Οι κάτοχοι Rivian R1T και Mini Cooper SE είναι οι πιο ευχαριστημένοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Οι κάτοχοι Rivian R1T και Mini Cooper SE είναι οι πιο ευχαριστημένοι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Advertisement

Η J.D Power έκανε γνωστά τα αποτελέσματα της φετινής έρευνας U.S. Electric Vehicle Experience, η οποία μέτρησε την ικανοποίηση των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Για τον τελικό υπολογισμό της βαθμολογίας ενός αυτοκινήτου αξιολογήθηκαν 10 παράγοντας: η πραγματική αυτονομία που αυτό προσφέρει, η διαθεσιμότητα των δημόσιων σταθμών φόρτισης, το κόστος ιδιοκτησίας, η απόλαυση οδήγησης, η ευκολία φόρτισης στο σπίτι, η ποιότητα, ο σχεδιασμός, η εμπειρία σέρβις, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τεχνολογίας αλλά και η αξιοπιστία του.

Advertisement

Έτσι, η μέση βαθμολογία ενός premium ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σε κλίμακα 1.000 πόντων, ήταν οι 756 πόντοι και ενός μη-premium 730. Στη κορυφή της premium κατηγορίας βρέθηκε το Rivian R1T με 794 πόντους, με το Tesla Model 3 να ακολουθεί με 759 πόντους.

Στη μη-premium κατηγορία πρώτο αναδείχτηκε το Mini Cooper SE με 782 πόντους, ακολουθούμενο από τα Kia EV6 (762 πόντοι) και Ford Mustang Mach-E (742 πόντοι).

Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2022, συμμετείχαν 7.073 ιδιοκτήτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που τα αγόρασαν εντός του 2022.

Advertisement

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το κυριότερο στοιχείο που κοιτά ο κάθε ενδιαφερόμενος, αλλά και ο ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι η αυτονομία που αυτό προσφέρει.

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι προβλήματα του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, προβλήματα ποιότητας στο εξωτερικό και τριξίματα στο εσωτερικό.

Το μεγαλύτερο κενό ικανοποίησης μεταξύ των κατόχων ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η διαθεσιμότητα δημόσιων σημείων φόρτισης, η οποία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το δίκτυο φορτιστών Tesla.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: