Αν μία σχέση είναι αληθινά ευτυχισμένη, δεν δημοσιοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν μία σχέση είναι αληθινά ευτυχισμένη, δεν δημοσιοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Advertisement

Τα πράγματα έχουν αλλάξει από τον καιρό που είχατε για φόντο στο κινητό τη φωτογραφία με τον αγαπημένο σας και νιώθατε ότι ο κόσμος σας ανήκει.

Αν σήμερα δεν δημοσιοποιείτε τακτικά τη σχέση σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα νιώθετε ίσως ένοχοι ότι αποφεύγετε τη δέσμευση, κάτι που μπορεί ν’ ασκήσει πίεση στη σχέση σας.

Advertisement

Ίσως να κατηγορηθείτε ότι δεν είστε υπερήφανοι για το σύντροφό σας ή ότι παίζετε διπλό παιχνίδι.

Υποτίθεται ότι το προφίλ σας έπρεπε να είναι ενημερωμένο με κάθε λεπτομέρεια για τη σχέση σας-να καλύπτετε όλα τα μέτωπα.

Οι μέρες που το τρίτο ραντεβού σηματοδοτούσε την αρχή μίας σχέσης έχουν παρέλθει για τα καλά. Πλέον, αρκεί μία ενημέρωση με τον «αγαπημένο» σας στο Snapchat και τέλος.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα υποστήριζαν ότι δεν είναι καθόλου κακό να μοιράζεσαι τις λεπτομέρειες μίας σχέσης στο διαδίκτυο. Ζούμε στην εποχή του status στο Instagram, το Snapchat, το Twitter και το Facebook.

Advertisement

Οι ζωές πολλών ανθρώπων περιστρέφονται γύρω από την ενημέρωση των προσωπικών τους λογαριασμών, συνεπώς μόνο φυσικό μοιάζει να επιδεικνύουμε τους αγαπημένους μας ως «έμβλημα» στα κοινωνικά δίκτυα.

Χιλιάδες άνθρωποι οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από τα κοινωνικά δίκτυα υποφέρουν από ήπια έως βαριά κατάθλιψη και κοινωνικό άγχος.

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύει κανείς στο Instagram ακολουθώντας τις φαινομενικά εξωπραγματικές ζωές άλλων ανθρώπων, διατρέχει υψηλό κίνδυνο να παγιδευτεί προσπαθώντας να «προφτάσει» τους άλλους.

Μπορεί να καταλήξει να ζει μία ζωή που αδυνατεί να υποστηρίζει οικονομικά, να συντηρεί έναν δεσμό τον οποίον δεν θέλει πραγματικά, θέλει όμως να εντυπωσιάζει τους ακόλουθούς του.

Advertisement

Και, όταν επέλθει ένας χωρισμός, τότε πρέπει προσεκτικά ν’ αφαιρεθούν όλες οι φωτογραφίες του πρώην από όλους τους λογαριασμούς και όταν ο χρήστης ερωτευθεί ξανά, τότε να εξηγήσει την αλλαγή στους φίλους.

Η σχέση όμως δεν είναι καμία πρόσκαιρη, αισθηματική ταινία. Η ευτυχία μπορεί να προέρχεται από τα αισθήματά σας. Οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι στη σχέση τους δεν νοιάζονται για το αν είναι ή όχι στη σελίδα του συντρόφου τους. Το σημαντικότερο είναι να περνούν μαζί όσο περισσότερο χρόνο μπορούν, να μοιράζονται τη ζωή τους και να ωριμάζουν παρέα.

Ένα ζευγάρι μπορεί να δείχνει ιδανικό στα κοινωνικά δίκτυα και στην πραγματική ζωή να είναι πολύ δυσλειτουργικό. Για ορισμένους ανθρώπους, η εικονική ζωή είναι το παν-χιλιάδες άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι μία πραγματική σχέση.

Advertisement

Μία έρευνα από το 2016 η οποία πραγματοποιήθηκε σε 170 φοιτητές που διατηρούσαν σχέση, είχε ως αντικείμενό της «τη σχέση ανάμεσα στη διαδικτυακή αυτό-προβολή και τα χαρακτηριστικά του δεσμού εκτός του διαδικτύου». Οι ερευνητές σύγκριναν τα συμπεράσματα όσων ήταν περισσότερο δραστήριοι στο Facebook με όσων ήταν εστιασμένοι στη λειτουργικότητα της σχέσης στον πραγματικό κόσμο.

Τα πορίσματα ανέφεραν ότι τα ζευγάρια εκτός διαδικτύου ήταν πιθανότερο να παραμείνουν δεσμευμένα και ευτυχισμένα στις σχέσεις τους.

Δεν θα έπρεπε να στεναχωριέστε λοιπόν εάν ο σύντροφός σας αργεί πολύ ν’ ανεβάσει μία πρόσφατη φωτογραφία σας στον λογαριασμό του. Περισσότερο θα έπρεπε ν’ ανησυχείτε αν δεν έχετε βρεθεί οι δυο σας για καιρό. Η ευτυχία σας είναι καλό να πηγάζει από τις πραγματικές σας συζητήσεις και τον χρόνο που περνάτε συντροφιά-ή για τις σχέσεις από απόσταση, το χρόνο σας στο Skype.

Να μιλάτε για την ημέρα σας, τους στόχους σας, τα όνειρά σας και τις φιλοδοξίες σας. Ακούστε τον σύντροφό σας και χαρείτε την αγάπη και την προσοχή του. Όσο δεν προσπαθείτε να πετύχετε την τέλεια φωτογραφία για ν’ ανεβάσετε στο Instagram, τόσο περισσότερη προσοχή θα δίνετε σε όσα αξίζουν πραγματικά.

Advertisement

Δεν χρειάζεστε την έγκριση ή τη συγκατάθεση κανενός προκειμένου να επισημοποιήσετε τη σχέση σας.

Τα περισσότερα ζευγάρια του διαδικτύου δεν έχουν παρά μία ψευδαίσθηση ευτυχίας η οποία εξαρτάται από το εικονικό πεδίο. Στην πραγματική ζωή, συχνά δυσκολεύονται να κάνουν μία προσωπική συζήτηση μεταξύ τους.

Κανονίστε ραντεβού στ’ αγαπημένα σας μέρη: Δεν χρειάζεται να βγείτε στο πιο εξωτικό μέρος για να ξεφαντώσετε. Ανακαλύψτε τ’ αγαπημένα μέρη του συντρόφου σας και βγείτε εκεί ραντεβού. Μία έξοδος σ’ ένα αγαπημένο σημείο είναι υπέροχη, όμως ακόμη πιο υπέροχο είναι να πηγαίνετε εκεί με κάποιον για τον οποίον τρέφετε συναισθήματα.

Δεν χρειάζεται να έχετε τις ίδιες προτιμήσεις, είναι όμως σημαντικό να είναι ο ένας άνετος στη ζωή του άλλου και οι δύο τους να έχουν κοινά ενδιαφέροντα.

Advertisement

Το παν είναι η επικοινωνία: Όταν υπάρχει έλλειψη επικοινωνίας, η σχέση αρχίζει να φθίνει. Να είστε ειλικρινείς και να τα κουβεντιάζετε όλα με τον σύντροφό σας. Το μοίρασμα των λεπτομερειών της ζωής και των σχεδίων σας θα τους δώσει να καταλάβουν πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή σας. Μιλήστε για τα προβλήματα ανοιχτά και προσπαθείτε να τα επιλύετε προτού αυτά επιβαρύνουν τη σχέση σας.

Ειλικρίνεια: Εύκολα μπορεί κανείς να εγκλωβιστεί στα ψέματα, διαρρηγνύοντας έτσι το θεμέλιο της εμπιστοσύνης. Μην λέτε ψέματα σχετικά με την καριέρα, τα οικονομικά σας, τις σεξουαλικές σας προτιμήσεις, την ηλικία, ή ακόμη και για ασήμαντα πράγματα, μόνο και μόνο για να ταιριάζετε με τα γούστα του συντρόφου. Να είστε αυτός που είστε και αν δεν σας αγαπήσουν έτσι, τότε δεν είναι για εσάς.

Απολογηθείτε και συγχωρήστε: Καμία σχέση δεν μπορεί να είναι απολύτως τέλεια επειδή αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικές προσωπικότητες. Μάθετε ν’ απολογείστε όταν κάνετε λάθη και να συγχωρείτε όταν ο σύντροφός σας προσπαθεί να επανορθώσει. Αν ωστόσο, ο σύντροφός σας σάς εξαπατά κατ’ εξακολούθηση ή σας κακομεταχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο, τότε είναι καλύτερο να φύγετε μακριά από μία τέτοια τοξική σχέση.

Advertisement

Να γιορτάζετε ο ένας τα κατορθώματα του άλλου: Ανεξάρτητα από το πόσο μικρές είναι οι νίκες αυτές, κάντε σαφές στον σύντροφό σας ότι οι επιτυχίες του είναι και δικές σας επιτυχίες. Λέγοντας γιορτή, δεν εννοούμε δαπανηρά πάρτι ή εξωτικά ραντεβού. Μπορείτε να γιορτάσετε σε μία πιτσαρία ή με λίγο κρασί.

Μία αποφοίτηση, μία νέα δουλειά, ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή μία προαγωγή. Απλώς γνωστοποιήστε του ότι τον υποστηρίζετε.

Οι διαδικτυακοί σας φίλοι θα σας επευφημήσουν και θα γράφουν κολακευτικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες σας, όταν όμως τα πράγματα πάνε στραβά, τότε θα χαίρονται αδιάντροπα.

Η πραγματική ευτυχία πηγάζει από την παρουσία στη ζωή του συντρόφου και ενός αμοιβαίου συστήματος υποστήριξης, στο οποίο πάντα να μπορεί ο σύντροφος να βασίζεται.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: