Κυνική παραδοχή Γεωργιάδη: «Αν έλεγε ότι έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»

Κυνική παραδοχή Γεωργιάδη: «Αν έλεγε ότι έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος»
Advertisement

Αντιδράσεις προκαλεί δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ουσιαστικά είπε ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν μπορούσε να μιλήσει για ζήτημα ασφαλείας στα τρένα, επειδή μετά κανείς δεν θα ταξίδευε με αυτά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε των όσων είπε ο Κώστας Καραμανλής, ως υπουργός Μεταφορών, στη Βουλή, πριν από το δυστύχημα στα Τέμπη, αναφορικά με την ασφάλεια των τρένων.

Advertisement

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, έκανε λόγο για «σοκαριστική και κυνική παραδοχή».

Μιλώντας στο Blue Sky, ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει τα λεγόμενα του κ. Καραμανλή, ενώπιον της Βουλής.

«Είσαι ο υπουργός Μεταφορών. Μπορείς να πας στη Βουλή και να πεις “ναι, έχουν πρόβλημα ασφάλειας τα τρένα”; Αν το πεις αυτό, δεν θα μπει αύριο άνθρωπος στα τρένα», απάντησε αρχικά ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Είναι πιθανόν ο υπουργός να σκέφτηκε “αν εγώ ως υπουργός Μεταφορών βγω να πω ότι έχουν πρόβλημα ασφαλείας τα τρένα, αύριο τα τρένα δεν θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Advertisement

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές με τη ΝΔ, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις κομμάτων, ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε: «Οι υπουργοί που ήταν στο Μάτι δεν κατέβηκαν στις εκλογές; Άρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούται να θέσει αυτό το ερώτημα».

Συμπλήρωσε πως είναι διαφορετικό πράγμα η πολιτική ευθύνη του υπουργού «την οποία ανέλαβε για αυτό έχασε τη θέση του στο υπουργείο» και άλλο ο ρόλος του κ. Καραμανλή ως βουλευτής.

«Πρέπει να κριθεί από τους ψηφοφόρους του και του πουν αυτοί αν θέλουν να συνεχίσει να τους εκπροσωπεί. Αν η κοινωνία δεν τον θέλει, δεν θα τον ψηφίσει», πρόσθεσε.

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: