WhatsApp: Οι 5+1 «μυστικές» λειτουργίες που πιθανότατα να μη γνωρίζατε ότι υπάρχουν

WhatsApp: Οι 5+1 «μυστικές» λειτουργίες που πιθανότατα να μη γνωρίζατε ότι υπάρχουν
Advertisement

Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων, κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των χρηστών.

Ωστόσο, παρότι αρκετοί τη χρησιμοποιούν καθημερινά, δεν γνωρίζουν μερικά από τα… μυστικά που κρύβει.

Advertisement

Έτσι, σήμερα σας παραθέτουμε μερικά από τα χρήσιμα «εργαλεία» που παρέχει το WhatsApp που μπορεί να μη γνωρίζετε.

Oι 5+1 «κρυφές» λειτουργίες του WhatsApp

1. Διαβάστε ένα μήνυμα χωρίς να φαίνεται ότι το διαβάσατε

Σίγουρα έχει συμβεί σε όλους να μη θέλουν να απαντήσουν σε ένα μήνυμα που τους έχει έρθει στο WhatsApp, είτε λόγω περιορισμένου χρόνου, είτε λόγω έλλειψης διάθεσης εκείνη τη στιγμή.

Προκειμένου λοιπόν ο φίλος ή η φίλη σας να μη δουν τα μπλε τικ (✓✓) στη μεταξύ σας συνομιλία, κάτι που φανερώνει ότι διαβάσατε το μήνυμα που σας έστειλε, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Advertisement

• Όταν λάβετε το μήνυμα, μην το διαβάστε. Επίσης, απορρίψτε τυχόν ειδοποιήσεις στην αρχική σας οθόνη.

• Στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης (η οποία απενεργοποιεί το wi-fi και τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας).

• Ακολούθως, ανοίξτε το WhatsApp και διαβάστε το μήνυμα.

• Τέλος, κλείστε τελείως την εφαρμογή και απενεργοποιήστε τη λειτουργία πτήσης.

Παρόλο που θα έχετε διαβάσει το μήνυμα, δεν θα υπάρχει η μπλε ένδειξη στη συνομιλία σας. Θα γίνει μπλε, ωστόσο, όταν μπείτε ξανά το WhatsApp. Επομένως, εάν δεν θέλετε να ξέρει ο συνομιλητής σας ότι έχετε διαβάσει το μήνυμα, μην αγγίζετε καθόλου το WhatsApp.

Advertisement

2. Κάντε το μήνυμά σας με έντονα και πλαγιαστά γράμματα

Εάν είστε διοργανωτής μιας εκδήλωσης ή απλώς θέλετε να υπενθυμίσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο κάτι σημαντικό, το WhatsApp σάς δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε την καθορισμένη γραφή μηνυμάτων που παρέχει η εφαρμογή και να γράψετε με έντονα (bold) αλλά και πλαγιαστά (italics) γράμματα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε συγκεκριμένα σύμβολα ανάμεσα στο μήνυμά σας.

Συγκεκριμένα: Α) Για bold γραφή ανάμεσα στο μήνυμά σας βάλτε αστερίσκους. Παράδειγμα: *…*. Β) Για γραφή με τη μορφή italics ανάμεσα στο μήνυμά σας τοποθετήστε κάτω παύλες. Παράδειγμα: _…_ .

3. Κρύψτε από τους άλλους χρήστες πότε ήσασταν ενεργός

Εάν θέλετε να αποκρύψετε το πότε ήσασταν για τελευταία φορά συνδεδεμένοι στην εφαρμογή, το WhatsApp σάς παρέχει τη δυνατότητα εύκολα και γρήγορα οι άλλοι χρήστες της εφαρμογής να… χάσουν τα ίχνη σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

Advertisement

Βήμα 1: Εκκινήστε το WhatsApp και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία.

Βήμα 2: Επιλέξτε τις ρυθμίσεις.

Βήμα 3: Πατήστε την επιλογή «απόρρητο».

Βήμα 4: Ακολούθως επιλέξετε την επιλογή «τελευταία σύνδεση» και έπειτα πατήστε την επιλογή «κανείς».

Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη ενότητα παρέχονται και άλλες δυνατότητες, όπως η απόκρυψη της φωτογραφίας προφίλ σας, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το ποιοι μπορούν να δουν δεδομένα που αφορούν εσάς.

4. Ξεκινήστε μια συνομιλία με εφήμερα μηνύματα

Μια ακόμη δυνατότητα που έχουν στη διάθεσή τους οι χρήστες είναι η έναρξη μιας συνομιλίας με εφήμερα μηνύματα, δηλαδή με μηνύματα τα οποία μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα εξαφανίζονται. Στο WhatsApp τα συγκεκριμένα μηνύματα μπορούν να διαρκέσουν από 24 ώρες μέχρι 90 ημέρες.

Advertisement

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, απλώς πρέπει να ξεκινήσετε μια συνομιλία με μια από τις επαφές σας πατώντας πάνω στο όνομα ή στον αριθμό με τον οποίο την έχετε καταχωρισμένη.

Ακολούθως ενεργοποιήστε την επιλογή «εφήμερα μηνύματα», που είναι εξαρχής απενεργοποιημένη. Επιλέξετε το πόσο θέλετε να διαρκούν τα μηνύματά σας και είστε έτοιμοι…

5. Αποστολή μηνύματος σε πολλές επαφές χωρίς ομαδική συνομιλία

Τις περισσότερες φορές όταν επιθυμούμε να στείλουμε ένα μήνυμα σε πολλούς αποδέκτες ταυτόχρονα, δημιουργούμε μια ομαδική συνομιλία. Πώς γίνεται αυτό; Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι απλά:

Advertisement

Αρχικά μπείτε στην εφαρμογή και πατήστε τις τρεις τελείες που εμφανίζονται επάνω δεξιά στην οθόνη σας. Αμέσως μετά επιλέξτε την επιλογή «Νέα Κοινοποίηση» και ακολούθως επιλέξτε τις επαφές στις οποίες θέλετε να στείλετε το νέο μήνυμα. Αφού τις επιλέξετε και γράψετε το μήνυμα, είστε έτοιμοι για αποστολή.

6. Συνομιλία χωρίς να ανταλλάξετε αριθμό τηλεφώνου

Το μόνο που απαιτείται για μια συνομιλία στο WhatsApp είναι να γνωρίζει ο συνομιλητής μας τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Ή μήπως όχι;

Το WhatsApp παρέχει τη δυνατότητα έναρξης μιας συνομιλίας δίχως να δίνουμε δεξιά κι αριστερά τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου. Αρκεί ο προσωπικός κωδικός QR code τον οποίο κάθε χρήστης της εφαρμογής διαθέτει.

Advertisement

Για να τον βρεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις στις τρεις τελείες πάνω δεξιά στην οθόνη του WhatsApp σου. Στη συνέχεια επιλέγεις τις «Ρυθμίσεις» και ακολούθως θα δεις το σηματάκι του QR επάνω δεξιά δίπλα στο όνομά σου.

Μπορείς να τον προωθήσεις στο άτομο με το οποίο θέλεις να συνομιλήσεις μέσω mail ή μέσω άλλης εφαρμογής, δίχως έτσι να αποκαλυφθεί ο αριθμός του κινητού σου.

Πηγή

Advertisements

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ: