Κούγιας: «Θα σας κλείσω φυλακή» – Με νέα στοιχεία κατά της Πισπιρίγκου απαντά ο Κουσουλός

Κούγιας: «Θα σας κλείσω φυλακή» – Με νέα στοιχεία κατά της Πισπιρίγκου απαντά ο Κουσουλός
Advertisement

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Μπαμ”, Νίκος Νικολετάκης καταγγέλλει ότι λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου ο συνήγορος της κατηγορούμενης, Αλέξης Κούγιας, του επιτέθηκε.

Συγκεκριμένα, Σύμφωνα με τα λεγόμενά του ο Αλέξης Κούγιας φέρεται να επιτέθηκε κατά του δημοσιογράφου, τον οποίο εξύβρισε και χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του διευθυντή της εφημερίδας, Πέτρο Κουσουλό.

Advertisement

Θα καταθέσουμε μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια, δήλωσε ο Πέτρος Κουσουλός

«Εσύ έγραψες αυτό το κατάπτυστο άρθρο για εμένα;» ρώτησε τον δημοσιογράφο ο Αλέξης Κούγιας, με τον Νίκο Νικολετάκη να απαντά όχι. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δικηγόρος προσπάθησε να τον χτυπήσει στη μύτη, ενώ ένας αστυνομικός επενέβη και απομάκρυνε τον ποινικολόγο.

Πέτρος Κουσουλός: «Δεχόμαστε απίστευτο bullying από τον Αλέξη Κούγια»

Μιλώντας στο MEGA ο Πέτρος Κουσουλός ξεκαθάρισε πως θα υποβάλλουν μήνυση κατά του Αλέξη Κούγια.

«Τη Δευτέρα θα κατατεθεί μήνυση σε βάρος του Αλέξη Κούγια και θα έχει την ευκαιρία στα δικαστήρια να απολογηθεί για όλα αυτά τα οποία είπε και γι’ αυτή την απρόκλητη επίθεση. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα, αλλά με την ελευθερία του Τύπου.

Advertisement

Εάν φτάσουμε στο σημείο δικηγόροι μέσα στις δικαστικές αίθουσες να επιτίθενται σε δημοσιογράφους, να τους προπηλακίζουν, να επιχειρούν να τους χτυπήσουν, να εξυβρίζουν άλλους δημοσιογράφους χωρίς να κουνιέται φύλλο, τότε νομίζω πως από την 108η θέση που βρισκόμαστε στην ελευθερία του Τύπου θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο», δήλωσε.

Ο Πέτρος Κουσουλός έκανε λόγο για «χλιαρή αντίδραση» εκ μέρους των αστυνομικών, καθώς του μετέφεραν ότι η παρέμβασή τους δεν ήταν άμεση.

«Από τη στιγμή που ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπόθεση της Πάτρας όσοι ασχολούμαστε με την υπόθεση υφιστάμεθα ένα απίστευτο bullying. Αυτό το bullying που θέλει να επιβάλει δεν θα περάσει. Αυτό το διαρκές slap σε δημοσιογράφους δεν θα περάσει. Εάν νομίζει ότι έχει το ακαταδίωκτο ή σε κάθε περίπτωση το ακαταλόγιστο, νομίζω ότι θα διαψευσθεί πολύ σύντομα», σχολίασε.

Advertisement

Απόστολος Λύτρας: «Ο Αλέξης Κούγιας δεν κρατάει το επίπεδο»

Ο Απόστολος Λύτρας δήλωσε στο MEGA πως θλίβεται με όλη αυτή την κατάσταση, ενώ έκανε λόγο για ψευτοτσαμπουκάδες και τόνισε πως ο Αλέξης Κούγιας δεν κρατάει το επίπεδο.

«Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο και δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις μέσα στο χώρο των δικαστηρίων για θέματα που πραγματικά δεν αφορούν την υπόθεση. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, με στενοχωρεί πάρα πολύ αυτό που βλέπω.

Από την άλλη, έχουμε ένα δικηγορικό σύλλογο που αντί να ασχοληθεί με σοβαρά θέματα του κλάδου, ασχολείται με το εάν οι δικηγόροι έκαναν δηλώσεις στα μέσα και τα λοιπά».

«Αυτούς τους ψευτοτσαμπουκάδες τους κάνει λίγο πολύ εκεί που τον παίρνει. Όταν με βλέπει, μου μιλά με τον καλύτερο τρόπο και δεν έχει κάνει καμία αναφορά μπροστά μου.

Advertisement

Εκμεταλλεύεται την ηλικία του, προφανώς, ότι ένας νεαρός ενδεχομένως δεν θα του επιτεθεί, αλλά κάπου πρέπει να υπάρχει ένα όριο. Να κρατήσουμε ένα επίπεδο, πραγματικά, το οποίο νομίζω ότι ο συγκεκριμένος δεν το κρατάει το επίπεδο», είπε.

Το παράπονο του Απόστολου Λύτρα είναι πως οι δημοσιογράφοι δεν «αγγίζουν» τη φρασεολογία του Αλέξη Κούγια, ενώ χαρακτήρισε «ξεφτίλα» τέτοιες συμπεριφορές που θίγουν το δικηγορικό λειτούργημα.

Αλέξης Κούγιας: «Ούτε καν ακούμπησα τον δημοσιογράφο»

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε για τα όσα διαδραματίστηκαν στη δικαστική αίθουσα μεταξύ αυτού και του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη. Τι απαντά για το επεισόδιο και τους υβριστικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Νικολετάκη αλλά και για την έκρηξή του για τον Πέτρο Κουσουλό.

Advertisement

«Ήταν μια αγανάκτηση, Δεν γνώριζα τον κύριο αυτό και πληροφορήθηκα πως είναι στενός συνεργάτης ανθρώπου που δυσφημεί ακραία την κατηγορούμενη. Ο άνθρωπος του οποίου είναι συνεργάτης, προσπαθεί να “εκβιάσει” με δημοσιεύματα για να μην εμφανιστούν ιατροδικαστές, όπως ο κος Κραββαρίτης και η κα Δημακοπούλου» είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Ο άνθρωπος αυτός έφτασε σε σημείο να δυσφημίζει εμένα και να μιλά για υποθέσεις αρχειοθετημένες, ενώ έπρεπε όπως λέει να είμαι κατηγορούμενος. Σήμερα βρήκα την ευκαιρία να αντιδράσω, γιατί ο άλλος δεν τολμάει να εμφανιστεί, να αντιδράσω δικαιολογημένα έτσι.

Διάβασα σε site πως χτύπησα κάποιον. Ούτε καν ακούμπησα τον δημοσιογράφο. Μπορεί να είπα φράσεις που αφορούν τον ίδιο και το αφεντικό του, αλλά ήταν δικαιολογημένα. Φυσικά δεν επιχείρησα να του κλείνω τη μύτη, ούτε καν τον ακούμπησα».

Όσον αφορά τις κατηγορίες για φίμωση του Τύπου, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε πως «αν είναι τέτοιου επιπέδου ο Τύπος, όχι απλώς θα τον φιμώσω, θα του κλείσω και φυλακή».

Advertisement

«Όσοι είναι τέτοιοι δημοσιογράφοι θα πληρώσουν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά από τα ποινικά δικαστήρια».

Αναφορικά με τον Πέτρο Κουσουλό, ο κος Κούγιας απάντησε πως έχει κάνει ακραίες παρανομίες και δεν σεβάστηκε ποτέ το τεκμήριο της αθωότητας.

«Παραβαίνει τον νόμο ο κος Κουσουλός και χρησιμοποιεί το υλικό της δικογραφίας, αν και το αδίκημα είναι αυτόφωρο, είμαι τόσο φορτισμένος που δεν προλαβαίνω να κάνω μηνύσεις και να ζητάω τη σύλληψή του».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: