“Πού βρίσκεις τα λεφτά;”: Όταν ο Αρναούτογλου ρώτησε τον Κοκλώνη αυτό που όλοι απορούσαμε- Η αφοπλιστική απάντηση

“Πού βρίσκεις τα λεφτά;”: Όταν ο Αρναούτογλου ρώτησε τον Κοκλώνη αυτό που όλοι απορούσαμε- Η αφοπλιστική απάντηση
Advertisement

Ο Νίκος Κοκλώνης σε συνέντευξή του στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στο “The 2Night Show”, είχε απαντήσει στην απορία όλων “ποια είναι η κύρια πηγή εσόδων του”, η οποία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, μετά τον σάλο που έχει δημιουργηθεί με την είδηση πως βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο της Αρχής για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Ειδικότερα, ο παρουσιαστής, παραγωγός και επιχειρηματίας, τον Ιανουάριο του 2022, ερωτηθείς «που βρίσκει τα λεφτά», είχε απαντήσει «ίσως η πιο στοχευμένη ερώτηση που μου έχουν κάνει ποτέ.

Advertisement

Δεν παίρνουν πολλά οι παραγωγές μου, παίρνουν αυτά που πρέπει να πάρουν. Κάνω παραγωγές για τα κανάλια, άρα τα κανάλια πληρώνουν. Πληρώνομαι και εγώ, αλλά την αμοιβή μου τη βάζω στην παραγωγή και πολλές φορές επενδύω παραπάνω. Τα “deal” τα κλείνει ο Κοκλώνης. Είμαι περήφανος που τα έχω καταφέρει».

Και συμπλήρωσε ο Νίκος Κοκλώνης «δεν μπορώ να βλέπω παραγωγές που σκίζουν και είναι από μη Έλληνες παραγωγούς. Με πειράζει που βλέπω μια παραγωγή στην prime time που έχει 60 τεχνικούς από άλλες χώρες και οι δικοί μας δεν έχουν δουλειά. Έχω 670 άτομα στην παραγωγή, Έλληνες. Να μην παρεξηγηθεί αυτό.

Οι θέσεις εργασίες καλύπτονται από άτομα που μένουν στην Ελλάδα μόνιμα. Εγώ πρέπει να διαπραγματευτώ έναν μισθό. Δεν ισχύει ότι πληρώνουμε ακριβά. Ο Κοκλώνης είναι ένας εργολάβος, εκτελεί παραγωγές για το κανάλι. Αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση τις παραγωγές μας τις έχει παραγγείλει ένα κανάλι. Για να “σκάσει” κάτι πρέπει να “σκάσει” πρώτα το κανάλι».

Advertisement

Το χρονικό του ελέγχου στον Νίκο Κοκλώνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που αφορά στον Νίκο Κοκλώνη, αναφέρει ότι ο ίδιος φέρεται να συνδέεται με εκτεταμένες απάτες και οφειλές στο Δημόσιο ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα αριθμεί 80 σελίδες και σε αυτό γίνεται λόγος για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας, που έκανε συστηματικά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Εκτός από τον Νίκο Κοκλώνη, όπως αναφέρει το πόρισμα, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται ακόμη επτά πρόσωπα και συνολικά 13 εταιρείες, όπως και οι εκπρόσωποι των εταιριών αυτών.

Με απόφαση του επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, δεσμεύτηκε ήδη όλη η κινητή και ακίνητη περιουσία (τραπεζικοί λογαριασμοί, ακίνητα κ.λπ.) του επιχειρηματία, τηλεπαραγωγού, παρουσιαστή.

Advertisement

Το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί στην Οικονομική Εισαγγελία, με την αναφορά πως ζητείται να ασκηθεί ποινική δίωξη στον παρουσιαστή για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων παραμένουν άγνωστα, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr κάνουν λόγο ότι το περιοδικό ΟΚ!, το οποίο ανήκει στην Barking Well Media και τα τελευταία δύο χρόνια κυκλοφορούσε μαζί με τα «Νέα Σαββατοκύριακο», είχε διετές συμβόλαιο με την εφημερίδα, το οποίο έληξε τον Φεβρουάριο του 2023 και έτσι, από εδώ και πέρα, θα κυκλοφορεί αυτόνομα στα περίπτερα όπως συνέβαινε και παλαιότερα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: