Συγκινητική η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα για προσφορά αίματος για τους τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών [εικόνες]

Advertisement

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των Λαρισαίων στο κάλεσμα του Ερυθρού Σταυρού και του δήμου για την προσφορά αίματος για τους τραυματίες του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Από νωρίς εκατοντάδες έσπευσαν στην κεντρική πλατεία για να προσφέρουν, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κινητή μονάδα θα εγκατασταθεί μέχρι το μεσημέρι και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Advertisement

Βαρύ το κλίμα στην πλατεία, με τους περισσότερους να ψελλίζουν λίγο λόγια για τους αδικοχαμένους του δυστυχήματος, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η πληροφορία για την έκτακτη αιμοδοσία μεταφέρεται από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνικής επικοινωνίας ανθρώπων που ήδη βρίσκονται στην ουρά, οι οποίοι καλούν γνωστούς και φίλους να συνδράμουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η αιμοδοσία αναμένεται να παραταθεί και πέραν τις 14.00 που έχει ανακοινωθεί, ενώ ανάλογη δράση θα πραγματοποιηθεί και αύριο, στον ίδιο χώρο, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών σε αίμα λόγω του δυστυχήματος.

Advertisement

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: