Facebook: Κύμα αποχωρήσεων χρηστών λόγω του Meta Verified

Η δημιουργία συνδρομητικής υπηρεσίας δεν φαίνεται να πολυαρέσει στους χρήστες του Facebook και τα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google το επιβεβαιώνουν

Advertisement

Ότι ο δημιουργός του Facebook και διευθύνων σύμβουλος της Meta Platforms, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δέχεται σφοδρά πυρά τον τελευταίο καιρό είναι γνωστό.

Από τη μία οι αλλαγές απορρήτου που επέβαλλε η Apple και από την άλλη το «βαρύ» οικονομικό κλίμα έπληξαν τα έσοδα.

Advertisement

Σε αυτό το κλίμα, ο Ζάκερμπεργκ επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει μία συνδρομητική έκδοση της εφαρμογής, με τους χρήστες να καλούνται να πληρώσουν για έξτρα υποστήριξη όταν χρησιμοποιούν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την αδελφή πλατφόρμα του Instagram.

Δώδεκα εκατ. χρήστες θα… πληρώνουν για Facebook – Instagram έως το 2024

Όπως αναφέρει το Forbes, η εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να πολυαρέσει στους χρήστες του Facebook και τα αποτελέσματα των αναζητήσεων της Google το επιβεβαιώνουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις των χρηστών για «απενεργοποίηση Facebook» και «απενεργοποίηση Instagram» έχουν αυξηθεί μετά την ανακοίνωση της Meta Platforms, αναφέρει το VPNOverview.

Advertisement

Οι αναζητήσεις για «απενεργοποίηση Facebook» αυξήθηκαν κατά 1.566% μετά την ανακοίνωση, ενώ οι αναζητήσεις για «απενεργοποίηση Instagram» αυξήθηκαν κατά 2.400%, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η συνδρομητική υπηρεσία της Meta – η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επαληθεύουν την ταυτότητά τους μαζί με τη λήψη ενός πακέτου premium υπηρεσιών – κυκλοφορεί αρχικά σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, ενώ αργότερα θα προστεθούν περισσότερες αγορές.

Προφανώς η εταιρεία… μετράει τις αντιδράσεις. Προς το παρόν η βασική ιδέα είναι να υπάρχει μια μηνιαία συνδρομή έναντι 11,99 δολάρια για την web έκδοση της εφαρμογής και στα 14,99 δολάρια για τα λειτουργικά συστήματα φορητών συσκευών iOS και Android.

Advertisement

Το Meta Verified απευθύνεται ουσιαστικά σε χρήστες υψηλού προφίλ, οι οποίοι ενδεχομένως να επιθυμούν επιπλέον προστασία απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις. Ωστόσο, εύκολα μπορεί εύκολα να υποθέσει κάποιος ότι η κίνηση είναι η αρχή μιας στροφής της πολιτικής της εταιρείας ώστε όλοι οι χρήστες να πληρώνουν συνδρομή.

Οι εταιρείες, ειδικά της τεχνολογίας, προφανώς χρειάζονται έναν τρόπο να επαναφέρουν σε θετική τροχιά τα έσοδά τους και συγχρόνως να αυξάνουν την προστασία των δεδομένων των χρηστών εν μέσω αυξανόμενης σχετικής νομοθεσίας.

Διαγραφή, όχι απλά απενεργοποίηση

Το γεγονός ότι η τελευταία κίνηση της Meta οδηγεί σε περισσότερες αναζητήσεις για την απενεργοποίηση του Facebook δεν αποτελεί ουσιαστική έκπληξη.

Advertisement

Αλλά όπως σημειώνει το Forbes, η απενεργοποίηση του Facebook είναι στην πραγματικότητα άσκοπη – σημαίνει απλώς ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοινωνικό δίκτυο, αλλά αυτό εξακολουθεί να έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα σας.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι κάποιος να θέλει να διαγράψει τον λογαριασμό του στο Facebook – ειδικά αν στον χρήστη δεν αρέσει οι εταιρείες να διατηρούν προσωπικά δεδομένα του και να τα χρησιμοποιούν για την προώθηση διαφημίσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ υπάρχουν τρόποι να αυξηθεί το απόρρητο ενός λογαριασμού στο Facebook, εντούτοις πολλοί είναι οι χρήστες που επιλέγουν να αποχωρήσουν ολοκληρωτικά.

Advertisement

Τα βήματα της διαγραφής

Εξάλλου ο τρόπος διαγραφής είναι εξαιρετικά απλός. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να εξασφαλίζει ότι μαζί με τον λογαριασμό θα διαγραφούν και τα δεδομένα που ενδεχομένως συνεχίσουν να συλλέγονται.

Σε κάθε περίπτωση κάποιος που θέλει να «αναχωρήσει» από το Facebook θα πρέπει επίσης να κατεβάσει τις φωτογραφίες που βρίσκονται στο προφίλ του και να τις αποθηκεύσει κάπου αλλού, διαφορετικά θα χαθούν μαζί με τον διαγραμμένο λογαριασμό.

Αν θέλετε να διαγράψετε έναν λογαριασμό από τον browser του υπολογιστή σας, τα βήματα είναι τα εξής: Ρυθμίσεις & Απόρρητο > Ρυθμίσεις > Οι πληροφορίες σας στο Facebook > Απενεργοποίηση και διαγραφή > Μόνιμη διαγραφή λογαριασμού > Διαγραφή λογαριασμού.

Advertisement

Αν θέλετε να διαγράψετε έναν λογαριασμό από το τηλέφωνό σας, τα βήματα είναι τα εξής: Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Ιδιοκτησία και έλεγχος λογαριασμού > Απενεργοποίηση και διαγραφή > Διαγραφή λογαριασμού.

Επίσης, θα πρέπει να διαγράψετε την εφαρμογή του Facebook από την συσκευή και ανακαλέστε όλες τις άδειες.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: