Φρίκη: Έθαψαν λάθος νεκρούς; Έγινε αυτό που φοβόμασταν στα Τέμπη

Advertisement

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τους 57 νεκρούς από το δυστύχημα στα Τέμπη με τα τρένα, καθώς όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος οικογενειών θυμάτων, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος συγγενείς που παρέλαβαν τα κλειστά φέρετρα, αμφισβητούν τις εξετάσεις και ζητούν εκ νέου εξέταση DNA.

Μάλιστα όπως ανάφερε από τους ανθρώπους που εκπροσωπεί ο ίδιος πέντε οικογένειες δεν έχουν προχωρήσει σε ταφή καθώς θέλουν να επιβεβαιώσουν πως οι σοροί που έλαβαν ανήκουν όντως στους ανθρώπους τους.

Advertisement

Την ίδια στιγμή απαντώντας στην τοποθέτηση πως υπάρχει εντολή να μην ανοιχτούν τα φέρετρα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρει πως δεν υπάρχει σχετική απαγόρευση στους συγγενείς από τη στιγμή που θα παραλάβουν τις σορούς, λέγοντας πως μπορούν να προχωρήσουν σε νέο τεστ DNA εάν το επιθυμούν, ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε το αίτημα συγγενών λέγοντας πως: «Έχουν αναγνωριστεί κάποια από τα θύματα, άλλα όμως περιμένουν την αναγνώριση μέσω πραγματογνώμονα, να διενεργηθεί το DNA, οπότε να έχουμε μία σίγουρη επιστημονική άποψη ότι όντως είναι τα παιδιά τους, τα άτομα αυτά που έχουν αναγνωριστεί ως θύματα».

Και συνέχισε: «Υπάρχουν αμφιβολίες από δικούς μου εντολείς, εάν και κατά πόσο η απόφαση αυτή της κυβέρνησης να μην ανοιχθούν τα φέρετρα και εάν τα μέλη που έχουν σταλεί στους συγγενείς, είναι όντως τα παιδιά τους.

Advertisement

Η κ. ανακρίτρια έκανε το αίτημα κάποιων συγγενών δεκτό και αναμένεται η διάταξη. Επειδή δεν έχουν γίνει κηδείες για να διαπιστωθεί το DNA εάν είναι αυτά τα θύματα, είμαστε σε αναμονή των αποτελεσμάτων».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Θεοδωρόπουλου, υπάρχουν οικογένειες που δεν έχουν κάνει κηδείες, και περιμένουν την εξέταση DNA, για να διαπιστωθεί εκ νέου εάν τα άτομα που τους εδόθησαν τα φέρετρα, είναι τα παιδιά τους.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος επεσήμανε για το γεγονός πως, «υπάρχει εντολή να μην ανοιχθούν από τους συγγενείς τα φέρετρα. Εμείς ζητάμε να γίνει εξέταση DNA εκ νέου για να διαπιστωθεί αν είναι τα παιδιά τους. η πληροφορία από τους γονείς είναι να μην ανοιχθούν τα φέρετρα. Καταφύγαμε στην κ. ανακρίτρια για να καταφέρουμε να διενεργήσουμε το τεστ DNA. Αυτό μου μετέφεραν οι γονείς.

Advertisement

Δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικό αυτό γιατί ο κάθε συγγενής έχει δικαίωμα να δει τι βρέθηκε από τον άνθρωπό του. Από αυτούς που εκπροσωπώ σίγουρα 5 κηδείες δεν έχουν γίνει.

Έχουν ταυτοποιηθεί όλοι οι δυο οικογένειες ζητούν τεστ DNA, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να προχωρήσουν στην κηδεία, σήμερα; Αναμένεται να αλλάξει απόφαση της ανακρίτριας και να οριστεί ειδικός Εφέτης ο οποίος θα διενεργήσει μία ανάκριση με την οποία εμείς οι συνήγοροι θα έχουμε μία εκτενέστερη ενημέρωση».

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: