Ο Αμβρόσιος «ξαναχτυπά» για το δυστύχημα στα Τέμπη: Μήπως είναι τιμωρία από τον Θεό για το Καρναβάλι;

Advertisement

Στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη αναφέρεται ο ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, ο οποίος δεν διστάζει να αναφέρει σε κείμενό του ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι.

Ο  πρώην Μητροπολίτης έγραψε ένα άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στο ekklisiaonline, κάνοντας εκτενή αναφορά στο σιδηροδρομικό δυστύχημα και επιχειρώντας να δώσει απάντηση στο ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;», που «ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων» μετά την τραγωδία στα Τέμπη, όπως αναφέρει

Advertisement

Ο Αμβρόσιος επιχειρεί να συνδέσει το δυστύχημα… με το καρναβάλι, το οποίο χαρακτηρίζει ως «γιορτή του Διαβόλου».

«Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού;», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Το ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;» έπειτα από την τραγωδία των Τεμπών ανεβαίνει στη σκέψη των περισσοτέρων. Γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή;

Advertisement

Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη; Θα προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δώσουμε εμείς απάντηση με το σημερινό σημείωμά μας», αναφέρει αρχικά στο άρθρο του.

Στη συνέχεια, τονίζει ότι θα πρέπει να διερευνήσουμε «μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού;

Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;».

Advertisement

Σύμφωνα με τον πρώην Μητροπολίτη, το καρναβάλι είναι η γιορτή του διαβόλου και παραθέτει σχετικά δημοσιεύματα για να… ενισχύσει τα επιχειρήματά του. «Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!!

Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ.

Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!», τονίζει στο άρθρο του.

Advertisement

«Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού!

Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», συμπληρώνει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: