Ζήστε για έναν χρόνο σε κρουαζιερόπλοιο με 30.000 δολάρια: Με όλες τις παροχές, θα κάνετε τον γύρο του κόσμου [εικόνες]

Ζήστε για έναν χρόνο σε κρουαζιερόπλοιο με 30.000 δολάρια: Με όλες τις παροχές, θα κάνετε τον γύρο του κόσμου [εικόνες]
Advertisement

Μήπως η ζωή σε ένα διαμέρισμα δεν σας ταιριάζει πλέον και αναζητάτε κάτι διαφορετικό; Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να μείνετε σε ένα κρουαζιερόπλοιο;

Κι όχι για 5, 10 ή και 15 ημέρες, αλλά για έναν χρόνο! Ναι, ξέρουμε, ακούγεται ακριβό, αλλά μια εταιρεία κρουαζιέρας ξεκινά μια τριετή κρουαζιέρα 130.000 μιλίων για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, με σχετικά προσιτή τιμή: από 30.000 δολάρια ανά άτομο ετησίως.

Advertisement

Η Life at Sea Cruises άνοιξε τις κρατήσεις για το τριετές ταξίδι της με το MV Gemini, το οποίο σαλπάρει από την Κωνσταντινούπολη την 1η Νοεμβρίου. Ναι, την 1η Νοεμβρίου- επομένως έχετε 8 μήνες για να βγάλετε διαβατήριο, να εμβολιαστείτε και να ρυθμίσετε τους όρους της απομακρυσμένης εργασίας σας.

Η εταιρεία υπόσχεται πως θα σας ταξιδέψει σε 375 λιμάνια σε όλο τον κόσμο, επισκεπτόμενη 135 χώρες και τις επτά ηπείρους.

Το πλοίο θα διανύσει πάνω από 130.000 μίλια κατά τη διάρκεια των τριών ετών, προσφέροντας στους ταξιδιώτες την ευκαιρία να θαυμάσουν εμβληματικά αξιοθέατα, όπως το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία, τις πυραμίδες της Γκίζας, το Μάτσου Πίτσου, αλλά και το Σινικό Τείχος της Κίνας.

Advertisement

Περιλαμβάνει ακόμη ταξίδια σε 103 «τροπικά νησιά». Από αυτά τα 375 λιμάνια, στα 208 θα κάνει στάσεις διανυκτέρευσης, δίνοντάς σας την ευκαιρία να γευτείτε την νυχτερινή ζωή των προορισμών αυτών.

Η εταιρεία είναι ένα spin-off της Miray Cruises, η οποία έχει σήμερα το MV Gemini που κάνει κρουαζιέρες στην Τουρκία και την Ελλάδα. Η εταιρεία έχει 30ετή ιστορία στον κλάδο της κρουαζιέρας και το MV Gemini θα ανακαινιστεί για το ταξίδι αυτό.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο διαθέτει 400 καμπίνες, με χώρους για έως και 1.074 επιβάτες. Και λόγω της φύσης του ταξιδιού, εκτός από τις παραδοσιακές ανέσεις των κρουαζιερόπλοιων, τα εστιατόρια και την ψυχαγωγία, το Gemini θα εξοπλιστεί επίσης με εγκαταστάσεις απομακρυσμένης εργασίας.

Advertisement

Η εταιρεία υπόσχεται ένα πλήρους κλίμακας επιχειρηματικό κέντρο με αίθουσες συνεδριάσεων, 14 γραφεία, μια βιβλιοθήκη για επιχειρήσεις και ένα σαλόνι, πιθανότατα για τα διαλείμματα καφέ στη μέση της βάρδιας. Η πρόσβαση είναι δωρεάν.

Θα υπάρχει επίσης νοσοκομείο με δωρεάν ιατρικές επισκέψεις όλο το εικοσιτετράωρο. Η εταιρεία προάγει επίσης το ενδεχόμενο «πρόσθετων φορολογικών πλεονεκτημάτων όταν εργάζεται ως κάτοικος εξωτερικού στο πλοίο».

«Οι επαγγελματίες χρειάζονται συνδεσιμότητα, τις κατάλληλες ανέσεις και τη λειτουργικότητα για να εκτελούν τις εργασίες τους», δήλωσε ο Mikael Petterson, διευθύνων σύμβουλος της Life at Sea Cruises στο CNN. «Δεν υπάρχει άλλη κρουαζιέρα που να προσφέρει αυτού του είδους την ευελιξία στους πελάτες της».

Advertisement

Όσο για τις καμπίνες, υπάρχουν οι Virtual Inside, 1,2 τετραγωνικών μέτρων, οι οποίες ξεκινούν από 29.999 δολάρια ετησίως ανά άτομο και φτάνουν μέχρι τα 179.994 δολάρια για το τριετές ταξίδι για δύο άτομα – έως τις Balcony Suites, οι οποίες είναι διπλάσιες σε μέγεθος και φτάνουν τα 109.999 δολάρια ανά άτομο. Η φθηνότερη εξωτερική καμπίνα κοστίζει 36.999 δολάρια ανά άτομο.

Οι επιβάτες πρέπει να εγγραφούν και για τα τρία χρόνια, αν και η εταιρεία εγκαινιάζει ένα πρόγραμμα γνωριμιών, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να «μοιράζονται» μια καμπίνα με κάποιον άλλον, μπαινοβγαίνοντας στο δρομολόγιο.

Για παράδειγμα, δύο ζευγάρια θα μπορούν να αγοράσουν μία καμπίνα για ολόκληρο το ταξίδι και στη συνέχεια να μοιράσουν το ταξίδι μεταξύ τους.

Advertisement

Οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες θα έχουν έκπτωση 15% επί της τιμής της διπλής καμπίνας, ενώ απαιτείται ελάχιστη προκαταβολή ύψους 45.000 δολαρίων.

Πέρα από το επιχειρηματικό κέντρο, θα υπάρχουν πολλά για να σας κρατήσουν απασχολημένους: μια ηλιόλουστη βεράντα και πισίνα, κέντρο ευεξίας, αμφιθέατρο και «πολλαπλές επιλογές για φαγητό», αν και οι πλήρεις λεπτομέρειες δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Επί του πλοίου θα υπάρχουν εκπαιδευτές για να διδάσκουν χορό και μουσική, ενώ θα υπάρχουν ακόμη και single mixers για όσους ταξιδεύουν μόνοι τους. Παράλληλα, θα υπάρχει επίσης γυμναστήριο και κομμωτήριο στο πλοίο.

Advertisement

Όσο για τους προορισμούς: Θα κάνετε Χριστούγεννα στη Βραζιλία και την Πρωτοχρονιά στην Αργεντινή. Το πλοίο θα κάνει επίσης το γύρο της Νότιας Αμερικής (με μια βόλτα στην Ανταρκτική), στην Καραϊβική και στη συνέχεια θα διασχίσει τη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής, περνώντας στη Χαβάη.

Οι στάσεις στην Ασία περιλαμβάνουν την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα (συμπεριλαμβανομένης της νήσου Τζέτζου) και την Κίνα.

Περιλαμβάνει επίσης τους περισσότερους από τους κλασικούς προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας, από το Μπαλί, το Ντα Νανγκ στο Βιετνάμ και τις ακτές της Καμπότζης μέχρι την Μπανγκόκ, τη Σιγκαπούρη και την Κουάλα Λουμπούρ.

Advertisement

Θα κάνει τον γύρο της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και θα περιπλανηθεί στον Νότιο Ειρηνικό, θα ταξιδέψει στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα, στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις Μαλδίβες και τις Σεϋχέλλες, πριν περάσει δυτικά στην Αφρική, φτάνοντας στη Ζανζιβάρη και στη συνέχεια θα κάνει τον γύρο μέχρι το Κέιπ Τάουν και τη δυτική ακτή της Αφρικής – με γρήγορες βουτιές προς τα δυτικά σε νησιά όπως η Αγία Ελένη, τα Κανάρια νησιά και η Μαδέρα.Πλέει επίσης γύρω από τη Μεσόγειο και τη Βόρεια Ευρώπη.

Η προσφορά περιλαμβάνει επίσης δωρεάν Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να δέχονται – δωρεάν – επισκέψεις από φίλους και συγγενείς.

Ο μακρύς κατάλογος των όσων περιλαμβάνονται στο ταξίδι περιλαμβάνει επίσης αλκοόλ στο δείπνο καθώς και αναψυκτικά, χυμούς, τσάι και καφέ όλη την ημέρα, πλυντήριο ρούχων, λιμενικά τέλη και καθαριότητα. Περιλαμβάνονται επίσης όλα τα γεύματα.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: