Νίκος Παππάς: Παρών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Kαταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» τον Τσίπρα

Νίκος Παππάς: Παρών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Kαταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» τον Τσίπρα
Advertisement

Αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις πυροδότησε η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου να επιβάλει την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, δηλαδή δύο χρόνια, στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υποψήφιο βουλευτή, Νίκο Παππά, για την εμπλοκή του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για πλημμέλημα και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών με τριετή αναστολή, ενώ ο ίδιος χαρακτήρισε την απόφαση ως «χτύπημα» της πολιτικης του παράταξης.

Advertisement

Από πλευράς του, το Μέγαρο Μαξίμου τοποθετήθηκε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος επισήμανε ότι «σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο», σχολιάζοντας παράλληλα πως «για να κρατάει ο κ. Τσίπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Οικονόμου:

Σε μία φιλελεύθερη ευρωπαϊκή δημοκρατία, όπως είναι η Ελλάδα, ισχύει η διάκριση των εξουσιών και η δικαστική λειτουργία ασκείται από τα δικαστήρια και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μη αποδεχόμενος αυτή τη θεμελιώδη συνταγματική πρόβλεψη, αμφισβητεί το σκληρό πυρήνα του Συντάγματος και του Πολιτεύματος. Όσα λένε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Παππάς θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο εξής: δεν υπάρχει νομιμότητα, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα∙ οι αποφάσεις είναι καλές και δίκαιες μόνο όταν συμφωνούμε με αυτές, δεν υπάρχουν θεσμοί, μονάχα λαός.

Advertisement

Πρόκειται για απόψεις που συνιστούν τον τραμπισμό αλά γκρέκα και παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου.

Το πλέον επικίνδυνο είναι ότι στο τέλος της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύονται απειλές εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον λαό να επιβάλλει δικαιοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης! Αυτή και μόνο η αποστροφή συνιστά εξτρεμισμό χειρίστου είδους και ευθεία βολή εναντίον της Δημοκρατίας μας. Όποιος θέλει να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, επιδιώκει να γίνει τύραννος.

Ο κ. Τσίπρας, τέσσερις ώρες μετά την ομόφωνη απόφαση καταδίκης του παλιότερου και στενότερου συνεργάτη του, παραμένει άφαντος και άφωνος. Οφείλει να απαντήσει:

– Θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί για τα έργα και τις ημέρες του παλαιότερου και στενότερου συνεργάτη του;

Advertisement

– Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας;

– Θα αποσύρει από τα ψηφοδέλτια και θα διαγράψει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον αμετάκλητα και ομόφωνα καταδικασμένο κ. Παππά; Αν όχι τότε για να κρατάει ο κ. Τσιπρας τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια καταλαβαίνουμε πόσο «κρατάει» ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα.

Παππάς: «Η δίκη αυτή ήταν πολιτική»

Πολιτική διάσταση απέδωσε στην απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, χαρακτηρίζοντας «πολιτική» τη δίκη του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς δήλωσε:

«Η απόφαση του ειδικού δικαστηρίου είναι στο πνεύμα των αποφάσεων για τις υποθέσεις NOVARTIS και SIEMENS. Φαίνεται ότι για κάποιους δικαστές αθώος είναι όποιος ζημιώνει το δημόσιο και ένοχος όποιος με τις ενέργειες του εξασφαλίζει χρήματα για το δημόσιο.

Advertisement

Για κάποιους δεν είχε καμία σημασία ούτε η αθώωση Κρέτσου για την ίδια υπόθεση, ούτε η εισαγγελική πρόταση που διέλυσε το κατηγορητήριο.

Είναι απόλυτα ξεκάθαρο.

Η δίκη αυτή ήταν πολιτική.

Έγινε για να κρύψει ο Μητσοτάκης τη λεηλασία του δημοσίου χρήματος, τους «γαλάζιους κοριούς» και τις «γαλάζιες ακρίδες».

Η δίκη αυτή έγινε επειδή πλούσιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ψηφισμένους φόρους και αναγκάστηκαν να τηρήσουν το σύνταγμα.

Η δίκη αυτή έγινε για να χτυπηθεί η παράταξη μας και να μην ξαναπληρώσουν οι πλούσιοι.

Αλλά για αυτό δε θα αποφασίσουν κάποιοι δικαστές.

Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Ο οποίος με την εντολή του θα φέρει δικαιοσύνη παντού.

Έχουμε κάνει το καθήκον μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον».

Παρών στα ψηφοδέλτια

Απαντώντας εμμέσως στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαίωσε εκ νέου σήμερα πως «ο Νίκος Παππάς θα είναι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα κατέβει υποψήφιος και θα κριθεί βεβαίως από τον λαό, την ψήφο του οποίου θα ζητήσει. Όπως και η απόφαση αυτή θα κριθεί από τον λαό, στο πλαίσιο των εκλογών».

Advertisement

Τσίπρας: Δειλός ο κ. Μητσοτάκης

Η σημερινή δικαστική απόφαση, ωστόσο, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως είναι «δειλός ο κ. Μητσοτάκης, έστησε Ειδικά Δικαστήρια για υπουργούς μου αλλά δεν τόλμησε για εμένα».

Επιπλέον, «θα πέσει μέσα στον λάκκο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης που άνοιξε» εκτίμησε ο κ. Τσίπρας για τον πρωθυπουργό, εγκαλώντας τον ότι έχει επιλέξει τον «δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Ο κ. Μητσοτάκης πιστός στην οικογενειακή του παράδοση, φρόντισε να αξιοποιήσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία για να στήσει Ειδικά Δικαστήρια για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Φάνηκε όμως δειλός. Δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου.

Advertisement

Οι πολιτικοί για τις αποφάσεις τους κρίνονται πρωτίστως από τον λαό. Και αν έχουν διαπράξει αξιόποινα αδικήματα, οφείλουν να διώκονται από το φυσικό τους δικαστή και όχι από τις εκάστοτε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

Αυτή ήταν και παραμένει η θέση μου και έτσι έπραξα ως πρωθυπουργός.

Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης έχει φαίνεται άλλη άποψη. Δεν πήρε το μάθημά του από την πρόσφατη περιπέτεια της πολιτικής μας ζωής, όταν ο πατέρας του ήταν πρωθυπουργός. Και για λόγους προφανούς πολιτικής σκοπιμότητας, επέλεξε να ανοίξει ξανά έναν επικίνδυνο και ολισθηρό δρόμο για τη Δημοκρατία. Τον δρόμο της ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Ας γνωρίζει όμως, ότι συνήθως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Και ότι στο τέλος θα κινδυνεύσει να πέσει ο ίδιος, μέσα στο λάκκο που περίτεχνα άνοιξε για τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Την τελική ετυμηγορία, άλλωστε, θα τη δώσει σύντομα ο ελληνικός λαός».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: