«Τα συστήματα ασφαλείας περιμένουν 23 χρόνια να τοποθετηθούν», καταγγέλλει υπάλληλος της Hellenic Train

«Τα συστήματα ασφαλείας περιμένουν 23 χρόνια να τοποθετηθούν», καταγγέλλει υπάλληλος της Hellenic Train
Advertisement

Ο υπάλληλος της εταιρείας Hellenic Train, Νίκος Κουτσιούκης, τοποθετήθηκε σχετικά με την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη καταγγέλλοντας έλλειψη προσωπικού στον ΟΣΕ.

«Το δυστύχημα θα γινόταν έτσι κι αλλιώς αν οφείλεται κάτι σε ανθρώπινο λάθος. Το ζήτημα είναι γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα βασικά έργα, ώστε να διασφαλίσουμε στο 200% την ασφάλεια της κυκλοφορίας των αμαξοστοιχιών», τόνισε αρχικά ο κ. Κουτσιούκης και συμπλήρωσε:

Advertisement

«Εδώ δεν είναι θέμα υποδομής, αλλά είναι ζήτημα συστημάτων ασφαλείας που έχουν αγοραστεί από το 2000, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων και δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα.

Κι αυτό συμβαίνει γιατί όταν βγαίνει ένας διαγωνισμός για να αναλάβει μία εταιρεία να τοποθετήσει το σύστημα , η άλλη εταιρεία που πιστεύει ότι θίγεται από τον διαγωνισμό πάει και προσφεύγει στην δικαιοσύνη»

«Ακούσαμε να λένε «μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος» και μετά μπαμ’», συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών

Συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα οι μαρτυρίες επιβατών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Advertisement

Λίγο μετά την σύγκρουση των δύο τρένων που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 32 άτομα, τραυματισμένοι επιβάτες μίλησαν για τα όσα έζησαν.

Δύο εξ αυτών αποκάλυψαν πως ο προϊστάμενος αγνοείτο και υπάλληλοι της αμαξοστοιχίας τον έψαχναν λίγο πριν την σύγκρουση.

«Ηταν πολύ… μετωπική μάλλον» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Σε μια στιγμή ακούγαμε, μου λέει, καθυστέρηση 20 λεπτά, μισή ώρα, μετά μας λέει ο οδηγός καθυστέρηση μία ώρα και εκεί είναι που λέει υπάρχει σύγχυση στις γραμμές

Advertisement

»Ακούμε δύο κοπέλες, τώρα δεν ξέρω τον χαρακτηρισμό στα τρένα πώς λέγονται οι βοηθοί να λένε μα πού είναι αυτός ο προϊστάμενος, είναι πίσω, τι μαλ…ες είναι αυτές! Στο ένα λεπτό μπαμ!».

«Πάμε κι όπου βγει», η μαρτυρία επιβάτη για τον μηχανοδηγό

Ολοένα και περισσότερες μαρτυρίες επιβατών έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν, ένας επιβάτης ο οποίος όπως είπε γλίτωσε καθώς βρισκόταν στα τελευταία βαγόνια (τα 4 πρώτα διαλύθηκαν), μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ λέγοντας ότι άκουσε στον ασύρματο τους μηχανοδηγούς να λένε «Πάμε κι οπου βγεί»!

Advertisement

«Οταν μείναμε στο Παλαιοφάρσελο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει πάμε και όπου βγει, είσαι προϊδεασμένος για το ότι κάτι δεν θα πάει καλά», συμπλήρωσε ο επιβάτης ενώ ως προς την καθυστέρηση στο Παλαιοφάρσελο συμπλήρωσε:

«Μας καθυστέρησαν λόγω φόρτου κίνησης των γραμμών, είπαν ότι θα καθυστερήσουμε για 15 λεπτα γιατί είναι μόνης οδού».

Να σημειωθεί πως από την πλευρά της, η Hellenic Train δεν έχει απαντήσει ακόμη στο ερώτημα για τα αίτια της τραγωδίας, πώς έγινε αυτό το καταστροφικό λάθος και ποιος ευθύνεται.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: