των καταναλωτών». Ενώ τόνισε: «εδώ δεν παίζουμε».

Οι αλυσίδες στις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα είναι οι εξής:

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πρόστιμο 319.900 ευρώ

Lidl: Πρόστιμο 26.880 ευρώ

Γαλαξίας: Πρόστιμο 21.387 ευρώ

ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός: 9.330 ευρώ

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: