Σεργουλόπουλος: “Οι ομοφυλόφιλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά όποτε θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανείς”

Σεργουλόπουλος: “Οι ομοφυλόφιλοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά όποτε θέλουμε. Δεν μας το απαγορεύει κανείς”
Advertisement

Στην απόφαση του να γίνει γονιός και στα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή «Tik Talk».

«Δεν είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Πιο εύκολο πράγμα δεν υπάρχει. Δεν χρειάζεται σχολείο για να είσαι γονιός, συμβουλές μπορείς να πάρεις, αλλά είναι απλό πράγμα. Είμαι λίγο αυστηρός σαν μπαμπάς, βάζω κανόνες και είμαι πειθαρχημένος.

Advertisement

Η λογική μου λειτουργεί πολύ. Στενοχωριέμαι καμία φορά που αντιδρά και θυμώνω, αλλά εντάξει συναισθήματα είναι αυτά, αλλά λέω “συγγνώμη” που θύμωσα.

Πιστεύω ότι όταν γίνεσαι γονιός κάνεις μία προβολή του εαυτού σου στο παιδί και θυμάσαι πιο πολύ τα κακά. Και λέω μην ξαναζήσω τα ίδια που έκανα εγώ από την άλλη πλευρά», είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. Η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να προφυλάσσει τα παιδιά. Οι ομοφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες είναι γόνιμοι. Είμαστε γόνιμοι και έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παιδιά ανά πάσα στιγμή θέλουμε.

Advertisement

Δεν μας το απαγορεύει κανένας. Δεν είναι το θέμα να υιοθετήσουμε παιδί μόνο. Αν ο βιολογικός πατέρας ή αυτός που έχει κάνει την ατομική υιοθεσία πεθάνει, το παιδί χάνει όλη του την οικογένεια.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να επιτρέψει στα παιδιά να ζήσουν με την οικογένεια που έχουν επιλέξει. Το τι θα πει ο διπλανός, ο απέναντι… Από πού κι ως πού έχει γνώμη ο άλλος για εμένα;

Δεν είμαστε πρότυπα. Θέλουμε το δικαίωμα να ζούμε, όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι, δηλαδή αποφασίζοντας να δώσεις δικαιώματα σε μία κοινότητα ανθρώπων τους κάνεις και πρότυπο;».

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: